Hovorím po slovensky, tak priznávam
A vybrala som si to, lebo lepšie možnosti, skvelá škola a s tým prišli aj noví ľudia, pekné prostredie...
Vyhovuje mi to tu, páči sa mi aj tá anonymita veľkého mesta
neviem preco by som sa mala hanbit za to ze som zo Slovenska.
Studujem a byvam v anglicku a to z dovodu ze som chcela zistit ake to je zit mimo slovenska, spoznat ludi z inych krajin atd. A taktiez preto ze moja uni sa neda co sa tyka kvality, uplatenia, pristupu porovnat s tymi na svk
pracoval som rok v kaviarni v anglicku a nemal som problem nikomu povedat ze som zo slovenska, teda okrem inych slovakov, aj ked som ich pocul hovorit po slovensky tak som k nim prehovoril iba po anglicky doslova som sa snazil vyhnut tomu aby vedeli ze aj ja som zo slovenska, lebo potom nasledovalo to klasicke "to vazne?" "a co tu robis?" "ako sa ti tu paci?" a neviem ake dalsie otazky a cele mi to prislo take strasne divne
Priznám sa k tomu že som slovenka, ale bohužiaľ už som sa stretla s názorom, že sme stále Československo. Prácu som si v UK vybrala preto, lebo som hľadala prácu kde si môžem rýchlo veľmi dobre zarobiť, čo sa mi podarilo. a taktiež zdokonaliť angličtinu..
jasne ze v pohode priznam, ze som zo slovenska kazdopadne s cechmi hovorim cesky a vacsina nevie, odkial som. ked potom stretnem nejakeho slovaka a bavime sa slovensky, tak mi povedia, ze im to pride divne, lebo su u mna zvyknuti na cestinu
myslim ze je jasne, preco som si to vybrala. v hladovej doline zit nebudem.
Nepracujem, ale byvam mimo. A nemam problem priznat, ze som zo Slovenska (aj tak to tu nikto nepozna), ale za Slovaka som sa nikdy nepokladal.
A zijem tu lebo je tu podstatne vyssia osobna a hlavne ekonomicka sloboda ako v Europe, zivotne naklady su nizsie ako bol moj jednoizbak v Bratislave (zvycajne sa vopcham do 400 eur, za byt som platil 450), nikto ma tu s nicim neotravuje, lebo neviem po cinsky, proste si tu zijem pokojnym zivotom, odfiltrovany od politiky a inych kokotin.
Pracujem a bývam mimo Slovenska. Nemám problém povedať, odkiaľ pochádzam. Väčšinou sa stretávam s tým, že ľudia nevedia kde Slovensko je, prípadne si ho mýlia so Slovinskom...na niektorých nemeckých úradoch sa vám snažia vsugerovať, že ste z Československa, pretože oni v systéme žiadne Slovensko nemajú.
Prácu v zahraničí som si vybrala kvôli jazyku a túžbe vidieť a spoznať krajinu.
@11 nad týmto "argumentom" mi vždy rozum zastáva...
bývam na Slovensku a rada by som tu ostala, ale život je nevyspytateľný, takže ktovie každopádne, z dlhodobého hľadiska by som nechcela žiť v zahraničí, maximálne ak dočasne bývať
isla som povedat "lebo niiiiikto netusi ze som slovenka" ...ale tak ked ma minule ruska totka presviedcala ze sa hanbim za rusky povod ked nehovorim rusky taka asik by som mohla prehodnotit nazor o mojom narodnostnom vyzarovani .D
Tak sla som sem, lebo univerzita je na hodne vysokej urovni. A jasne, ze sa priznavam, nemam nejaky dovod to tajit (a s mojim krasnym cistym britskym prizvukom by mi beztak nikto neuveril, ze nie som cudzinka
Priznávam v pohode , že som Slovák , kedže si nemyslím , že v Európe napr. je nejako obzvlášť veľa krajín ktoré sa môžu povyšovať nad nás. Keby ma niekto za to vysmial tak hodíme dialóg a po 2 minútach odíde s plačom ako sa mýlil.
Vzhľadom na to, že bývam v Španielsku, tak sa nepriznávam k tomu, že som Slovenka. Už len podľa koncovky priezviska a ešte aj môjho mena (Katarína) si ľudia v Španielsku hneď vytvárajú dojem, že som štetka z Ruska alebo Východnej Európy. A potom sa k tebe aj tak správajú.
A keď sa spýtajú a poviem im, že Slovensko, aj tak nevedia, kde to je. Strata času.
moja práca je predovšetkým o zahraničí, takže na SK často nie som a aj keď nemám v láske prílišnú migráciu, už pár rokov sa mi darí byť viac menej na jednom mieste belgičania sú fajn národ, životná úroveň a zmýšľanie ľudí na vyššej úrovni ako na SK, ceny podobné ako na SK, platy neporovnateľne vyššie ako na SK... nemám problém priznať, že som Slovák no na druhej strane sa občas za slovákov hanbím...
nikdy som necítila príslušnosť k nejakej národnosti. nehanbím sa kdekoľvek povedať, že pochádzam zo Slovenska, pretože si neviem predstaviť, prečo by sa mal človek hanbiť za niečo, čo nijakým spôsobom neovplyvnil. Na hokej sa pozerám nezaujato, nikdy som sa nestotožňovala s národnou identitou. Bývam v krajine, ktorú som si vybrala sama po zvážení niekoľkých kritérií (vzdialenosť od kamarátov, jazyk, práca, škola atď) a som spokojná
priznavam len ked sa ma na to niekto priamo opyta inak to nespominam lebo to nepovazujem v mojej situacii za podstatne. ale vacsina ludi netusi skade som aj kvoli tomu ze na verejnosti rozpravam vylucne holandsky a anglicky. ziadnych cechov ani slovakov nepoznam a ani po tom netuzim
a preco som tu....
to som ako mala doma sediet?! ja nie som na take veci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
A vybrala som si to, lebo lepšie možnosti, skvelá škola a s tým prišli aj noví ľudia, pekné prostredie...
Vyhovuje mi to tu, páči sa mi aj tá anonymita veľkého mesta
Studujem a byvam v anglicku a to z dovodu ze som chcela zistit ake to je zit mimo slovenska, spoznat ludi z inych krajin atd. A taktiez preto ze moja uni sa neda co sa tyka kvality, uplatenia, pristupu porovnat s tymi na svk
myslim ze je jasne, preco som si to vybrala. v hladovej doline zit nebudem.
A zijem tu lebo je tu podstatne vyssia osobna a hlavne ekonomicka sloboda ako v Europe, zivotne naklady su nizsie ako bol moj jednoizbak v Bratislave (zvycajne sa vopcham do 400 eur, za byt som platil 450), nikto ma tu s nicim neotravuje, lebo neviem po cinsky, proste si tu zijem pokojnym zivotom, odfiltrovany od politiky a inych kokotin.
Som hrdy na to, ze som slovak, a hlavne som hrdy na to, ze som vychodnar..
Prácu v zahraničí som si vybrala kvôli jazyku a túžbe vidieť a spoznať krajinu.
bývam na Slovensku a rada by som tu ostala, ale život je nevyspytateľný, takže ktovie každopádne, z dlhodobého hľadiska by som nechcela žiť v zahraničí, maximálne ak dočasne bývať
Ale viacej krajin bolo.
Neviem preco by som sa nemal priznat odkial som, nemam dovod sa hanbit
A keď sa spýtajú a poviem im, že Slovensko, aj tak nevedia, kde to je. Strata času.
pomaličky nadobúdam dojem, že Slováci vedia absolutne všetko, kde aká zasraná karajinka sa na svete nachádza, no
heh to aj bývalý postkomunistický prezident, vlastne posledný, Husák, na nejakom prejave povedal namiesto duben apřil
a preco som tu....
to som ako mala doma sediet?! ja nie som na take veci