V nedelu cestujem do Prahy, budem tam do piatku.
1.Boli ste uz v Prahe?
Ja nie
Bola by som rada, keby mi niekto poradil, ako sa zorientovat v meste, co navstivit...
Ti co tam boli, snad sa taki najdu nech napisu ake to bolo ked tam boli prvy raz
Tak klasika je fajn...ale najkrajsie su totalne zabudnute ulicky... tie maju najlepsiu atmosferu Juj,ale ti zavidim,ze tam ides (v dobrom samozrejme ja by som tiez sla
o zas tie znacky a obchody.. v prahe je vela malych zakutrenych obchodikov s haluzami, naramkami, mystickymi a budhistickymi vecami, vselijake haluze.. a o pamiatkach ani nehovorim.. lebo som bol zhuleny.
Praha holesovice -> ked vystupis z metra chod smerom k busom, ked vyjdes hore schodami, vyber sa vlavo po chodniku, popri elektrickach. Po 150-200m prides ku klubu menom Cross, to stoji za to vidiet a navstivit (Otvorene od 16:00-??:??)
praha je uuuuuuplne supeeeeeeeeeeeeeeeer! ...ja tam chodim kazde leto...mnoo aa vidiet sa tam toho da vela....uplne zaklad je vidiet karlov most ale tiez mam rada prazsky hrad atd..ja ked pridem do neznameho mesta tak chodim ulickami atd a najdem to co hladam i nehladam.. ...aa na malej strane je jedna super original cinska restauracia uplne malicka max 6 ludi sa tam vojde..aa co este..nfm..v prahe je toho velaaaaaa...tazee prajem prijemny tyzden..
...aa jasnee...orloj chod pozret jednoznacne! aaa este v casti prahy co sa vola troja jee zoo a tiez zamocek a botanicka...
@ Ivanka, na parizskej das za priemernu kabelku, ktora ani nie je kozena asi tak 8.000 a to je v akcii. Prijemne nakupy prajem. @ idea ze su tie ulicky totalne zabudnute ma svoj dovod, nechod tam za tmy @ toms neviem, kedy si bol v crosse ale dnes do neho preboha nechod, ak nemas zbran, inak nemas sancu, je to tam "docela husty" ako sa vyjadruju rodenny prazaci
orientacia v prahe je lahka, pre turistov je zaujimave hlavne centrum./ Listok za 26 korun kupis v automate, mas ho na 75 min, cez vikend na 90. Su tri linky A,B,C a vsetky su priehladne oznacene s mapou mesta aj mapou zastavok metra, ta mapa je aj priamo vo voze metra+zvukove hlasenie kazdej zastavky, vekmi prakticka vec. Takze v prvom rade,az prides, kupuj listok, sadaj do metra.
Stanica Mustek =orloj,vaclavak a ked pojdes s davom turistov a ten dav je tam stale,tak sa dostanes na karlov most, prazsky hrad aj petrinske zahrady a rozhlednu.
Zakladom je metr
a potom uz zavisi od toho, kde budes byvat ja vacsinou totiz byvam u kamaratov alebo rodiny a tam sa dost nachodim najma busmi (hlavne ak rodina byva v Bohniciach a kamarati v Petroviciach D prosto uplne mimo
ak mas viac casu a nebude stale hnusne pocasie odporucam zoo, hoci teraz je na nu dost zima
inak vseobecne nie je tazke sa zorientovat, v centre je plno ukazovatelov na pamiatky a na cestovnych poriadkoch hocikde mas pri busoch i eletrickach ukazane zastavky kde sa da prestupit na metro...a ked si v metre, mas vzdy vyhrane
Bola,som tam v elte,a tak..kopeec,tych pamiatok..ono,sa to ani neda vsetko prezriet..a taak,no..ten,orloj a most,boli v pohode..inak,ja niesom velmi na tie pamiatky..a inak,no mne to pride,takmer ako Blava...
Návod na prehliadku Prahy:
1. Dojsť na stanicu metra Muzeum, vyjsť odtiaľ na Václavské naměstí.
2. Sadnúť si na schody pod sochou "koně".
3. Prejsť dolu Václavským naměstím (bacha na vec, je tam desne veľa ľudí, chodia tam autá)
4. Ísť rovno a vojsť do Starého města. Otvoriť mapu a kľučkovať uličkami, až kým nedojdete na Staroměstské naměstí, mali by ste sa ocitnúť priamo pri Radnici.
5. Ak vám vyšlo načasovanie, treba si počkať na celú hodinu a pozrieť sa na orloj (vpravo je slávna smrtka) a potom žasnúť nad potleskom Japoncov, ktorí z toho dostanú orgazmus.
6. Prejsť Staroměstským náměstím dookola a vrátiť sa k Radnici.
7. Prejsť od Radnice uličkami smerom ku Karlovmu mostu.
8. Prejsť Karlov most (opäť bacha na vec, je tam desne veľa ľudí, navyše ho rekonštruujú).
9. Prejsť Mosteckou ulicou na Malostranské náměstí, kúpiť si a spapať Trdelník (bacha, je dosť drahý).
10. Prejsť od Malostranského náměstí na Újezd (môžete ísť pešo alebo tramvajou - čísla 12, 20, 22)
11. Nastúpiť na lanovku na Petřín (platia tam lístky MHD), vyjsť hore (krásny výhľad). Zabočiť doprava a navštíviť Petřínskou rozhlednu (taká veľká červená veža pripomínajúca Eifelovku, vidno ju aj od Karlovho mostu). Krásny výhľad.
12. Od Petřínskej rozhledny zísť na Pohořelec (malá prechádzka). Z Pohořelca prejsť pešo na Loretánské náměstí, odtiaľ na Hradčanské náměstí, odtiaľ (pochopiteľne) na Pražský hrad.
13. Prejsť Pražský hrad (desne veľa ľudí, ak chcete íst aj do Katedrály Sv. Víta, počkáte si možno tak hodinku .
14. Zísť dole po Starých zámeckých schodech na Malostranskou.
15. Koniec mojej spešl prehliadky Prahy. Môžete nastúpiť na tramvaj (12, 20), odviezť sa na Anděl na Smíchově a stráviť zvyšok dňa v nákupnom centre. Alebo sa môžete flákať kde chcete.
Ak nechcete navštíviť Petřínsku rozhlednu, môžete na Malostranskom náměstí nastúpiť na 22-ku opačným smerom, dovedie vás na Pohořelec a odtiaľ ísť na hrad. Je tam aj zastávka "Pražský hrad", no návštevu hradu z tejto strany nedoporučujem, musíte prejsť cez hlavnú cestu a tak... Takže Pohořelec to istí.
mimochodom, metro vôbec nie je tak úžasná vec, metro sa využíva iba na dlhšie trate, takže len na trase domov-centrum z metra totiž nič nevidno a keď ste naň navyknutí, ťažko sa orientujete potom vonku. Praha nie zas tak veľké mesto, aby sa v nej nedali využiť tramvaje, poprípade autobusy.
@kua , hm 5.1.09 som tam bol naposledy a neviem, nemal som pocit, ze by to tam bolo nejake nebezpecne, pravda, ze som tam tak raz za par mesiacov... ale sam by som tam nesiel asi, to je pravda.
metro je nahodou skvela vec aj na kratke trate, a to prazske zboznujem, fascinuje ma ako rychlo sa da dostat z jedneho konca mesta na druhy, praha je uzasna
lol..slovaci sa tu idu vyjadrovat k mojej rodnej prahe fakt sa zabavam ved zo slovenska a ztej vasej bratislavi sa mi chce grcat. slovensko je black hole
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
karlov most a ulicky okolo...
orloj a namestie
prazsky hrad..
...aa jasnee...orloj chod pozret jednoznacne! aaa este v casti prahy co sa vola troja jee zoo a tiez zamocek a botanicka...
@ idea ze su tie ulicky totalne zabudnute ma svoj dovod, nechod tam za tmy
@ toms neviem, kedy si bol v crosse ale dnes do neho preboha nechod, ak nemas zbran, inak nemas sancu, je to tam "docela husty" ako sa vyjadruju rodenny prazaci
orientacia v prahe je lahka, pre turistov je zaujimave hlavne centrum./ Listok za 26 korun kupis v automate, mas ho na 75 min, cez vikend na 90. Su tri linky A,B,C a vsetky su priehladne oznacene s mapou mesta aj mapou zastavok metra, ta mapa je aj priamo vo voze metra+zvukove hlasenie kazdej zastavky, vekmi prakticka vec. Takze v prvom rade,az prides, kupuj listok, sadaj do metra.
Stanica Mustek =orloj,vaclavak a ked pojdes s davom turistov a ten dav je tam stale,tak sa dostanes na karlov most, prazsky hrad aj petrinske zahrady a rozhlednu.
Uzi si to a ber kabat,je tu zima a mokro.
a potom uz zavisi od toho, kde budes byvat ja vacsinou totiz byvam u kamaratov alebo rodiny a tam sa dost nachodim najma busmi (hlavne ak rodina byva v Bohniciach a kamarati v Petroviciach D prosto uplne mimo
ak mas viac casu a nebude stale hnusne pocasie odporucam zoo, hoci teraz je na nu dost zima
1. Dojsť na stanicu metra Muzeum, vyjsť odtiaľ na Václavské naměstí.
2. Sadnúť si na schody pod sochou "koně".
3. Prejsť dolu Václavským naměstím (bacha na vec, je tam desne veľa ľudí, chodia tam autá)
4. Ísť rovno a vojsť do Starého města. Otvoriť mapu a kľučkovať uličkami, až kým nedojdete na Staroměstské naměstí, mali by ste sa ocitnúť priamo pri Radnici.
5. Ak vám vyšlo načasovanie, treba si počkať na celú hodinu a pozrieť sa na orloj (vpravo je slávna smrtka) a potom žasnúť nad potleskom Japoncov, ktorí z toho dostanú orgazmus.
6. Prejsť Staroměstským náměstím dookola a vrátiť sa k Radnici.
7. Prejsť od Radnice uličkami smerom ku Karlovmu mostu.
8. Prejsť Karlov most (opäť bacha na vec, je tam desne veľa ľudí, navyše ho rekonštruujú).
9. Prejsť Mosteckou ulicou na Malostranské náměstí, kúpiť si a spapať Trdelník (bacha, je dosť drahý).
10. Prejsť od Malostranského náměstí na Újezd (môžete ísť pešo alebo tramvajou - čísla 12, 20, 22)
11. Nastúpiť na lanovku na Petřín (platia tam lístky MHD), vyjsť hore (krásny výhľad). Zabočiť doprava a navštíviť Petřínskou rozhlednu (taká veľká červená veža pripomínajúca Eifelovku, vidno ju aj od Karlovho mostu). Krásny výhľad.
12. Od Petřínskej rozhledny zísť na Pohořelec (malá prechádzka). Z Pohořelca prejsť pešo na Loretánské náměstí, odtiaľ na Hradčanské náměstí, odtiaľ (pochopiteľne) na Pražský hrad.
13. Prejsť Pražský hrad (desne veľa ľudí, ak chcete íst aj do Katedrály Sv. Víta, počkáte si možno tak hodinku .
14. Zísť dole po Starých zámeckých schodech na Malostranskou.
15. Koniec mojej spešl prehliadky Prahy. Môžete nastúpiť na tramvaj (12, 20), odviezť sa na Anděl na Smíchově a stráviť zvyšok dňa v nákupnom centre. Alebo sa môžete flákať kde chcete.
Ak nechcete navštíviť Petřínsku rozhlednu, môžete na Malostranskom náměstí nastúpiť na 22-ku opačným smerom, dovedie vás na Pohořelec a odtiaľ ísť na hrad. Je tam aj zastávka "Pražský hrad", no návštevu hradu z tejto strany nedoporučujem, musíte prejsť cez hlavnú cestu a tak... Takže Pohořelec to istí.
v prahe hlavne karlov most,orloj,staru radnicu a hrad vidiet
a hej bola osm tam, zila som tam par rokov...a raz sa tam vratim
ja opjdem tento rok a moc sa tesim