Dostal som od správcu ponuku robiť údržbára na živnosť v našom paneláku a otázka znie, že či môžem pracovať na živnosť aj popri strednej škole, alebo musím mať strednú školu ukončenú.
Diky moc Niečo som o tom čítal a pravdepodobne by som musel mať ukončenú strednú iba vtedy, ak by som si chcel založiť vlastnú živnosť
Momentálne som v poslednom 4. ročníku s maturitou, takže toho údržbára budem robiť iba do vtedy, kým neskončím strednú
@iprth2748 nerob na živnosť, ak aj si stredoškolák, musel by si odvádzať odvody do sociálnej a zdravotnej poisťovne. Ak máš zbytočných 54,50€ na zdravotné poistenie, rob na živnosť, inak sa to snaž uhrať na zmluvu
ja som sa tiež hrabal vtom, sociálku nemusí platiť lebo to zaňho ako "študenta" platí štát, potom zdravotnú prvý rok nemusí nejak hrotiť myslím a určite sa to bude dať oj** aj potom ako väčšina vecí vtomto štáte nejak tak, pozisťuj u niekoho kto to má vybavené
Každopádne si musím vybaviť živnostenský list, našiel som jednu stránku ( firmaren.sk ), kde sa dá vybaviť online za 25€, čiže lacnejšie, ako keby som si to vybehal po úradoch.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Momentálne som v poslednom 4. ročníku s maturitou, takže toho údržbára budem robiť iba do vtedy, kým neskončím strednú
Ešte raz dík