Ahojte Mám záujem študovať právo na MU, ale bojím sa, že keď vyštudujem právo v Čechách, nenájdem potom uplatnenie na Slovensku. Je rozdiel medzi právom v ČR a SR?...Predom ďakujem za odpoveď
No ono je tu par rozdielov, pravo v cechach je zadarmo aspon v Brne, oproti bratislave, ludia v brne sa viacej tesia do tej skoli a su pre to viac nadchnuty na slovenksu sa chodi do tej skoli aby si mohol tu skolu mat bez vacsej namahi, Brno je o par urovni vysie cize je o nieco tazsia ale ak ides studovat pravo tak stim si asi zmierena, no a verim tomu ze ak by si uz chcela pracovat na slovensku tak mas vacsie uplatnenie z prestiznejsej skoli, mozno budes musiet preluskat nejake tie normi pre slovensko kedze v cechach sa budes ucit tie pre cesko ale tak nieje az taky problem, a zasadna vec a ochutnas cesko tak neverim ze sa budes chciet vratit to je ako krok spet sa vratit na slovensko
@diji Takže rozdiel medzi právom v ČR a SR určite je ale nie až taký veľký ako medzi ostatnými krajinami. Tiež si však nie som úplne istá ako presne to je keď študuješ v Čechách a potom sa chceš uplatniť na Slovensku. Viem, že máme s Čechmi uzavreté zmluvy o vzájomnom uznaní diplomov z VŠ - teda diplom získaný v ČR má rovnakú váhu ako ten zo SR. Teoreticky by teda malo vyť jedno kde študuješ.
Ja som teraz v prváku na MU a keďže momentálne je Právnická fakulta Masaryčky na tom dokonca lepšie ako Karlovky tak dúfam, že po škole v prípade, že by som chcela robiť na Slovensku zaváži diplom stadiaľto
Ono aj tak väčšinu podstatných vecí sa naučíš až praxou a nie v škole (dokonca to konštatoval aj jeden vyučujúci
Neviem, či som ti nejako pomohla, ale ak by si mala ešte nejaké otázky či už ohľadom štúdia alebo aj prijímačiek kľudne napíš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
2 komenty
Ja som teraz v prváku na MU a keďže momentálne je Právnická fakulta Masaryčky na tom dokonca lepšie ako Karlovky tak dúfam, že po škole v prípade, že by som chcela robiť na Slovensku zaváži diplom stadiaľto
Ono aj tak väčšinu podstatných vecí sa naučíš až praxou a nie v škole (dokonca to konštatoval aj jeden vyučujúci
Neviem, či som ti nejako pomohla, ale ak by si mala ešte nejaké otázky či už ohľadom štúdia alebo aj prijímačiek kľudne napíš