Niekedy v blízkej budúcnosti mám aj ja veľmi živý záujem ísť študovať na právo a ...
To v BB sa mi nezdá až také vychytené, ako TT alebo BA. Avšak o práve v BA sa už nešíria najlepšie veci, tak ja by som volila asi právo v Trnave. Alebo niekde úplne inde...
Ja som počula, že v Trnave je na veľmi dobrej úrovni, že lepšie než v BA. Kamoš tam chodí a veľmi si chváli, že je rád, že nešiel do BA. Btw. keď nemáš čisté jednotky (alebo ak máš skoro čisté, to znamená nanajvýš 2 dvojky počas štúdia), tak sa do BA nedostaneš, ak sa im osvedčí tohto ročný spôsob prijímania podľa priemeru.
hlasim sa na pravo, do BA vsak len kvoli mestu a priatelovi, viem, ze ta skola je uplne nanic, no snad ten titul bude ja by som asi z tohto sla najradsej do trnavy..
a btw. Ivuska3 nemyslis ty nahodou sukromnu skolu prava v BA? lebo som nepocula, ze by niekto o UK hovoril, ze je to ta najlepsia skola
a este k tomu novemu sposobu...pocula som, ze vezmu vsetkych co sa prihlasia a potom v prvaku bude sito...ale to neviem isto...skusim sa opytat, dnes idem do BA...
mno, ja sa tiež chystám na právo a som dosť znechutená z toho nového prijímacieho konania v BA :/ BTW, ak hľadáte školu, ktorá vás najviac pripraví, je to právo na UPJŠ v Košiciach. Je to makačka, ale počula som od dekanky, že bežne volajú zo zahraničia a pýtajú si na nejaké projekty študentov len z KE .. bola som aj na DOD a počula som štvrtákov, ktorí -akože- rozhodovali nejaký prípad- to je známkované cvičenie- a ich vyjadrovanie a štylistika viet boli na fakt vysokej úrovni... Tento rok síce bude tlačenka, kvôli BA, ale budem sa snažiť sa tam dostať
Ja sice s pravom vela skusenosti nemam, no ak by som sa niekedy hlasil na pravo, tak najskor do Brna alebo Prahy. Co sa tyka toho systemu prijimania na UK, tak je to podla mna chore, ale oni tam boli vzdy divni. O Trnave som pocul, ze je to lepsie ako UK. Ale nemam to nicim podlozene. BVSP si netrufnem odhadnut, ale podla mna je to uz lepsie ako na UK, hlavne ak sa chcete zamerat na medzinarodne obchodne pravo. O Bystrici som nic dobre nepocul a o UPJS dokonca ani zle A co sa tyka Sladkovicova, to je podla mojho nazoru dost nevydarena parodia na vysoku skolu...
Chodim na pravo do TT,no nechcem tu skolu ospevovat, ale pocul som z viacerych zdrojov, ze pravo v TT je lepsie ako v BA alebo v BB...nemam sice prehlad ako prebieha vyucba v inych mestach, ale co som bol aj na prijimackach v BA, tak sa mi zdalo, ze ti profesori su tam dost prisny a nezalezi im na studentoch..v TT bol uplne iny pristup k studentom, boli priatelsky a snazili sa niecim zaujat..
Podla mna mas uplne jedno kde budes studovat, pravo je dost tazke, tak sa mu musis venovat aj sama, ziadny pegagog ta to nenauci, len ty sama
Marcco, no tak ti poviem, jasne ze v TT boli priatelski a ak chcu nalakat studentov tak musia predsa niecim zaujat(napriklad ja ked som tam robila prijimacky, profesor nas lakal na futbalovy stadion, na ktory mozme vidiet z okna skoly ...Takze tak, a preto toto profesori na UK robit nemusia. Je to vyberova skola, a som veeelmi rada ,ze chodim prave do ma...Sak ako jediny na Slovensku sa mozme hrdit tym, ze je to nasa Alma mater
A este pridam: zo Slovenska jedine Komenskeho univerzita sa umiestnila medzi najlepsimi univerzitami sveta, sice az cca553 Ae treba brat do uvahy, ze prvy je Harvard, dalej tusim Oxford, Yale ...
Oki, ja sa s tebou hadat nebudem, neviem ako prebieha vyucovanie u vas a je mi to aj jedno Ja pisem len to, co som pocul od druhych, myslim si, ze ta uroven v BA pomaly klesa, kazdy tam ide len preto, ze je to Komenskeho univerzita
Tak toto je samozrejma debata...ako vzdy je jasne, ze tam kam chodim JA je najlepsia, najtazsia skola, hoci ine som nenavstivil ..to je normalna psychika podla mna ...Ale tak hlavne je co clovek chce...Neviem porovnavat ostatne Univerzity v odbore prava, ale mne sa na tej mojej paci, i ked myslim, ze vzdy existuje nieco lepsie, tak je to so vsetkym. TAkze porovnavat fakulty pravnicke navzajom neviem a ani sa o to nesnazim. Studujem aj na ekonomickej fakulte zaroven, tak jedine co by som vedela porovnat je pravnicku a ekonomicku fakultu . KEby niekto potreboval..
cavte.ja som si podala prihlasky na pravo do Ba, TT, a aj BB.tak dufam ze aspon niekam ma zoberu.tak pobrat by nas aj pobrali vsak.. len je otazkou ci sa tam aj udrzime..
Neviem nechcem ti brať iluzie.Ale si trošku rozmysli že kde pojdeš....Na SK maš ak dobre ratam pravo v BA,vysoka škola prava BA ,BB,TRNAVE,KE a Sladkovičovo.Na každej z tych škol je do kopy neviem kolko študentov ale určite dosť vela.A trh je už teraz vraj presýtený.Noo a kým vyštuduješ tak bude ešte viac lebo keby je len 200 ľudí v každom ročníku na každej z tých škol tak je to dosť.Na toto naše malé SK..Urovnami sa až tak horibilne nelišia.A každý čo si chváli si vačšinou chváli to svoje.O Košiciach som počul že kto to zmakne za 5 rokov tak je frajer...Vraj je to riadna makačka....No ja som v BB a teraz zobrali vela prvakov ale aj dosť vyhadzujú a na každej škole máš sitové predmety že musíš mať aj šťastie aj sa naučiť.....Noo su každopadne školy čo sa študujú ľahšie a perspektíva uplatnenia lepšia.
predam testy na bvsp a na pravo do sladkovicova..testy z logiky dejepisu nosky politicky zemepis , otazky na ustnu skuusku + anglictina na bvsp-testy.info blizsie mailom alebo tel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
To v BB sa mi nezdá až také vychytené, ako TT alebo BA. Avšak o práve v BA sa už nešíria najlepšie veci, tak ja by som volila asi právo v Trnave. Alebo niekde úplne inde...
a btw. Ivuska3 nemyslis ty nahodou sukromnu skolu prava v BA? lebo som nepocula, ze by niekto o UK hovoril, ze je to ta najlepsia skola
Podla mna mas uplne jedno kde budes studovat, pravo je dost tazke, tak sa mu musis venovat aj sama, ziadny pegagog ta to nenauci, len ty sama