Ahojte priatelia,
prepáčte mi, že sa budem pýtať takto všeobecne.
V prípade, že by som sa rozhodol pracovať v Čechách (bývať v podnájme), aké papiere, doklady, povolenia (jednoducho vybavovačky) musím poriešiť aby som mal všetko v poriadku?
Vďaka moc.
Odhlásila som sa zo slovenskej zdravotnej poisťovne, zamestnávateľ v čechách ma prehlásil do českej. Vybrala som si od lekárky kartu, takže bude po ruke keď sa raz odhodlám prihlásiť k inému lekárovi. A potom iba také pičovinky ako zmena banky a operátora - nie je to nutnosť, ale ušetrí ti to dosť nervov aj peňazí.
no, ja it moc asi neomozem lebo zatial som robila len na part-time, ale velmi dolezite, zrejme tam budes odvadzat odvody, cize ta zamestnavatel prihlasi do zdravotky, cize sa musis na slovensku odhlasit z poistenia. (je ilegalne mat zdravotne v dvoch clenskych statoch naraz) nasledne si vies ale jednoducho vybavit karticku aby si mohol chodit ku lekarom aj na SVK len to bude preplacane ceskou poistovnou.
no. a tak ale mal by ti to zamestnavatel sicko povedat, ni?
inac co sa tyka operatora tak ja mam slovenske 02 a tym padom som necitila nutnost spravit si ceske cislo, lebo 02 zrusilo roaming pre CZ. samozrejme ale chapem ze mozno to bude jednoduchsie no. cesky ucet veru isto, lebo cezhranicne prevody su draha vec. idealne si to trebars urob podobne ako ja mala som sk CSOB, tak som si spravila aj cz CSOB a medzi nimi mam lacne prevody
Okrem odhlasenia z poistovne nic ak sa tu zdrzujes viac ako tri mesiace mal by si si nahlasit prechodny pobyt ale NEMUSIS, vlastne nepoznam asi ineho slovaka okrem mna ktory by to mal ale zide sa to keby si potreboval trebars uver v banke, nejake extra poistenie alebo tak..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
no. a tak ale mal by ti to zamestnavatel sicko povedat, ni?