@thalion , @burn no ja som chcela len vediet ze aky pribliztne percentil bol potrebny a prijatie a ci vsetci mali aj 2 cartifikaty naviac koli bodom, ako je to s intrakom(katastrofa ci celkom fajn?), a studium po cesky ci s tym nie je nejaky problem ked napr. na skuskach odpovedas ci mozes po slovensky a tak niezeby mi cestina robila problem knihy v nej citam stale ale predsa
@johnysheek potrebujem prahu lebo teraz som na prave na UK v BA ale chcela by som zmenit posobisk
internat dostanes bez problemov, dokonca si mozes vybrat, na ktorom chces byvat a pravdepodobne ti presne ten pridelia. izby su v pohode, samozrejme zalezi od konkretneho intraku, ale neviem o tom, ze by niektory bol v dezolatnom stave. na ten nas sa nemozem stazovat nestudujem sice pravo, ale byva so mnou dost pravnikov. ak teraz byvas na Druzbe, tak nasa Kajetanka je podla mojho nazoru nieco porovnatelne alebo skor lepsie. samozrejme si ale mozes vybrat a byvat v podstate kdekolvek, internatov je vela po celej prahe a je len na tebe, ci uprednostnis malu vzdialenost od tvojej skoly, väcsi komfort alebo nieco ine. vyberas si sama
s cestinou nie je problem VOBEC. pokial viem, nemusis hovorit cesky, akceptuju slovencinu a dokonca sa mnohym cechom paci, cize oni sa ti este budu stazit prisposobit
co sa tyka certifikatov, niektori ich mali a niektori nie. jedna kamaratka sa tam tesne nedostala - keby mala certifikat, velmi by jej pomohol. ale urcite to nie je podmienkou a ak budes mat velmi dobry percentil, prijmu ta aj bez certifikatov... ten minulorocny percentil ti zistim
Ako vravel burn, s intrakom nie je problém. Ja som na koleji 17. listopadu. Izby sú tu veľké, majú aj predsieň, na bunke kuchynka, kúpelňa. Intrák je zrekonštruovaný, nové plastové okná, zateplený, električka jazdí až pred fakultu, skrátka luxus
Čeština tiež nie je problém, niekoľko vyučujúcich sú dokonca Slováci a ani po tých rokoch čo žijú v Prahe nezačali hovoriť česky takže žiaden strach. Ale zase keď napíšeš seminárku v češtine, tak ti ju rýchlejšie opravia ako v slovenčine A tiež si aspoň nacvičíš češtinu pre prax ale nikto ťa do toho nútiť nebude.
Hranica bola 185,9 bodov od predchádzajúceho roku nárast o nejaké 3-4 body, takže sa dá predpokladať mierne zvýšenie aj tohto roku, berú vás totiž opäť menej, len je otázne, čo s tým urobí OPS R.
Ja som mal bonifikáciu za maturitu, ale dostal by som sa aj bez nej. Ale ak budeš mať z OSP R + ZSV nad 190 bodov, tak už je certifikát takmer zbytočný, respektíve sa rovná železnej istote
"bol potrebny percentil jednoznacne nad 90 z oboch casti (obecni studijni predpoklady aj zaklady spolecenskych ved), myslim, ze okolo 92 to dokonca vychadzalo, ale ked mas aj nejake bonusove body (maturitne vysvedcenie, jazyk od B2), tak staci aj 90, prip. tesne pod..."
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
FHS? Fakulta hledající smysl sa vraj velmi nelíši od práva? Hahaha
ale inak v prahe nepoznam nikoho.. (brnenske pravo je i tak lepsie )
@johnysheek potrebujem prahu lebo teraz som na prave na UK v BA ale chcela by som zmenit posobisk
s cestinou nie je problem VOBEC. pokial viem, nemusis hovorit cesky, akceptuju slovencinu a dokonca sa mnohym cechom paci, cize oni sa ti este budu stazit prisposobit
co sa tyka certifikatov, niektori ich mali a niektori nie. jedna kamaratka sa tam tesne nedostala - keby mala certifikat, velmi by jej pomohol. ale urcite to nie je podmienkou a ak budes mat velmi dobry percentil, prijmu ta aj bez certifikatov... ten minulorocny percentil ti zistim
Čeština tiež nie je problém, niekoľko vyučujúcich sú dokonca Slováci a ani po tých rokoch čo žijú v Prahe nezačali hovoriť česky takže žiaden strach. Ale zase keď napíšeš seminárku v češtine, tak ti ju rýchlejšie opravia ako v slovenčine A tiež si aspoň nacvičíš češtinu pre prax ale nikto ťa do toho nútiť nebude.
Hranica bola 185,9 bodov od predchádzajúceho roku nárast o nejaké 3-4 body, takže sa dá predpokladať mierne zvýšenie aj tohto roku, berú vás totiž opäť menej, len je otázne, čo s tým urobí OPS R.
Ja som mal bonifikáciu za maturitu, ale dostal by som sa aj bez nej. Ale ak budeš mať z OSP R + ZSV nad 190 bodov, tak už je certifikát takmer zbytočný, respektíve sa rovná železnej istote
Každopádne good luck!
"bol potrebny percentil jednoznacne nad 90 z oboch casti (obecni studijni predpoklady aj zaklady spolecenskych ved), myslim, ze okolo 92 to dokonca vychadzalo, ale ked mas aj nejake bonusove body (maturitne vysvedcenie, jazyk od B2), tak staci aj 90, prip. tesne pod..."
@thalion dalsi pravnik?