Dnes som sa isla poprechadzat s kamoskou a jej dvoma psikmi (jedno malicke stena, druhy anglicky springerspaniel) do lesa. Kamoska mala psikov volne a zrazu pocujeme krik jednej starej pani: ,,CHytte si toho psaaa,dajte ho na voditko, ved ma ohrozuje!"Ten
mne vynadala pani ked som mala psa na voditku a on sa k nej len priblizil a chcel ju ocuchat ze si ho mam okamzite zobrat a ze jej skoro sposobil infarkt... to neries.. ludia su histericki...:p
Že sa tým vôbec obťažuješ. Jednoducho si jej mala niečo tvrdé odseknúť a škaredo na nu pozrieť... Keď jednáš slušne bude si myslieť že je na koni a nedá pokoj.
hm no tiez by mi nebolo prijemne keby sa po mne rozbehne velky pes bez nahubku aj keby je tam majitel...psy su nebezpecne clovek nikdy nevie ako na neho moze zareagovat cudzi pes
Stara babka, jéžiši koľko ja mám zážitkov... my tu máme v našom paneláku takú starú oštaru, čo na nás vrieska, keď hrám futbal na tráve... že vraj ju s topánkami posekáme a jej zafúka tú trávu vietor do okna a to býva na 4tom poschodí ja ich nechápem a to v lese... no šak tam pohoda bez vodítka
4 holyknight, ten springerspaniel je este len rocne stena a jedine co vie je hrozostrasne zastekat nikomu neublizil.. a nahubok mal.. to male steniatko nemalo ( myslim ze take male nahubky ani este nepredavaju)
Ja mám psa kríženca, a susedia na neho už 3x volali útulok, pretože vyzerá podľa nich nebezpečne Bude to tým, že všetci tu majú čivavy, yorkshírske teriéry, ratlíky... (Ale to neberte ako urážku ak máte také niečo doma )
No šak jasne stara nemala čo od dobrotry robiť no čo stači ignorovat šak nech zavola policiu... ...jooj..to babky no, dúfam že ja nebudem taka ked budem stara
"Vodiť psa mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov môže len osoba, ktorá je plne spôsobilá na právne úkony. Na verejnom priestranstve musí mať pes nasadený náhubok."
@24 Pokiaľ je to súkromný majetok majiteľa psa, tak je všetko v poriadku. V takom prípade sa majetok chovateľa považuje za chovný priestor. Ak sa však naozaj jedná o súkromný majetok, nikto okrem majiteľa a osôb, ktoré majú od majiteľa pozemku povolenie, nemajú právo naň vstúpiť.
doplnený prezidentom republiky, z 16. mája 2002 ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov
§4 Vodenie psa
1. Vodiť psa mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov môže len osoba, ktorá je fyzicky a psychicky spôsobilá a schopná ho ovládať v každej situácii, pričom je povinná predchádzať tomu, aby pes útočil alebo iným spôsobom ohrozoval človeka alebo zvieratá a zabraňovať vzniku škôd na majetku, prírode a životnom prostredí, ktoré by pes mohol spôsobiť.
5. Podrobnosti o vedení psa ustanoví obec všeobecne záväzným nariadením.
§5 Vydávanie všeobecne záväzných nariadení obcami
1. Obec môže všeobecne záväzným nariadením vymedziť miesta, kde je
a voľný pohyb psa zakázaný,
b vstup so psom zakázaný.
Miesta vymedzené podľa odseku 1 musia byť viditeľne označené.
pes nikoho neohrozoval len zaštekal a na privolanie prišiel priestor nebol vyznačený žiadnym zákazom a jedná sa o lesopark ktorý je vlastne z časti súkromnym pozemkom ale nie je naňho zakázany vstup len je na vlastnú zodpovednosť ... vodiť neznamená len mať pripnutého na vodítku ale aj navoľno pod dohľadom .... pokiaľ ľudia nechcú aby po meste behali samí "nebezpeční" psi neurotici tak sa musia vybehať aby si vybili svoju energiu - to by už mohli tí vyššie postavený konečne pochopiť - je to predsa pes preto ... chodíme do lesa kde nikoho neohrozuje a aj keď má ešte niektoré chyby správania(vyštekávanie)od predchádzajúcich majiteľov nikoho neohrozuje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Starých ľudí nikdy nepochopím.
Niektorí ľudia sú fakt nenormálni
Treba ignorovat.
Inak mam dojem ze by ju policajti vysmiali
(zákon 282/2002, §4, ods.2 Z.z)
Na verejnom priestranstve musí majiteľ psa viesť na vôdzke...
Zákon č.282/2002 Z.z.
doplnený prezidentom republiky, z 16. mája 2002 ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov
§4 Vodenie psa
1. Vodiť psa mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov môže len osoba, ktorá je fyzicky a psychicky spôsobilá a schopná ho ovládať v každej situácii, pričom je povinná predchádzať tomu, aby pes útočil alebo iným spôsobom ohrozoval človeka alebo zvieratá a zabraňovať vzniku škôd na majetku, prírode a životnom prostredí, ktoré by pes mohol spôsobiť.
5. Podrobnosti o vedení psa ustanoví obec všeobecne záväzným nariadením.
§5 Vydávanie všeobecne záväzných nariadení obcami
1. Obec môže všeobecne záväzným nariadením vymedziť miesta, kde je
a voľný pohyb psa zakázaný,
b vstup so psom zakázaný.
Miesta vymedzené podľa odseku 1 musia byť viditeľne označené.
pes nikoho neohrozoval len zaštekal a na privolanie prišiel priestor nebol vyznačený žiadnym zákazom a jedná sa o lesopark ktorý je vlastne z časti súkromnym pozemkom ale nie je naňho zakázany vstup len je na vlastnú zodpovednosť ... vodiť neznamená len mať pripnutého na vodítku ale aj navoľno pod dohľadom .... pokiaľ ľudia nechcú aby po meste behali samí "nebezpeční" psi neurotici tak sa musia vybehať aby si vybili svoju energiu - to by už mohli tí vyššie postavený konečne pochopiť - je to predsa pes preto ... chodíme do lesa kde nikoho neohrozuje a aj keď má ešte niektoré chyby správania(vyštekávanie)od predchádzajúcich majiteľov nikoho neohrozuje