Ahojte ľudkovia. Už ste sa začali učiť na prijímačky na právo ? Kde všade si dávate prihlášky ? Ak ste sa nezačali učiť tak kedy plánujete ? inak chodíte na nejaké doučka ?
+ak sú tu nejakí z práva môžete dať názor ako sa vám študuje ?
@nella1 podľa toho z akej strednej si ale dobré je doučko v poslednom ročníku na strednej a môžem sa opýtať načo ideš na právo ak je teraz väčšina nezamestnaná?...jedine ak to máta v rodine
ja študujem v Košiciach a myslím, že sa mi dostáva kvalitného vzdelania a najlepšie je nájsť si popri škole nejakú tú prax, nech aj vieš, čo sa to vlastne učíš.
@lovinme no ja tiež takto vkuse píšem testy dejepis, ekonomia a všetko... ibaže neviem čo presne sa treba učiť.. či aj všetky detaily alebo len tie podstatné veci
závisí od toho, kam ideš na školu… napr my sme, prisahám, nemali jednu podstatnú vec na teste samé blbosti, z egypta kultúru a texty pod obrázkami, z uhorska názov prvej železnice a 120 otázok bolo takýchto… ale ako je to na iných školách, to ti neviem zas ale na druhej strane, netreba ti aaaaaž tak veľa bodov na to, aby si tie prijímačky urobila. každým rokom sa hlási menej a menej ľudí.
Len potom je nevýhodou to, že veľa prvákov a druhákov, ešte aj tretiakov zo školy letí, lebo učitelia zo svojich kritérií nepúšťajú
to fakt ? ach! už mám strach a kedy si sa začala učiť ? tak viem že napr. teraz do KE berú každého 2 až 3.. pričom niekedy sa im na jedno miesto hlásilo 11 ľudí. takže dosť to klesá.. no aj napriek tomu nie je žiadna istota že príjmu práve mňa.
No studuje sa mi fantasticky, radsej by som si teraz nechala odrezat ruky ako zopakovat tu chybu a ist na pravo. Koniec mojho podnetneho prispevku do tejto diskusie.
Ja chodim na UK Komenskeho externe a mam z toho take zistenie ze som sa vlastne nemusel vobec ucit. Drviva vacina otazok na prijmackach tam bola z logiky a bez toho aby som sa na prijmacky ucil som tie prijmacky dal tak, ze by mi stacili aj na priatie na denne studium. Cize si myslim ze na UK sa da dostat asi najlahsie
Ja sa hlásim na SR iba do Trnavy, aj to si ešte počkám do konca marca či hej, či nie, skôr si dávam do ČR tam sú scio testy aj logická časť a samozrejme aj vedomostná, bez prípravy(či už vami alebo nejakého doučovania) to dá málokto, Brno má TSP a na to sa nedá pripraviť iba logicky myslieť
planujem ist do Brna na pravo a kedze tvoria prijimacky z mojho pohladu sakra tazke TSP, tak to nevnimam ako formalitu... pripravujem sa akurat skusanim starych testov, doucovanie mi tam moc nema co pomoct, pretoze ked si raz hlupy/a, tak ta rozmyslat proste nenaucia
@semhamforas jop, to som si všimla, a som za prijimačky kde sa viac skumaju schopnosti ako vedomosti, but still, o práve v BA si myslím svoje, čož asi ale ty chápeš najlepšie
@ssnehulienka tak ja si o práve ako celku myslím svoje. O tom v BA si myslím že parí k tým kvalitnejším na SR.
No celkovo právo je taký odbor že.... jednoducho právnokov je veľa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Držím palce
Len potom je nevýhodou to, že veľa prvákov a druhákov, ešte aj tretiakov zo školy letí, lebo učitelia zo svojich kritérií nepúšťajú
a to s tou otazkou v @6 nemyslis snad vazne myslim, ze lepsie by si urobila, keby si sa ucila len detaily ...
No celkovo právo je taký odbor že.... jednoducho právnokov je veľa