Ahojte, na leto ma vybrali na brigádu a hlavnou náplňou je práca na pokladni. Ešte som to nikdy nerobil, ale niektori spolužiaci čo robili v Tescu sa mi stale stazuju Je to naozaj tak hrozne?
Existuje pravidlo, za prakticky kazdy nadava na svoju pracu a aj na svoj plat. Cize si nic z toho nerob a chod do toho, nebude to nic hrozne. Aspon si zarobis
Je to hrozné. Často krát jebnutý ľudia, ktorý nepochopia že si nováčik a že sa zaúčaš, a ide ti to pomalšie. Zodpovedná práca s peniazmi, zle vydáš, a musíš to splácať, alebo ti to strnú z platu. Je to práca za pásom, v strese, musíš robiť rýchlo, naučiť sa všetky kódy na jednotlivé tovary. Robil som to 2 dni. Nikdy viac.
@2 predposledna veta, no ok
je to nanic ked to nevies prve dni a ludia nervozne preslapuju, inak na tom nevidim nic hrozne. len treba byt v klude, byt pozitivny ludia ti budu tu pozitivitu vracat. ked clovek pracuje s ludmi a zmota sa na tom, ze neznasa svoju pracu a kazdeho naokolo, bude to miilionkrat viac napicu. Ides na brigadu a nebudes to robit do konca zivota, bud rad, ze si zoberes nove skusenosti. @2 je zrejme priklad toho aky nemat pristup vsetko sa za par dni naucis, zvyknes si, bude pohoda. staci sa neutapat v tom ake je vsetko zle a tesit sa, ze si cez leto zarobis
@limpopo69 A proste jedna vec je ak robí pre firmu, druhá vec, že má svoju hrdosť tak kebyže ja mám robiť sa pokladňou a začne do mňa vyskakovať dokonca nadávať, že robím pomaly tak mu poviem nech sa páči prestúpte k druhej pokladni ja vás odmietam obslúžiť a kľudne si volajte vedúcu aj riaditeľa pre mňa za mňa aj Lampáreň. Ďakujem, že ste taký chápavý tak šup šup poďme zdržujete ľudí !!! Alebo je ešte možnosť, že sa mi ospravedlníte a môžme pokračovať mojím tempom...
@rocafella ked sa niekto zauca, mal by na sebe mat odznak alebo nejake poznavacie znamenie, ze je staff v zaskolovani. ak niekto picuje, zavola manazera a ten spicuje zakaznika. easy
@limpopo69 neviem kde si robil ale jasné že ked som bola za pokladnou prvých pár hodín som mala pocit že už sa tam nikdy nevrátim ale ako všetko stačí chvíla a naučíš sa Po Ďalši robota ako za pásom? Ty si asi nebol za pásom ...posúva sa ti to ked doberieš tovar a možeš si íst svojou rýchlostou a ked už máš ako tak prax tak to ide samo od seba, zodpovedná práca s peniazmi ok fajn ale veď stačí tam naťukat kolko ti dali a to ti presne vyhodí kolko máš vydať ja neviem či si si to počítalk na kalkulačke alebo v hlave ale ak je to až také tažké že nedokážeš vybrat tolko penazí kolko ti pokladňa napíše ďalšia vec pomýliť ok stáva sa ale aj to sa dá v klude vybavit veď sme len ľudia : )
@markus96 je to v pohodke a celkom príjemná práca teda až na niektorých ludí čo maju blbé poznámky ale naoplátku ako je v živote rovnováha stretneš aj kopu ludí kt. sú veľmi milý a zlepšia ti deň Chvílku to trvá kým sa to naučíš teda netreba zúfat ale určite to ide a po chvíle je to ako bicyklovanie už si ani neuvedomuješ a ide to ako po masle Neviem ked si to tak zoberieš - klimatizovaná budova ( nie robit niekde na slnku v teple v lete v zime v chlade) sedíš, nedvíhaš nič ťažké
rok som robila v tescu, resp. v dvoch naraz....a nie je to dream job čo chceš robit cely zivot (ako okolie predpokladalo O__o) ale docasne jej to fakt fajn...platia slusne, mam s pred troch rokov16gb usb za 10e ,D hned ako padol ten vypredaj, typko z elektronikyvyvesil oznam v jedalni ze je za 10e a vsetok personal to rozkupil .D
ako su omnoho horise brigady ako napr. skapinat v stanku s rychlim obcerstvenim alebo take co ludia robia
@rocafella to nic nemeni na @12 ja stale pozeram mojich oblubenych streamerov a youtuberov co davaju gameplaye a vysvetluju, zz je challenger a vie o tej hre snad aj najmensi detail
v prvom rade si netreba tých ľudí všímať, nepočúvať ich, proste robiť si svoju prácu, nenechať sa nimi rozhodiť. hlavne všetko v kľude treba brať, robiť vo svojom tempe. radšej nerozmieňaj peniaze, mne sa tak stalo, že ma pekne obtiahli (o to im presne išlo). Po pár dňoch čo si zvykneš, to bude v pohode, prvé dni sú ťažšie, potom sa to dá. Nepríjemných ľudí je viac ako tých príjemných.
Ale k nám chodí jeden bezdomovec s rádiom a vždy tam púšťa super hitovky . Alebo keď bolo referendum, behal po Bille s veľkým kalendárom zaveseným na krku a 15 minút vykrikoval o tom, ako stoporiť penis a o tom, že v školách sa budú deti učiť robiť smiešne pohyby. A ešte, že sme všetci satanove semená. Ale to je bežné.
Blbost na entu... Primitivní praca, naučí sa to aj opica. Ludia su jebnuti ale tak kde nie su? Som v Tescu už 4 roky ale pokial nedoštudujem tak neodídem, lebo je to práca, kde si možem nadávat a robit v podstate, čo sa mi chce a každému to je jedno, lebo je to LEN tesco
Aj keď to je vlastne pozícia "univerzál" čiže budem dievča pre všetko radšej by som bral vykladanie lebo tam sa môžem onádavať a mám svoj pokoj ako pokladňu
ja som robila rok a pol v kauflande a bola to asi najlepšia brigáda, čo som zatiaľ mala.. zmeny som si dala, kedy som chcela, keď bolo veľa ľudí, rýchlo to prešlo.. jediná nevýhoda sú nepríjemní ľudia, ale tých stretneš všade
a ešte som zabudla, keď som robila poobede, vždy som sa tešila na večer, lebo dali do akcie ovocie a zeleninu a keď som dorobila, stíhala som si ísť ešte niečo pokúpiť
Neee nerob too, utec kym mozes.. Robila som to pol roka a je to to najhorsie.. Ludia si otru hubu iba o pokladnikov aj zato ze v afrike zle dozreli banany
@rocafella tak v tej hrdosti sme rovnaky ,akurát vcera som sa chytil a odišiel z práce lebo som robil jak idiot za dvoch ludí ,som tam behal hore dole a došiel nadriadeny a zajebal mi ze "robis moc pomaly" ...tak som sa chytil a odišiel a nech si to robí sam
@lyterka presne tak, nikdy v živote som si nenechal srat na hlavu a vždy som si otvoril ústa všade a nikdy ma ešte nikde nevyhodili vzdy som odišiel sam z nejakého dovodu
ja pracujem v obchdoe ako rpedavačka
a poviem ti takto
ak prácu potrebuješ, budeš šťastný že ju máš
ak ju nepotrebuješ, budeš frflať
ja mám celkom fóbiu z ľudí, hluku a plných miest, robím v suveníroch, tu sú furt ľudia, hlavne hluční a cudzí a žijem
práca s pokladňou ma vždy bavila, zbožňujem peniaze, počítanie a tak od mala
a vždy som chcela robiť v obchodíku v starom meste a to robím
treba si nájsť pozitíva
jasné, niekedy to bude o nervy, keď ti vojde človek do pokldne, budeš hoc hcieť zabiť pohľadom, alebo na nich anhučať keď sa ťa po stýkrát opýtajú tú istú otázku
ale treba sa obrniť úsmevom a oplatí sa to lebo niektorí ľudia sú milí väčšina a ak sa usmeješ ty a budeš milý/milá, budú aj oni a zlepšíte si deň navzájom
Brigadujem v tescu uz vyse roka a hmotnu zodpovednost sme nepodpisovali.Ak mi vznikne manko,dostanem vytikaci list alebo ma vyhodia,v zavislosti ake velke to manko bude,lebo je rozdiel ked chyba v kase 1€ alebo 100€...
Je to lahka a jednoducha praca,casom si zvyknes na cely system co ako funguje ako sa vola hento a tamto pecivo a kde ho najdem,che to len trpezlivost,dnes to uz najdem po pamati,na zaciatku som jeden druh peciva hladala strasne dlho jasne ze zakaznici su obcas totalni asociali a idioti ale je tam aj kopec prijemnych ludi
a platia slusne,lepsie jak robit hostesku a stat 6 hodin v steklach za 3€/h
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
je to nanic ked to nevies prve dni a ludia nervozne preslapuju, inak na tom nevidim nic hrozne. len treba byt v klude, byt pozitivny ludia ti budu tu pozitivitu vracat. ked clovek pracuje s ludmi a zmota sa na tom, ze neznasa svoju pracu a kazdeho naokolo, bude to miilionkrat viac napicu. Ides na brigadu a nebudes to robit do konca zivota, bud rad, ze si zoberes nove skusenosti. @2 je zrejme priklad toho aky nemat pristup vsetko sa za par dni naucis, zvyknes si, bude pohoda. staci sa neutapat v tom ake je vsetko zle a tesit sa, ze si cez leto zarobis
Len tolko ma napadlo k tomu
@markus96 je to v pohodke a celkom príjemná práca teda až na niektorých ludí čo maju blbé poznámky ale naoplátku ako je v živote rovnováha stretneš aj kopu ludí kt. sú veľmi milý a zlepšia ti deň Chvílku to trvá kým sa to naučíš teda netreba zúfat ale určite to ide a po chvíle je to ako bicyklovanie už si ani neuvedomuješ a ide to ako po masle Neviem ked si to tak zoberieš - klimatizovaná budova ( nie robit niekde na slnku v teple v lete v zime v chlade) sedíš, nedvíhaš nič ťažké
ako su omnoho horise brigady ako napr. skapinat v stanku s rychlim obcerstvenim alebo take co ludia robia
Ale k nám chodí jeden bezdomovec s rádiom a vždy tam púšťa super hitovky . Alebo keď bolo referendum, behal po Bille s veľkým kalendárom zaveseným na krku a 15 minút vykrikoval o tom, ako stoporiť penis a o tom, že v školách sa budú deti učiť robiť smiešne pohyby. A ešte, že sme všetci satanove semená. Ale to je bežné.
a poviem ti takto
ak prácu potrebuješ, budeš šťastný že ju máš
ak ju nepotrebuješ, budeš frflať
ja mám celkom fóbiu z ľudí, hluku a plných miest, robím v suveníroch, tu sú furt ľudia, hlavne hluční a cudzí a žijem
práca s pokladňou ma vždy bavila, zbožňujem peniaze, počítanie a tak od mala
a vždy som chcela robiť v obchodíku v starom meste a to robím
treba si nájsť pozitíva
jasné, niekedy to bude o nervy, keď ti vojde človek do pokldne, budeš hoc hcieť zabiť pohľadom, alebo na nich anhučať keď sa ťa po stýkrát opýtajú tú istú otázku
ale treba sa obrniť úsmevom a oplatí sa to lebo niektorí ľudia sú milí väčšina a ak sa usmeješ ty a budeš milý/milá, budú aj oni a zlepšíte si deň navzájom
"makam" za pokladňou už dlhšie..ak máš záujem napíš TS
Je to lahka a jednoducha praca,casom si zvyknes na cely system co ako funguje ako sa vola hento a tamto pecivo a kde ho najdem,che to len trpezlivost,dnes to uz najdem po pamati,na zaciatku som jeden druh peciva hladala strasne dlho jasne ze zakaznici su obcas totalni asociali a idioti ale je tam aj kopec prijemnych ludi
a platia slusne,lepsie jak robit hostesku a stat 6 hodin v steklach za 3€/h