Pomerne dlhú dobu som rozhodnutý ísť študovať právo. Chcel by som sa vás opýtať, hlavne tých čo tam študujú, či existujú na Právnickej fakulte UPJŠ knihy s otázkami, ktoré sa následne vyberú pri teste na prijímacích testoch. Niečo také má Lekárska fakulta
@lussana Tak to skôr na Komenského... Ale priorita je UPJŠ. Ty študuješ právo? Nevieš ako je to teraz na Komenského s prijímačkami? Myslím, že sa tam robí nejaký logický test a vedomostný... Viem o tom zatiaľ len veľmi málo...
@jakub489 hej študujem v TT. No minulý rok brali na komenského podľa známok na strednej a matury ale teraz neviem ako to funguje. zisti si to na stránke školy tam máš všetky info len musíš hľadať
mňa zobrali na pravo do ke tento rok a nie, nemáš žiadnu knihu otázok, zatiaľ ani v tom najodvážnejšom sne a poradím ti, ihneď si zožen ale fakt dobré a odporúčané doučko, lebo sa tam nedostaneš..tie prijímačky sú hrozné, povedala by som, že ešte ťažšie ako na takú medinu napr. a tento rok do ba brali na základe testu z dejepisu nosky a takisto na logiku. oni kedysi knihu mali a podľa mňa z tých otázok čerpú dodnes
@lovinme Ou Ďakujem... No a som rozmýšľal, že si dám doučko na fakulte v Košiciach. To klasické po sobotách. A učím sa zatiaľ z kníh, ktoré sú predpísané v požiadavkách fakulty. Ty si spokojná v Košiciach? Počul som, že je tam poriadny zaberák na študenta.
bože môj, len doučko z fakulty nie ! je to otrasné, nikomu to nepomohlo. problém je v tom, že ti na tom doučku dávajú úplne inak formulované otázky, ako dostaneš na prijímačkách, bola som na prvej hodine a viac som sa tam neukázala. pozri sa, ja som bola na prijímačkách druhá, môžem ti dať tel. číslo na moju profku, je best volá sa turčíková a turčíkovci okupujú fakultu už pekných pár rokov
@lovinme Tak to by bolo super... Môžeš mi ten kontakt na prof. Turčíkovú poslať v TS-ke? Bol by som ti strašne vďačný. Po prázdninách si chcem nájsť nejaké doučovanie a rada od človeka, ktorý študuje na konkrétnej fakulte je pre mňa nad zlato lebo informácie sa odo mňa šíria zo všetkých strán a už neviem čomu mám veriť A inak si spokojná so štúdiom a prístupom profesorov?
@jakub489 ja som len teraz sprijímačkovala, pred 2 týždňami ale opýtaj sa ma o pol roka potom ti poviem mám na fakulte však veľa kamošov a nie vždy to je sranda.. ale dá sa nič neboj no ozvať sa jej treba čím skôr, začínate už v auguste a čo je horšie ona robí už od nejakého apríla zoznam ľudí,v septembri by ti už pravdepodobne povedala, že má plno... dám ti to číslo, len mi musíš fakt fakt sľúbiť, že ho nebudeš posúvať ďalej a ani nijako nezneužiješ...
@natalka1605 Tak to ti úprimne gratulujem! No ja zvažujem hlavne nad Košicami, ale určite si podám prihlášku i do Bratislavy na Komenského. Viem, že tento rok to bolo po novom a dokážem si to predstaviť len minimálne... Každá rada je pre mňa naozaj nesmierne cenná. Myslím, že tento rok tam boli i logické testy - hlavne slovné a pod. myslí, potom vedomostný test z dejepisu a nosky i vysvedčenie z konca 3. a pol. 4. ročníka...
Hlavne ma zaujímajú tvoje pocity z toho celého a ako by si to celé zhodnotila. Pripravovala si sa nejako špeciálne na tie testy???
@jakub489 najprv 2x do mesiaca, neskôr už každý týždeň ... 7eur hodina s ňou stojí, takže podľa toho za koľko napíšete test a opravíte platíte..niekedy 10, niekedy 12, 14 eur max, chápeš... potom budete chodiť k jednej právničke natesty z práva a ústavy ( tých je dokopy 6) - vtedy budeš mať doučko každý týždeň a potom ešte k jednej úžasnej filozofke na filozofiu...ostatné testy robí turča
hej hej, 58% testu tvorili logické testy, ale boli teda celkom ťažké, pretože sa netýkali iba výrokov, boli tam aj množiny a podobne .. ja som sa na to učila z knihy filozofie!! plus veľa vzorcov na logické úsudky a srandy ako ekvivalencie implikácií .. no bavila som sa ..
a potom 38% tvorí test z filozofie, dejín, nosky, politiky, geografie, medzinarodneho prava a tak ďalej ..
v KE na prave je super ale zase BA ponuka moznosti.. a na prijimacky do KE nabiflit sa odporucanu literaturu. Ja som mala sukromne doucko v KE, mozem dohodit aj kontakt..
@moni303035 Tak to by som ti bol za ten kontakt naozaj vdačný Môžeš mi ho poslať v TS-ke? A koľko si platila? Teda hovoríš, že Košice sú fajn? Ja by som sa tam chcel skutočne dostať a robím pre to všetko
@lovinme...mohla by si mi poslat kontakt na pani Turcikovu? a taktiez by som ti bola povdacna za podrobnejsie info o prave na upjs..Ci sa oplati tam studovat, uroven, narocnost!...dakujem vopred velmi pekne
Ahojte, nemohli by ste aj mne niekto skúsený poradiť nejaký kontakt na doučovanie, o ktorom ste si istý že je kvalitné a seriózne, tiež mám záujem o právo v KE. Pokúšam sa už druhý rok a pomaly začínam strácať ilúzie o kariére právnika , kedže zo všade prichádzaju len samé negatívne ohlasy na prijímacie skúšky. Prosím poraďte mi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
na komenského bola zbierka pred 3-4 rokmi posledná ..
tento rok som robila prijímačky na právnickú na Komenského a prijali ma, takže ak chceš vedieť niečo konkrétne o prijímačkách, testoch atď, napíš mi
(tento rok boli úplne nové prijímačky po 3 rokoch, takže o zbierke ani do BA, ani do KE nesnívaj)
Hlavne ma zaujímajú tvoje pocity z toho celého a ako by si to celé zhodnotila. Pripravovala si sa nejako špeciálne na tie testy???
hej hej, 58% testu tvorili logické testy, ale boli teda celkom ťažké, pretože sa netýkali iba výrokov, boli tam aj množiny a podobne .. ja som sa na to učila z knihy filozofie!! plus veľa vzorcov na logické úsudky a srandy ako ekvivalencie implikácií .. no bavila som sa ..
a potom 38% tvorí test z filozofie, dejín, nosky, politiky, geografie, medzinarodneho prava a tak ďalej ..
a tento rok bolo 0-3 správnych odpovedí ..
@lovinme...mohla by si mi poslat kontakt na pani Turcikovu? a taktiez by som ti bola povdacna za podrobnejsie info o prave na upjs..Ci sa oplati tam studovat, uroven, narocnost!...dakujem vopred velmi pekne