Uz davnejsie som sa spoznala s jednym super chalanom od vtedy sme si zacali stale pisat a nedavno sme spolu zacali chodit. Lenze ked sme to povedali nasim, povedali nam ze som vlastne jeho pra-sesternica moj otec je bratranec jeho mamy. Tak ja neviem c
neviem celkom, co je prabratranec, treba checknut zakony a dake biologicke odporucania, viem, ze nejake vzdialene pribuzenstvo uz nevadi ani legalne, ani nijako (zrejme), ale bratranec z druheho kolena je asi este príliš blízky vzťah, ak si dobre pamatam.
inac, je to uplne v pohode. problem by bol len ak by ste boli surodenci.
@lesush nie je to incest. pri inceste ide o priamych pokrvnych pribuznych, teda surodenec, mama, otec. moze ist aj o ine osoby, ak daneho cloveka za rodinu povazuje, teda nevlastny otec, nevl. mama, nevl. surodenec, ale moze to byt aj teta, ujo, bratranec. no len ak ho za rodinu povazuje a tak ho aj vnima.
ale v tomto pripade je to uz znacne daleka rodina. a nemam pocit, ze sa ako rodina vnimaju. ved spolu nevyrastali. a ani anomalie a defekty ich pripadnemu potomstvu vdaka pribuzenstvu uz nehrozia.
podla zakonov sa za incest povazuje iba pohlavny styk dieta-rodic a brat-sestra, takze podla zakonov je to v pohode, ale co sa tyka genetiky to neviem, lebo urcite je tu zvysene riziko genetickej vady u potomka
Pozri,ak sa máte radi a neprekáža vám to,tak buďte spolu Nie je to incest, pretože nie ste priamo pokrvní príbuzní.
A z genetickej stránky by som to tiež neriešila, pretože podľa mňa si ešte moc mladá na to,aby si rozmýšľala nad deťmi...A ani s tým tvojím nemusíš byť večne že..
legálne to je, a geneticky by to malo byť tiež ok - keďže bratranec a sesternica boli vaši rodičia, máte spoločných prarodičov, nie je to síce obvyklé, ale ani nič hrozné + v prípade že by vám to vydržalo dlho a chceli by ste sa brať, dá sa urobiť genetická analýza
Z právneho hľadiska v pohode. Z psychologického tiež, keďže ste sa nepoznali, ste pre seba rovnako cudzí ľudia, ako keby ste neboli rodina. Divné by bolo, keby ste spolu vyrastali a mali blízky vzťah (ten blízky vzťah je dosť dôležitý, keby ste sa poznali odmalička, ale videli sa trikrát v živote, tak by vaše chodenie stále bolo v poriadku) Geneticky by to nemalo byť také strašné. Aj tak nie je až také pravdepodobné, že tie deti spolu mať budete Prípadne @19 . Takže fakt nevidím žiaden dôvod na ukončenie. Len sa priprav na blbé komentáre, ľudia veľmi nechápu, čo vlastne znamená incest
@20@21 aj tak je to nechutné inak toto je asi jediný spoľahlivý spôsob, ako by som sa dokázala od niekoho úplne odpútať odteraz hľadám s každým chujom, čo mi zlomí ♥, príbuzenský vzťah...
z hľadiska zákona je váš vzťah úplne v poriadku...a čo sa týka tej genetiky...nie som odborník na túto oblasť ale niekedy v minulosti som čítal taký článok (ale berte to s rezervou, neviem či tie čísla sú správne), že genetická zhoda medzi bratrancom a sesternicou 1. stupňa je asi 1/8, a medzi bratr. a sester. 2. stupňa (čo je váš prípad asi) je okolo 1/32...potom som čítal ešte že tento koeficient sa na ich potomka udáva 1/64....neviem či sa to dá interpretovať ako to že šanca že budete mať postihnuté dieťa je 1/32 alebo 1/64 to už neviem...bolo by dobré sa spýtať nejakého dobrého genetika...ale vo všeobecnosti sa udáva že riziko postihnutia vášho dieťata nie je o veľa väčšie ako u nepríbuzenských párov...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
aj keď pochybujem že sa tak strašne lúbite, ale ak to teda jemu nevadí tak no problem
a len to, ze ste sa predtym nepoznali neznamena, ze nie ste rodina.
ale ako chces.
pokial to tebe nevadia a ani jemu
inac, je to uplne v pohode. problem by bol len ak by ste boli surodenci.
@lesush nie je to incest. pri inceste ide o priamych pokrvnych pribuznych, teda surodenec, mama, otec. moze ist aj o ine osoby, ak daneho cloveka za rodinu povazuje, teda nevlastny otec, nevl. mama, nevl. surodenec, ale moze to byt aj teta, ujo, bratranec. no len ak ho za rodinu povazuje a tak ho aj vnima.
ale v tomto pripade je to uz znacne daleka rodina. a nemam pocit, ze sa ako rodina vnimaju. ved spolu nevyrastali. a ani anomalie a defekty ich pripadnemu potomstvu vdaka pribuzenstvu uz nehrozia.
A z genetickej stránky by som to tiež neriešila, pretože podľa mňa si ešte moc mladá na to,aby si rozmýšľala nad deťmi...A ani s tým tvojím nemusíš byť večne že..
legálne to je, a geneticky by to malo byť tiež ok - keďže bratranec a sesternica boli vaši rodičia, máte spoločných prarodičov, nie je to síce obvyklé, ale ani nič hrozné + v prípade že by vám to vydržalo dlho a chceli by ste sa brať, dá sa urobiť genetická analýza
takže whatever, enjoy yourself
k téme: ja si myslím, že šanca, že by ste to dotiahli po vlastné deti je aj tak dosť malá (či? takže žite pre prítomnosť...