Vies ako to cele vyznieva? Ze si zalozila anketu - Ktora vyska by bola najlepsia?, vyhralo pravo, a tak si sa zacala zaujimat o pravo Prepac ale vazne to tak vyzera (A) A inak ja len tak tipujem ze dejepis, anglictinu...dalej neviem
@azizi zalozila som anketu o vysokych skolach, resp. o fakultach, ktore sa mi celkom pozdavali, a zato ze vyhralo pravo, to s tym nema nic spolocne, pravo ma zaujima uz velmi velmi davno, ked som bola este mensia, tak to tu neplet...
Ok to bola len taka poznamka na okraj...ved ja viem ze to je len nahoda(A) A inak kamoska co sla na pravo, tak maturovala z dejepisu a nosky. To viem urcite
A preco myslis ze si maturu nenasla? Asi preto ze na nu vsetci kaslu, nehovoriac o tom, ze staci pozret ake su prijimacky a asi ze ake predmety su tam? Z toho co viem treba urcite dejepis, zisla by sa NOSka...
ano na nete to urcite musi byt..kebyze hladas nieco take ako kamoska,ze "Antropologia a genetika cloveka"..ale pravo? sak to je VSADE....aj tu v BB ale medicina nie ...
@estrella no nie,co sa cudujes, sak v NOSke je spomenute pravo nie? ak sa ti to zda tazke tak na pravo ani nechod, sak tam mas toho ooooooovela viac....ako v tom ubohom stredoskolskom ucive NOSky...sak NOSKA je najlahsi predmet na maturu..../Preco som si ju nedala? /
Rozhodla som sa, ze sa konecne k tomuto vyjadrim vazne. Ak nespominaju na internete v podmienkach ziadne profilove predmety, alebo maturitne predmety, tak ich pravdepdobne nevyzaduju a prijimaju iba na zaklade prijimacich skusok. Ale ak si aj tak nie si ista, skus zavolat na studijne oddelenie a tam ti urcite poradia a budes hned s istotou vediet.
Súhlas s @12@20 Ak tam nie je napísaná v podmienkach maturita z nejakých predmetov, tak nemusíš mať. Ale čo sa týka prijímačiek na právo, väčšinou sú tam veci z dejepisu a nosky.
Preto je dobré ak sú tie predmety dané ako maturitné, lebo sa zároveň učíš aj na maturity aj na prijímačky.
Ale môžeš tam ísť aj z inej školy, len učiť na prijímačky sa budeš musieť sama.
no tak som prváčka na práve, takže...
JEDNOZNAČNE je nevyhnutná maturita z dejepisu a nosky na úrovni A, pretože Bčko ťa na prijímačky nepripraví, dokonca mám pocit, že ani Áčko nie, ale aspoň budeš mať menej roboty...ovšem ak nemáš už pekných pár rôčkov samé jednotky a nechceš ísť k nám na právo UK
ale ísť študovať právo nie je ľahké a nie je to rozmar, takže si to dobre rozmysli, nie je to "med lízať..."
a @holyknihgt - peniaze ani známosti nemám určite, to šťastie asi tiež ťažko, keďže ma brali bez prijímačiek...už len tá inteligencia mi zostáva
Občianska, Noska, to je skoro to isté, aj tá tvoja občina ti pomôže viac ako Biológia
Tiez zálezi od toho, kde chces ísť, na UK brali podla priemeru a tam si musela mat maturu z Nosky a dejepisu na urovni A, ale nejak osom pocula, ze vedenie UK lutuje, ze prijimali takto, no neviem, ich smola, prisli o mna
Ja chodim na Trnavsku, a tam som musela robiť prijimacky, tam uz neboli maturitne predmety tak dolezite, aj ked za vysvedcenie su dostala nejake body navyse, ale to bolo len nejakych 100 bodov z 900 co jak A som tam, aj so svojou stvorkou z fyziky A BEZ UPLATKU, @holyknight
@yolis - no je jasné, že sa im to nevyplatilo prijímať na základe priemeru, lebo 100 ľudí z 300 nakoniec neprišlo ani na zápis, čiže to brali ako poistku. Lenže nechápem, prečo to urobili aj tento rok takto, dokonca ešte s prísnejšími kritériami...
takže- ja som prváčka na práve v Trnave..čo sa týka matury,záleží od toho, kde to právo chceš študovať-niekde totiž do úvahy neberú výsledky z vysokej školy( napr. vlani to tak bolo v B ...ak priemerujú, hlavnými predmetmi sú spomínaná NOSka a dejepis(v BA to bol aj cudzí jazyk a slovina),ale berú aj celkový priemer známok-tak na vysvedčku,ako aj z matury...čo sa týka tej úrovne maturity-môže ti byť jedno, či si dáš typu A alebo B-nikde to neberú do úvahy(teda...myslím, že v BA to možno brali,ale to si už fakt presne nepamätám-každopádne, ak by si sa rozhodla pre UK,tak vedz, že dosť záleží od toho,ako máš predmety na vysvedčení zapísané- moja kamoška mala celé 4 roky samé 1,zmaturovala na 1 a nezobrali ju-dôvod? na vysvedčení sme mali napísané "seminár z dejepisu" a nie "dejepis".mala smolu-nedostala za deják ani bod...preto ak ti môžem poradiť,poriadne si preštuduj podmienky prijatia na každej škole, o ktorú by si mala záujem.a ak nemáš normálnu NOSku,iba občinu,tak ak chceš ísť na právo,tak by som ti odporučila začať študovať predpísanú literatúru na prijímačky,alebo si zohnať zbierky otázok z minulých rokov(Trnavská univerzita uverejnila všetky otázky,ktoré sa môžu vyskytnúť na prijímačkách napr.,ale aj UK v predošlých rokoch vydala niekoľko zbierok...sú tam užitočné informácie,lepšie sa z toho učí...)..a čo sa týka samotných prijímačiek-základom je dejepis,ktorý vyžadujú dosť podrobne,ďalej sú to všetky časti NOSky a všeobecno-politický prehľad. ak by si mala nejaké ďalšie otázky,kľudne mi môžeš napísať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Preto je dobré ak sú tie predmety dané ako maturitné, lebo sa zároveň učíš aj na maturity aj na prijímačky.
Ale môžeš tam ísť aj z inej školy, len učiť na prijímačky sa budeš musieť sama.
JEDNOZNAČNE je nevyhnutná maturita z dejepisu a nosky na úrovni A, pretože Bčko ťa na prijímačky nepripraví, dokonca mám pocit, že ani Áčko nie, ale aspoň budeš mať menej roboty...ovšem ak nemáš už pekných pár rôčkov samé jednotky a nechceš ísť k nám na právo UK
ale ísť študovať právo nie je ľahké a nie je to rozmar, takže si to dobre rozmysli, nie je to "med lízať..."
a @holyknihgt - peniaze ani známosti nemám určite, to šťastie asi tiež ťažko, keďže ma brali bez prijímačiek...už len tá inteligencia mi zostáva
Tiez zálezi od toho, kde chces ísť, na UK brali podla priemeru a tam si musela mat maturu z Nosky a dejepisu na urovni A, ale nejak osom pocula, ze vedenie UK lutuje, ze prijimali takto, no neviem, ich smola, prisli o mna
Ja chodim na Trnavsku, a tam som musela robiť prijimacky, tam uz neboli maturitne predmety tak dolezite, aj ked za vysvedcenie su dostala nejake body navyse, ale to bolo len nejakych 100 bodov z 900 co jak A som tam, aj so svojou stvorkou z fyziky A BEZ UPLATKU, @holyknight