Už je čas riešiť tieto veci si myslím, každopádne, mám dohodnutú a vybavenú jednu letnú brigádu avšak je to na mieste kde som už bol minulý rok a chcelo by to zmenu, preto by som sa rád opýtal či mi tu niekto nevie poradiť ako si nájsť nejakú schopnú brig
Nazdar...vedel by si mi povedat kam ides zbierat tie jahody kolko si zarobis ci ides cez agenturu a podobne veci? Mam obrovsky zaujem pracovat cez leto 2-3 mesiace len nikde neviem nic najst...fyzicka praca mi nevadi...vopred diky za odpoved.
@karol401 ahoj, ale jasné.
Je to v škótsku pri mestečku Blairgowrie, farma na jahody, maliny a už plánujú aj nejaké stromové veci . Ako majú aj zemiaky atd, ale to sa nezbiera , nei ručne teda.
A nie je to cez agentúru, osobne som napísal priamo farmárovi či má ešte miesto a mal, tak som si ja a ešte traja známi zarezervovali miesta.
A Zarobíš si podla toho ako zbieraš. Od zákona minimálne ti musí dať 6,22 libry, ale on ti dá, že napríklad an daný deň podľa toho ake je pole, počasie atď, že za jednu bedňu (cca 4 kg) 2,10 a ak si nazbieraš za 8,40 tak ti dá nahodinu 8,40.
Ja som sa tam dosť flákal ak mám byť úprimný , vždy som robil vlastným pohodovým tempoma išiel som halvne na skúsenosť a tak za dva mesiace som mal po odpočítaní všetkých mojich nákladov zarobené iba niečo cez 600 libier .
Čo sa týka nákladov tak ma to stálo 90 € letenka tam 20 libier dovoz na farmu, 30 libier týždenne ubytko a tak za 20 libier na týžden sa dá slušne vystravovať(dá sa aj za menej ale tak človek si z času na čas rád dopraje). Plus sa tam pije a griluje a sem tam sa ide do Edinburghu, čo som si započítal do nákladov to znamená mimo tých 600 libier .
Ale boli tam ľudia, ktorí šli si tam hlavne zarobiť a makali ako divý a taký mali za mesiac aj 1200 libier v pohode .
@sws333 diky za info...a vedel by si mi prosim ta povedat (teda ak vies) ci este su nejake volne miesta lebo by som chcel s kamosmi tiez ist takto na leto 2-3 mesiace...popripade nejaky kontakt na tu farmu
@karol401 tak to bohužiaľ :/, prepáč, ja som im tam písal koncom decembra a bol som 37 tuším z 50 ľudí, ktorých brali takto na voľno, že nie cez agentúru, takže pochybujem, avšak ak vieš poa nglicky, tak nie je rpoblém vygoogliť si jahodové a malinové farmy a skusiť im napísať či inde nemajú voľné miesta.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Je to v škótsku pri mestečku Blairgowrie, farma na jahody, maliny a už plánujú aj nejaké stromové veci . Ako majú aj zemiaky atd, ale to sa nezbiera , nei ručne teda.
A nie je to cez agentúru, osobne som napísal priamo farmárovi či má ešte miesto a mal, tak som si ja a ešte traja známi zarezervovali miesta.
A Zarobíš si podla toho ako zbieraš. Od zákona minimálne ti musí dať 6,22 libry, ale on ti dá, že napríklad an daný deň podľa toho ake je pole, počasie atď, že za jednu bedňu (cca 4 kg) 2,10 a ak si nazbieraš za 8,40 tak ti dá nahodinu 8,40.
Ja som sa tam dosť flákal ak mám byť úprimný , vždy som robil vlastným pohodovým tempoma išiel som halvne na skúsenosť a tak za dva mesiace som mal po odpočítaní všetkých mojich nákladov zarobené iba niečo cez 600 libier .
Čo sa týka nákladov tak ma to stálo 90 € letenka tam 20 libier dovoz na farmu, 30 libier týždenne ubytko a tak za 20 libier na týžden sa dá slušne vystravovať(dá sa aj za menej ale tak človek si z času na čas rád dopraje). Plus sa tam pije a griluje a sem tam sa ide do Edinburghu, čo som si započítal do nákladov to znamená mimo tých 600 libier .
Ale boli tam ľudia, ktorí šli si tam hlavne zarobiť a makali ako divý a taký mali za mesiac aj 1200 libier v pohode .
Vopred diky