Ahojte, podala som si prihlasku na právo Upjš a učitelstvo slovensky jazyk a literatura - historia na umb. Ktore sa viac oplati podla vas? Mna to viac taha na pravo, viac by ma to bavilo ale zase ako ucka mam miesto iste a s pravom vraj tazkzohnat robotu.
Mna by to pravo proste viac bavilo, mam aj priemer takze by som nemala robit prijimacky, milujem dejepis, a s ucenim nemam problem....len co po vs... Prax by sa dala vybavit ale nikto nevie co bide za 5 rokov...a zas ako ucitelka sice za almuznu, ale robotu by som mala viac menej istu ci? Pls pomozte, neviem sa rozhodnut
Ak nemáš kontakty,tak s právom sa dnes ťažšie zamestnáš. A ako učiteľka sloviny a dejepisu sa zamestnáš v podstate hneď, na ktorejkoľvek základnej alebo strednej škole. Jeden známy dokončil právo pred 2 rokmi a teraz pracuje za 400eur mesačne niekde v Bratislave ako advokát alebo niečo podobné..
@5 pravda, robit mozes cokolvek ale s akym platom. Pravnik v centre pavnej pomoci za plat do 500€ v cistom. Advokatsky koncipient (aj vies dobre 2 cudzie jazyky, tak nie je zvacsa az taky problem. Ale dobre vediet jazyk neznamena, ze sa vies s kamosom na pive porozpravat je rad, ak ma viac ako minimalku. Potom ti totalne happy robia niekde vo firmach "pravnikov" s ludmi na pravnych oddeleniach, kde robia tu istu pracu co ludia bez pravneho vzdelania. Alebo napriklad potom pravnik v statnej institucii, kde budes robit v odvolacom konani (cize uz fakt ze zodpovednu pracu) tak tam sa mozes v BA pripravit na luxusnych 650€ v cistom O poziciach na sudoch ani nevravim, tam ma vyssi sudny uradnik (tiez extremne zodpovedna praca. Mozno aj podobne ako koncipient) 650€ v hrubom a je rad
Ale pravda, zamestnat sa v principe problem nie je, problemom bude ten plat. Ako ucitel budes mat plat aj vyssi, aj istejsi a som si isty, ze aj praca bude pokojnejsia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
A chces mat nastupny plat po VS ako ucitelka +- taky ako brigadnik pravny koncipient?
staci ze si sikovna a miesto si urciten najdes..s pravom mozes robit hocico
Ale pravda, zamestnat sa v principe problem nie je, problemom bude ten plat. Ako ucitel budes mat plat aj vyssi, aj istejsi a som si isty, ze aj praca bude pokojnejsia.