ahojte pracovali ste už niekto v Tescu ako nejaký pracovník alebo brigádnik? aké sú vaše skúsenosti, boli ste spokojný? nespokojný? čo vám vadilo a čo vyhovovalo?
Plat je nad 2.5/hod, neviem presne, uz som tam velmi dlho nepracoval.
Vsade su kamery, takze skoro stale musis byt v pracovnom nasadeni. Zalezi od toho, co budes robit....niektore roboty su v pohode, ine su na figu. Najhorsie je vsak asi za pokladnou.
sem tam bolia krize, ak napriklad nieco vytahujes z paliet, ktore privezie do skladu kamion.
ked pracujes v chladiakoch alebo mraziakoch a potom z minusovej teploty prejdes do miestnosti, kde je izbova teplota, je to dost zataz na organizmus, ak tam chodis casto a pracujes tam dlhodobo.
Najhorsie vsak boli riaditelia. Vacsinou chodili po tescu s telefonom na uchu, buzerovali a nic sa im nepacilo. Zalezi ale, koho vychytas.
Celkovo, ked to zhrniem, nebola to najhorsia ani najnarocnejsia brigada, avsak musis sa pripravit na to, ze nebudes oddychovat a ze ta bude niekto z hora buzerovat, ak budes nieco robit neproduktivne a podobne.
Potom uz zalezi na tvojich kolegoch. Len mensina z nich su v pohode, pretoze tam pracuje vela takych, ktori su na nizkej intelektualnej urovni a Tesco je ich zivot. Riesia len svoju pracu, su nervozni, nevedia sa ani poriadne vyjadrovat a nemaju ani najmensie ponatie, co sa deje okolo nich...a su to neprijemni spolocnici, pretoze sa im stale nieco nepaci. takze to bolo aj dost psychicky narocne pocuvat tie hlupe reci.
Ale skus to, nic za to nedas. Poznam ludi, ktori tam brigaduju dlhodobo a vyhovuje im to tam.
Chudák @lubos159 asi musel naraziť na parádne naprd Tesco, lebo v Košiciach je to fajn...
Skladník na textile podrobnejšie, poprípade behám po ploche a pracem bordel, sedím v kabínke, vynášam veci, dokladám, prehadzujem, atď atď.
Ja mám práveže úplne odlišné skúsenosti. Kolegyne mám skvelé, sú to milí, nápomocní a inteligentní ľudia a takisto aj brigádničky/brigádnici. Väčšinou som zavretá v sklade, dajú mi niečo robiť, spravím to, kľud, pohoda, idem na prestávku, dokončím, idem domov.
ja som bol v Trnave v tescu. zamestnaný aj brigádne aj normál..brigádnici tam zarábali viac o 10 centov..a k tomu aké to tam bolo sa nejdem radšej vyjadrovať..to by som vedel rozpísať na veľa strán..nikdy viac
Tesco v Bratislave .. 3,15 na hodinu , nepodpisuje sa hmotna zodpovednost ... brigady si urcujete sami, kedze prihlasenie na smenu prebieha cez internet kde mate na vyber smeny ... mozete odpracovat hodiny podla uvazenia, pokial ste studenti , vztahuje sa na vas len obmedzenie o praci studentov podla pracovneho zakonnika .. zalezi od regionu samozrejme, Bratislava ma najvyssie priplatky, preto maju aj brigadnici najvyssiu mzdu ... prestavka podla zakona pre plnoletych prislucha smenam od 5 a 3/4 hodiny a vyssie, samozrejme, ked brigadnik potrebuje aj na kratsej smene prestavku, ma ju ... nie sme tyrani A preco to viem ? V tescu pracujem a sama prijimam a korigujem pracovne podmienky ale ako kazda praca .. vyzaduje si seriozny pristup
@althinka " vztahuje sa na vas len obmedzenie o praci studentov podla pracovneho zakonnika".... aké konkrétne obmedzenie to je, prosím ťa? Pýtam sa aj preto, že mám podpísanú s jednou brigádnickou agentúrou zmluvu o brigádnickej práci študenta a chcem vedieť, či je to nejako hodinovo obmedzené na mesiac alebo niečo podobné (doteraz som vždy robila na klasickú Dohodu o vykonaní práce). Ďakujem
@sarah_whiteflower nie na mesiac, na kalendarny rok podla § 226 zakonnika prace mozes na takuto zmluvu (cize dohodu) pracovat 350 hodin rocne ... ale vztahuje sa to na jedneho zamestnavatela ... co znamena , ze mozes ako fyzicka osoba uzavriet takuto dohodu s viacerymi zamestnavatelmi a u kazdeho odpracovat taky limit, kedze na dohodu sa nevztahuju typicke podmienky naplnenia kvoty tyzdenneho pracovneho casu ani podobneho obmedzenia cize ano, vramci jednej spolocnosti je to obmedzene ... takze mozes robit cca 30 hodin mesacne, alebo .. niekedy menej , inokedy si nadrobis ... zalezi v akej si agenture .. kde si sprostredkovana ... v globale je vyhodnejsie mat takuto zmluvu priamo so zamestnavatelom, ale je pravda , ze vela spolocnosti neprijima brigadnikov mimo agentury, s ktorymi spolupracuje ... zalezi na kontretnom podniku snad som trosku pomohla
@althinka Čože, to je úplne na prd Vôbec si ma nepotešila Ale poradila si mi, takže ďakujem...
Mám totiž brigádu, kde môžem chodiť aj štyri razy do týždňa, problém však je, že takýmto spôsobom si tie hodiny pokojne vyčerpám aj za pár mesiacov, takže "paráda"... a môžem sa ešte pred koncom roka obzerať po ďalšej robote
@sarah_whiteflower treba sa dohodnut priamo so zamestnavatelom, ja taky zaujem ako prejavujes ty riesim moznostou kratkeho uvazku ... ma to svoje pre a proti, ale uz mas status zamestnanca a zaroven si pokojne studujes zalezi na konkretnej situacii a zamestnavatelovi a rado sa stalo, aj ked som nepotesila
@althinka Všetko by vyriešilo, kebyže mi dajú v agentúre miesto Dohody o brigádnickej práci študenta obyčajnú Dohodu o vykonaní práce, predpokladám Uvidím, nejako to vyriešim A ďakujem ešte raz
@sarah_whiteflower .. no neviem, dohoda o vykonani prace je alternativou tej studentskej , aj limitne ... je to sumarne dohoda o vykonani prace pre fyzicke osoby .. a dohoda o pracovnej cinnosti zas byva limitovana na desat hodin tyzdenne ale snad najdete so zamestnavatelom kompromis, kde vlastne pracujes?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
sestra na brigade cez prazdniny a na hovno
Nic moc, poradne sa nenajes, nenapijes... hmotna zodpovednost za kazdy cent a kadejaky ciganisko by ta rad ojebabral o cokolvek
Ludia co tam robili sotva mali zakladnu skolu ukoncenu, takze ani fylozoficke disputy sa nedali viest ak nahodou bola moznost
Ale aspon na chleba si zarobis, ked sa uz inak neda
Pracoval som na oddeleni zeleniny aj masa.
Plat je nad 2.5/hod, neviem presne, uz som tam velmi dlho nepracoval.
Vsade su kamery, takze skoro stale musis byt v pracovnom nasadeni. Zalezi od toho, co budes robit....niektore roboty su v pohode, ine su na figu. Najhorsie je vsak asi za pokladnou.
sem tam bolia krize, ak napriklad nieco vytahujes z paliet, ktore privezie do skladu kamion.
ked pracujes v chladiakoch alebo mraziakoch a potom z minusovej teploty prejdes do miestnosti, kde je izbova teplota, je to dost zataz na organizmus, ak tam chodis casto a pracujes tam dlhodobo.
Najhorsie vsak boli riaditelia. Vacsinou chodili po tescu s telefonom na uchu, buzerovali a nic sa im nepacilo. Zalezi ale, koho vychytas.
Celkovo, ked to zhrniem, nebola to najhorsia ani najnarocnejsia brigada, avsak musis sa pripravit na to, ze nebudes oddychovat a ze ta bude niekto z hora buzerovat, ak budes nieco robit neproduktivne a podobne.
Potom uz zalezi na tvojich kolegoch. Len mensina z nich su v pohode, pretoze tam pracuje vela takych, ktori su na nizkej intelektualnej urovni a Tesco je ich zivot. Riesia len svoju pracu, su nervozni, nevedia sa ani poriadne vyjadrovat a nemaju ani najmensie ponatie, co sa deje okolo nich...a su to neprijemni spolocnici, pretoze sa im stale nieco nepaci. takze to bolo aj dost psychicky narocne pocuvat tie hlupe reci.
Ale skus to, nic za to nedas. Poznam ludi, ktori tam brigaduju dlhodobo a vyhovuje im to tam.
Chudák @lubos159 asi musel naraziť na parádne naprd Tesco, lebo v Košiciach je to fajn...
Skladník na textile podrobnejšie, poprípade behám po ploche a pracem bordel, sedím v kabínke, vynášam veci, dokladám, prehadzujem, atď atď.
Ja mám práveže úplne odlišné skúsenosti. Kolegyne mám skvelé, sú to milí, nápomocní a inteligentní ľudia a takisto aj brigádničky/brigádnici. Väčšinou som zavretá v sklade, dajú mi niečo robiť, spravím to, kľud, pohoda, idem na prestávku, dokončím, idem domov.
Asi toľko.
Tesco HP Zilina. Niektori ludia boli tiez v pohode, ale mensina. Nenavidel som to tam a v duchu som sa smial na tych reciach.
Mám totiž brigádu, kde môžem chodiť aj štyri razy do týždňa, problém však je, že takýmto spôsobom si tie hodiny pokojne vyčerpám aj za pár mesiacov, takže "paráda"... a môžem sa ešte pred koncom roka obzerať po ďalšej robote