Česť práci súdrudom a súdružkám aj imperialistom.
Rád by som sa poradil s Vami ohľadom prechodu na Full Frame Digitálnu zrkadlovku, vedeli by ste mi poradiť, či by sa našlo niečo jazdené do 800 eur za Telo ako CANON 5D Mark II???
Objektív na Portrét do 30
@soreljulien nemyslím že zoženieš canon 5D mk II do 800e
a na portréty mám sigmu 85mm f/1.4 za 250e
(neviem či ju majú stále za tolko, kupovala som ju pred 3 rokmi, ale mala by byť do 300)
@jessiqa» foto.bazos.sk/inzerat/4251112... takže tejto ponuke nemám dôverovať???????????????????????????????? poraď mi čo najlepšie sa dá kúpiť do 800 eur... nie nový objektív ktorý stál 250 ale teraz používaný top produkt do 300 eur
@jessiqa Takže sa už nič lepšie nenájde? Však som čakal, že za 15 minút sa dá vyhľadať len nejaký priemerný tovar a aj to by som ešte zjednával. Ty máš aký fotoaparát?
podla mna ten fotak vyzera dost ošumelo... ja by som do toho nesiel.. a preco prave fullframe? ako nie som zastancom aps-c, ani odporcom fullframe, len ma to tak zaujima..
@mojdedo chytili ma tie portréty, tak by som chcel zainvestovať, čo som mal EOS 350D, to už bolo na dnešné pomery slabé, potom som fotil s jednou Nikon D800-kou to bolo presne podľa mojich predstáv, lenže vyhodiť 3000 eur za nevinnú zábavku je choré, tak hľadám zlatú strednú cestu a do čoho by si šiel z Full Frame Zrkadloviek
@soreljulien uhm, chapem, je pravda ze fullframe je vhodnejsi skor na portrety a studiove foto, nez aps-c..
Co sa tyka fullframe sveta, tak osobne by som si vybral asi leicu, alebo hasselblad ale nie teraz vazne, 10 000 alebo 18 000€ za telo sa mi nechce vyhodit
ale keby som mal porovnat tie dostupnejsie fotaky ako su canon, nikon a sony, tak canon by skoncil asi na poslednom mieste... minule som videl nikon d600 za 800€ v nejakom bazare a vyzeral byt v celkom slusnom stave.. treba hladat
@mojdedo mamyia hasselblad a spol... no kto by nechcel stredoformát s digi zadkom... možno raz...
Ja skôr dlhú dobu nachádzam len fake inzeráty alebo podvodníkov, sem tam sa mi niečo podarilo kúpiť po cenu a bolo to v poriadku, ale to je asi v dnešnej dobe lotéria...
živiť sa tým síce chcem, ale ešte som malý pán nato, aby som to mohol odštartovať
Takže mám čakať ešte vravíš
@mojdedo už vyše polroka cez prázdniny bola kamarátka doma teraz je aj s foťákom preč, takže som už dlhší čas bez hobby ... tak asi počkám, čo bude ďalej teda, aj keď fotiť by som fotil rád aj teraz
@outofmind lenže na tom zbytočne stratím penaize, keď budem zasa chcieť vyšší level ... takto keď nájdem FF v super cene tak ho za tú cenu ešte predám a kúpim zasa niečo lepšie
@outofmind vieš chcem už konečne aj ja niečo high end na tie portréty - viem že je to o talente človeka ale ten foťák je nutnosť ... keby som neriešil financie a nemal x ďaľších hobby tak by som si vzal tiež D800 a kašlal na to
jasné, ja to všetko chápem. len si treba uvedomiť, že keď pôjdeš do FF, tak by to chcelo aj nejaké tie L-kové objektívy, aby si potenciál foťáku mohol naplno využiť (mám na mysli čisto technickú stránku) a tie väčšinou prevyšujú cenu foťáku. Čiže kým ťa fotka neživí a nemáš peniaze na rozhadzovanie, pouvažoval by som nad inou alternatívou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
a na portréty mám sigmu 85mm f/1.4 za 250e
(neviem či ju majú stále za tolko, kupovala som ju pred 3 rokmi, ale mala by byť do 300)
Co sa tyka fullframe sveta, tak osobne by som si vybral asi leicu, alebo hasselblad ale nie teraz vazne, 10 000 alebo 18 000€ za telo sa mi nechce vyhodit
ale keby som mal porovnat tie dostupnejsie fotaky ako su canon, nikon a sony, tak canon by skoncil asi na poslednom mieste... minule som videl nikon d600 za 800€ v nejakom bazare a vyzeral byt v celkom slusnom stave.. treba hladat
Ja skôr dlhú dobu nachádzam len fake inzeráty alebo podvodníkov, sem tam sa mi niečo podarilo kúpiť po cenu a bolo to v poriadku, ale to je asi v dnešnej dobe lotéria...
živiť sa tým síce chcem, ale ešte som malý pán nato, aby som to mohol odštartovať
Takže mám čakať ešte vravíš
stredoformaty su este drahsie, tam len ten digi zadok stoji dobre cez 30 - 40 000
No podla mna sa nieco objavi.. ako dlho uz hladas takyto fotak?