Ahojte kto by my vedel poradit ci mam šancu si najst pracu v Londyne alebo okoli ak viem iba zaklady jazyka?Ak ano tak kde hladat ake su najlepšie stranky a či ist cez agenturu alebo ako?Prosim napište ak mate niejake skusenosti.
Cez agentúru určite nie,,ja sa tiež beriem do Anglicka ale neskor, najprv si niečo zarobím a pôjdem tam a budem hladať. Ale mám tam uja takže bude mať pomoc . Njalepšie je ísť do anglickej agentúry ktorá spraví pohovor a najde ti prácu (aj ked nevieš dobre po anglicky) .
nemám síce žiadne skúsenosti, ale tiež rozmýšľam nad prácou v anglicku a neviem o inom spôsobe než ísť cez agentúru...takisto sa hodnotím, že ovládam základy jazyka a myslím ,že na prácu v skladoch a pod. ti môžu stačiť základy a na mieste potom zdokonalíš
Velmi múdro ludia. Zmiznite do matky piči z tohto štátu zhnilého a nech sa tu trápia iní za tú životnu uroven a nech sa rozpadne celý štát tak jak je a nech robi na tých buezrantov hore čierna čvarga ktorá je zákonom chránena
No ved mne by stacilo aj niekde v sklade mne to je jedno ja sa prace nebojim len chcem niekam vypadnut lebo tu to nema žiadnu buducnost.A tiež neviem o inom spôsobe a nema mi kto pomôct nikoho tam nemam.
Dá sa v pohode...ale tak mne sa to píše ľahko kedže mi kamoš drží prácu...ale určite by som išiel skúsiť...zas záleží na tom či tam chceš ísť zarobiť alebo žiť...pokiaľ zarobiť, tak najlepšie ak vás pôjde viac...pokiaľ vyžiť tak pohoda
Mne ked nevýjdu určité veci tu doma, tak tiež balím švestky a idem bývať sám do Londýna aspoň na taký polrok kvôli zmene...vyžiť sa dá v pohode..jednoizbák nejakých 650 libier čo som pozeral...ale to musíš mať asi lepšiu prácu, kedže poznám ľudí, ktorí tam mali iba niečo okolo 1000cky...tam sa treba za pracou motať dokým nenájdeš niečo poriadne a agentúra určite nie...poväčšina sú ojeb s.r.o
ťažko posudzovať akú prácu získaš, no sama si tam zarobíš ťažko...by si musela mať cca 1500+ ...
skús požiadať o pridanie do skupiny na fb, tu máš link... » www.facebook.com/groups/27322865...
celkom normálni a ochotní ľudia ...veľa z nich sa tam tiež pýta podobné veci čiže by si sa s nimi mohla spojiť...
a možno ti niekto poradí aj jednu z mála solídnych agentúr
neviem ak si chceš hlavne zarobiť, ja by som zvolila iné mesto :ehm: v londýne je krásne, ale aj dosť draho..
napr. ja som bola v lete Blackpoole, platila som nejakych už ani neviem asi 300 libier? za komplet byt s kuchynou a kupelnou.. mala som minimalku tuším to bolo 6,21 libier a pohodičke som vyžila aj som si našetrila.. a to som robila nejakých 5 hodín denne 5x do týždňa...
kdežto kamarát bol v Londýne, drel 10 - 15 hodín denne (tiež za minimálku) a ledva mu vystačili peniaze.. platil omnoho viac za ubytovanie (schválne som našla v chate tú správu nech neklama: "ti vravim ze platim 410 eur za izbu 4x5 metra a sme v nej traja"..) plus aj doprava je tam omnoho drahšia..
@sheily ledva mu vystačili peniaze? S minimálkou zarobíš v eurách nejakých 1400 € a on zaplatí 400e podnajom,150e doprava a 150e jedlo ....to mas 700e....a tých 700e akoze co? mu odleteli do mongolska?
@jurito tak keď ide niekto do UK s cieľom zarobiť a našetriť to čo najviac (ako aj toto dievča) tak to teda nie je bohviečo, keď zarobíš cca 1200 libier, z ktorých 410 minieš na ubytovanie, ktoré je ešte aj na hovno.. 150-250 na dopravu podľa toho, kde bývaš a kde robíš, 200 na stravu tak všelijako to rátam, ale vystane ti okolo 400 libier.. čo je dosť málo.
šak ja nehovorím, že sa z toho vyžiť nedá, ale chce si hlavne ušetriť tak jej len dobre radím ísť do menšieho mesta, kde zarobí toľko isto a minie o polovicu menej..je rozdiel odložiť si 400 libier a 800 libier, tak nechápem čo tu na mňa vyskakuješ
@sheily šak splietaš dve na tri ,ani sama nevieš čo píšeš...
miešaš eurá s librami ,kapišto? Týpek ti písal,že platí 410 eur a nie libier a ty tu rátaš libry. A jakých 250 na dopravu a 200 na jedlo? ty si úplne mimo s cenami ...Nie jedneho človeka poznám čo ži/žijel v Londýne a všetci sa zhodli na tom,že do 600 libier vyžiješ úplne bezproblémov ked žiješ v sharehouse a varíš si. Mesačenka je myslím 140 libier na všetko v doprave.
A vravíš,že ide tam šetrit tj. nechodí mínat na hluposti. Takze minimálne ušetrí 600+ libier.Ak nie tak to mína na hlúposti a to su jeho sračky už.A vravela si,ze robi denne aj 10+ hodín cize zarobí viac ako minimálku za mesiac.Ale ok dajme tomu,že minimálku,nech máš radost.
Vies kolko je 600 libier? To je 800+ eur. A vieš čo si ty napísala? Pripomeniem ti to:
"kdežto kamarát bol v Londýne, drel 10 - 15 hodín denne (tiež za minimálku) a ledva mu vystačili peniaze."
Podla teba je toto "ledva vystačili peniaze" ? Tak mi tu nesplietaj o tom,ako v inom meeste ušetríš viac.Lebo téma neni ,že kde ušetríš.
Takže si najpv urovnaj v hlavičke čo vlastne chceš vyjadrit
tak co sa tyka jedla, pokial sa clovek stravuje normalne a nezije na vifonkach (t.j. zelenina, ovocie, maso, oriesky, sem tam sladke) a chce raz za dva tyzdne socialne zit v pohode minie na den 6 - 7 libier..
A poukazovala som hlavne na to, ze na inom mieste moze mat za mensie peniaze viac muziky.. a usetri viac ako v londyne.. co ti asi nedoplo, ale nevadi, vysvetlim.
"Vyzijes v pohode ked zijes v sharehouse.." jop uzasna vyhliadka na zivobytie, ked inde mozes za tu cenu alebo nizsiu pre seba cely byt nebud smiesny
Bolo mi povedane, ze naklady na dopravu sa mozu kludne pohybovat okolo 200 - 250 v zavislosti od toho, v ktorej zone byvas.. ale dobre nech si stastny dajme tomu 150...
Ja som platila v mensom meste 44libier.. mam zas poukazovat na ten rozdiel alebo ti to uz docvakne samemu?
A ty si teraz urovnaj v hlavicke, co napisalo dievca (zopakujem, ze si chce zarobit) a skus si jednoduchymi vypoctami zratat, kde usetri viac.. mas to?
Ja to chapem ze spoza pocitaca vidis Londyn ako dokonale mesto, ale budem tu splietat, ze inde usetris viac, lebo aj ked sa na hlavu postavis tak v hociktorom inom meste je to co sa tyka vydavkov ovela lepsie maj sa pekne.
@sheily ty stále hovoriš o "ušetrení" a zároven tam pletieš vlastny podnájom a sociálny život a stravu v meste atd..
Najprv si človek musi vyjasnit načo tam ide. Ak ide šetrit nebude byvat vo vlastnom ale v sharehouse a bude si varit sam a nie sa stravovat hore dole.
Lebo to je čo za šetrenie,že si zoberiem celý byt do podnajmu a chodim jest do mesta?? Ved to nedáva logiku. To si moze dovolit ten čo tam ide žit natrvalo.
@jurito nepresvedčíš ma o tom. keď si človek ujasní, že chce šetriť, nevyberie si londýn, kde su náklady neporovnateľne vyššie ako v iných mestách, či už bude bývať v sharehouse alebo inde, to je celé.
dobre, prepáč uznávam možno som sa blbo vyjadrila, samozrejme nežobračil tam a nežil na ulici, ale išiel tam s cieľom najmä si zarobiť a keďže aj ten prvý mesiac, kým dostal prvú výplatu musel z niečoho žiť (a splatiť to potom rodičom) veľa si domov nedoniesol. A 600 € nie je moc veľa oproti tomu napr. koľko som si mohla odložiť ja. proste dievčine radím dobre, život v Londýne je drahý a to nikto nezmení.
@sheily Ved ja s tym súhlasím,že Londýn nie je miesto pre ludí ,ktorí chcú íst našetrit a doniest peniaze.Londýn je pre ludí ,ktorí tam chcu íst žit a vychutnat si to celé ako to je. Multikultúra,rozne prizvuky anglictiny,nonstop život,obrovska možnost kulturneho vyžitia atd.
Stále si dovolím tvrdiť, že odísť bývať/žiť do štátu a nevedieť daný jazyk je fakt veľký risk.
Obzvlášť v Londýne, kde mesačne vysolíš najmenej 300 libier za hnusnú izbičku 2x2 metre.
Ozvlášť v Londýne, kde je najdrahšie cestovanie... Nevím nevím...
Samozrejme, odvážnym šťastie praje.
Bývam úplne mimo Londýna, skôr pri tom Blackpoole, jak Sheily písala a platím v sharehouse asi 250 libier na mesiac. Najskôr som sa z tej sumy skoro pokakala, ale ako vidim tie pálky, čo tu dávate, tak som celkom happy
Aj ja chcem ísť niekam do zahraničia zarobiť ale otázka zni kde ? A viem že cez agentúru to nie je boh vie čo. Napríklad videl som ponuku niekde v sklade Liverpool a mzda bola 6,50 GBP. Čo si myslím že nie je až tak zlé, keď si to porovnáš s tým že by si ostal na SVK a robil niekde za max 2€. Samozrejme so zahraničím sú spojené aj náklady (dostať sa tam, kaucia za bývanie... etc.)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Mne ked nevýjdu určité veci tu doma, tak tiež balím švestky a idem bývať sám do Londýna aspoň na taký polrok kvôli zmene...vyžiť sa dá v pohode..jednoizbák nejakých 650 libier čo som pozeral...ale to musíš mať asi lepšiu prácu, kedže poznám ľudí, ktorí tam mali iba niečo okolo 1000cky...tam sa treba za pracou motať dokým nenájdeš niečo poriadne a agentúra určite nie...poväčšina sú ojeb s.r.o
skús požiadať o pridanie do skupiny na fb, tu máš link...
» www.facebook.com/groups/27322865...
celkom normálni a ochotní ľudia ...veľa z nich sa tam tiež pýta podobné veci čiže by si sa s nimi mohla spojiť...
a možno ti niekto poradí aj jednu z mála solídnych agentúr
držím palce
napr. ja som bola v lete Blackpoole, platila som nejakych už ani neviem asi 300 libier? za komplet byt s kuchynou a kupelnou.. mala som minimalku tuším to bolo 6,21 libier a pohodičke som vyžila aj som si našetrila.. a to som robila nejakých 5 hodín denne 5x do týždňa...
kdežto kamarát bol v Londýne, drel 10 - 15 hodín denne (tiež za minimálku) a ledva mu vystačili peniaze.. platil omnoho viac za ubytovanie (schválne som našla v chate tú správu nech neklama: "ti vravim ze platim 410 eur za izbu 4x5 metra a sme v nej traja"..) plus aj doprava je tam omnoho drahšia..
ale veľa šťastia, a určite nie cez agentúru
šak ja nehovorím, že sa z toho vyžiť nedá, ale chce si hlavne ušetriť tak jej len dobre radím ísť do menšieho mesta, kde zarobí toľko isto a minie o polovicu menej..je rozdiel odložiť si 400 libier a 800 libier, tak nechápem čo tu na mňa vyskakuješ
miešaš eurá s librami ,kapišto? Týpek ti písal,že platí 410 eur a nie libier a ty tu rátaš libry. A jakých 250 na dopravu a 200 na jedlo? ty si úplne mimo s cenami ...Nie jedneho človeka poznám čo ži/žijel v Londýne a všetci sa zhodli na tom,že do 600 libier vyžiješ úplne bezproblémov ked žiješ v sharehouse a varíš si. Mesačenka je myslím 140 libier na všetko v doprave.
A vravíš,že ide tam šetrit tj. nechodí mínat na hluposti. Takze minimálne ušetrí 600+ libier.Ak nie tak to mína na hlúposti a to su jeho sračky už.A vravela si,ze robi denne aj 10+ hodín cize zarobí viac ako minimálku za mesiac.Ale ok dajme tomu,že minimálku,nech máš radost.
Vies kolko je 600 libier? To je 800+ eur. A vieš čo si ty napísala? Pripomeniem ti to:
"kdežto kamarát bol v Londýne, drel 10 - 15 hodín denne (tiež za minimálku) a ledva mu vystačili peniaze."
Podla teba je toto "ledva vystačili peniaze" ? Tak mi tu nesplietaj o tom,ako v inom meeste ušetríš viac.Lebo téma neni ,že kde ušetríš.
Takže si najpv urovnaj v hlavičke čo vlastne chceš vyjadrit
tak co sa tyka jedla, pokial sa clovek stravuje normalne a nezije na vifonkach (t.j. zelenina, ovocie, maso, oriesky, sem tam sladke) a chce raz za dva tyzdne socialne zit v pohode minie na den 6 - 7 libier..
A poukazovala som hlavne na to, ze na inom mieste moze mat za mensie peniaze viac muziky.. a usetri viac ako v londyne.. co ti asi nedoplo, ale nevadi, vysvetlim.
"Vyzijes v pohode ked zijes v sharehouse.." jop uzasna vyhliadka na zivobytie, ked inde mozes za tu cenu alebo nizsiu pre seba cely byt nebud smiesny
Bolo mi povedane, ze naklady na dopravu sa mozu kludne pohybovat okolo 200 - 250 v zavislosti od toho, v ktorej zone byvas.. ale dobre nech si stastny dajme tomu 150...
Ja som platila v mensom meste 44libier.. mam zas poukazovat na ten rozdiel alebo ti to uz docvakne samemu?
A ty si teraz urovnaj v hlavicke, co napisalo dievca (zopakujem, ze si chce zarobit) a skus si jednoduchymi vypoctami zratat, kde usetri viac.. mas to?
Ja to chapem ze spoza pocitaca vidis Londyn ako dokonale mesto, ale budem tu splietat, ze inde usetris viac, lebo aj ked sa na hlavu postavis tak v hociktorom inom meste je to co sa tyka vydavkov ovela lepsie maj sa pekne.
Najprv si človek musi vyjasnit načo tam ide. Ak ide šetrit nebude byvat vo vlastnom ale v sharehouse a bude si varit sam a nie sa stravovat hore dole.
Lebo to je čo za šetrenie,že si zoberiem celý byt do podnajmu a chodim jest do mesta?? Ved to nedáva logiku. To si moze dovolit ten čo tam ide žit natrvalo.
že aka to je hlúpost ....lebo mu musí ostat minimálne 600e+ ked byva v sharehouse a robí 10+ hodin za minimalku.
Cize si úplne odbočila od témy a vlastne ma tu presviedčaš ,ako sa da lepšie usetrit a inde atd.
dobre, prepáč uznávam možno som sa blbo vyjadrila, samozrejme nežobračil tam a nežil na ulici, ale išiel tam s cieľom najmä si zarobiť a keďže aj ten prvý mesiac, kým dostal prvú výplatu musel z niečoho žiť (a splatiť to potom rodičom) veľa si domov nedoniesol. A 600 € nie je moc veľa oproti tomu napr. koľko som si mohla odložiť ja. proste dievčine radím dobre, život v Londýne je drahý a to nikto nezmení.
Obzvlášť v Londýne, kde mesačne vysolíš najmenej 300 libier za hnusnú izbičku 2x2 metre.
Ozvlášť v Londýne, kde je najdrahšie cestovanie... Nevím nevím...
Samozrejme, odvážnym šťastie praje.
nuz, z lacneho kraja ste, a ani pocitat neviete