Ahojte ľudkovia. Mám taký "problém" totiž dávam si prihlášku na právo do Prahy na Karlovku , do Košíč na UPJŠ a ešte na UK do Bratislavy. Mám úplne zlé pocity kam ísť ak ma príjmu. Bratislavu nejako neriešim, pretože tam veľmi nikto nechce ísť z okruhu mo
osobne nechodim na školu do prahy, ale mam tam vela kamosov a moze ti povedat ze studentsky zivot je tam paradny, praha ako mesto je mega a co mi rozpravali ake boli ich zaciatky v prahe tak kazdy mal milych spoluziakoch a raz dva zapadol do kolektivu takze podla mna sa nemas coho bat a co sa tyka konkretne tvojho odboru ako to tam chodi tak to si musis zistit
inak to je mega vyberat si kam pojdes studovat podla tvojej "partie kamaratov".....no comment k tomu
ale kedze je to pravo, tak ti ako tiezstudujuca poviem ze dobre si rozmysli ci SR ci CR, tam kde vystudujes tam sa pravdepodobne budes musiet aj uplatnit, tak pozor na to.
@2 vieš nie je to tak úplne jedno s tou partiou kamarátov... všetci sú tam na práve, takže by som už čo to vedela dajme tomu knihy a pod. a ísť do Prahy úplne sama je dosť odvážne. Preto sa pýtam. Neviem čo si ty predstavuješ pod partiou kamarátov!
@bloodypunk a kam teraz chodíš na VŠ ? aj tak sa trocha bojím či napríklad zvládnem učivo v češtine a predsa je to Karlovka ale potom keď si vezmem koľko pofiderných ľudí tam vyštudovalo............
Jednoduché riešenie. Ak máš pribuzneho advokata, sudcu, prokuratora alebo notára pripadne dobrého známeho ktorý Ta zamestná tak odporúčam Košice, narobíš sa menej a robota istá tak či tak. Ak nemáš, tak tahaj do Prahy, lebo dostať koncipietnské miesto v SR bez znamosti je utopia už teraz, nehovoriac o tom že robiť 5 rokov za prach biedny plat a triasť sa o miesto každý den... nič moc
ja viem, uvedomujem si, že je vždy lepšie študovať v Prahe, ale myslím, že každý má ten prvotný strach.. "čo keď sa tam s nikým nezoznámim? Čo keď tam budem celé dni sama?" a pod. otázky
Išiel som do Prahy (nie študovať) celkom sám, nikoho tu nepoznajúc a dopadlo to fajn. Rýchlo som sa zoznámil s veľa fajn ľuďmi a mesto je úžasné, silno odporúčam.
@nella1 ja som šiel na strednu nikoho som nepoznal, spoznal som na vyšku som šiel s tym že som poznal 2 ludi spoznal som tiež hafo a to som v Rakusku Rozhodne nerob takéto veľké životné rozhodnutie na zaklade toho že niekde ľudí poznáš a niekde nie Osobne poznám pár pravnikov z Prahy, a všetci sa zhodujú že je to super mesto, skvelý študentský život a hlavne si pamätaj, že čím vačšie mesto a prestížnejšia škola, tým viac penazí po skončení školy , pravo je na toto veľmi špecifická vec
Hm, najprv sa tam dostaň a potom premýšľaj kam...moj názor. Na právo do Prahy či Brna je ťažké sa dostať ajkeď sa v tom toľko neorinentujem. Za druhé, v dnešnej dobe je právo viac menej škola k ničomu a za tretie, ajkeby si sa dostala a aj cez to všetko šla na právo, vyberaj si podla seba a nie podla druhých....je to tvoj život, podla mna kvalita škol CZ/SK sa tu omieľala už viackrát..Česi vedia
@nella1 podľa dokumentov na nete vychádza mesačne intrák okolo 200€ a na to fakt nemám... spaätne síce dávajú ubytovacie štipko, ale aj tak... až spätne...
@hanka12 tak, to je Praha. Ostatné výdavky sú tu ale rovnaké, doprava mi príde celkom lacná, potraviny/menzy za jedno... ale dá sa tu bývať aj 2500kč na Strahove
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ale kedze je to pravo, tak ti ako tiezstudujuca poviem ze dobre si rozmysli ci SR ci CR, tam kde vystudujes tam sa pravdepodobne budes musiet aj uplatnit, tak pozor na to.
A inak, po pol roku skúsenostiach na SR na vš by ti všetci moji spolužiaci povedali, aby si šla do Prahy.