Ahojte birdzaci, idem teraz aktuálne do 4.rocnika na Právnickej fakulte UPJŠ v KE. Chcela som sa opýtať, či je tu niekto z tejto školy, kto má skúsenosť s predmetom stazova klinika (alebo iná klinika), nakoľko by som si ju chcela dať ako predmet.(1.koment
Zaujímalo by ma, ako prebieha daná stáž, či sa človeku oplatí vybrať si tento predmet a ci sa tam naučí veci potrebné pre prax. Kľudne môžte napísať aké máte skúsenosti aj s inými klinikami (občianske pracovné právo), lebo aj nad nimi uvažujem. Za odpovede vopred ďakujem.
@dezolat mam vo vzdialenej rodine.. Ale oni nestudovali v ke... A neviem prečo majú všetci mylny dojem ze dnes už človek bez konexii nemôže byť právnik.. to je čistý blud... Poznám ľudí z rozprávania aj advokáta u ktorého robím ktorí sa vypracovali sami a nemali nikoho za sebou...
No nie je to skresleny nazor. Mozes sa vypracovat aj sam ale musis byt vynimocny mat stastie a kolki sa vypracovali a kolki skoncili v Tesco? Hadam vies o com hovorim. Nemozes robit pravo dokial nemas prax. A Len tak ta pravnoci medzi seba nepustia.
@dezolat ja praxujem a predstav si prax som si zohnala sama bez akýchkoľvek známosti dokonca som si s tým advokátom sadla aj po ľudskej stránke... A teraz co sa pýtam na tu kliniku to by som praxovala prakticky cez školu čiže ešte ďalšia prax k tej co už mám... Preto sa zaujímam ci náhodou tu niekto není z mojej školy a nevie o tom niečo viac
@dezolat áno ja viem ze je to ťažké... Ja neplánujem byť advokatkou nemám ambície ako podaktorí, radšej by som pracovala v nejakej firme v právnom oddelení alebo na katastrálnom odbore a pod... Uvidím ešte hocikam ma život môže zaviesť... Ale 3rocnu prax zatial ani nemienim robiť to človek musí mať iba keď chce byť advokát notár atď...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov