Pre akú najmenšiu sumu ste podávali daňové priznanie?
Asi az teraz som tym vypisom pochopil.
Minuly rok som mal preddavky 14€. A to je to co by mi akoze mali vratit ak by som podal danove. Ak to chapem spravne.
Teraz mam dokonca nejakych 10€ a nejake centy, oplati sa to ? Dokopy od troch zamestnavatelov.
Daňovník fyzická osoba nemá povinnosť podať daňové priznanie:
ak celkové zdaniteľné príjmy dosiahnuté v roku 2018 nepresiahli sumu 1 915,01 eura s výnimkou daňovníka, ktorý vykázal daňovú stratu, alebo
ak dosiahol za zdaňovacie obdobie roku 2018 len príjmy zo závislej činnosti podľa § 5 zákona o dani z príjmov, ktorých výška prevýši sumu 1 915,01 eura a nie je povinný podať daňové priznanie podľa § 32 ods. 2 zákona o dani z príjmov, alebo
ak má len príjmy, z ktorých sa daň vyberá podľa § 43 a neuplatní postup podľa § 43 ods. 7 zákona (ak sa rozhodne, že daň vyberanú zrážkou podľa § 43 nebude považovať za preddavok).
priznanie som podavala ked som mala zivnost, cize normalne zarobky ake ma pracujuci clovek. odkedy som na tpp uz nepodavam, nemam vedlajsie prijmy. ale mozno budem musiet sas, ked zacnem prenajimat byt
@hoperpohroma a v com chces byt pravne chranena? Sak zmluvu mozete mat aj bez toho aby si odvadzala dane.. platit bude uplne rovnako jedine mozes mat problem ak ta niekto uda ze neplatis ale maximalne ti daju doplatit to co si neplatila..
alebo mozete mat dve zmluvy, jednu na nizsiu sumu aby si odvadzala menej a druhu normalnu..
Jezis alebo proste zaplati dane namiesto toho aby ojebavala tvl akoze ja keby si idem prenajat byt a typek mi povie ze budes mi to v roku 2019 davat v cashi a tu mas dve zmluvy tak ho asi vysmejem akurat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ak celkové zdaniteľné príjmy dosiahnuté v roku 2018 nepresiahli sumu 1 915,01 eura s výnimkou daňovníka, ktorý vykázal daňovú stratu, alebo
ak dosiahol za zdaňovacie obdobie roku 2018 len príjmy zo závislej činnosti podľa § 5 zákona o dani z príjmov, ktorých výška prevýši sumu 1 915,01 eura a nie je povinný podať daňové priznanie podľa § 32 ods. 2 zákona o dani z príjmov, alebo
ak má len príjmy, z ktorých sa daň vyberá podľa § 43 a neuplatní postup podľa § 43 ods. 7 zákona (ak sa rozhodne, že daň vyberanú zrážkou podľa § 43 nebude považovať za preddavok).
alebo mozete mat dve zmluvy, jednu na nizsiu sumu aby si odvadzala menej a druhu normalnu..