Rad by som ho nepouzival, ale bohuzial vacsina mojich kontaktov ma prave ICQ. Chcel by som prejst na WLM (windows live messenger kedysi MSN) ale slovakov s tymto klientom a protokolom je malo (vo svete je to najpouzivanejsi protokol).
Jabber je pre obycajneho cloveka este v plienkach. Milionpatsto klientov a ziaden poriadny, ci uz co sa tyka funkcionality alebo designu. Multi protokolove klienty su zvycajne vyladene pre jeden primarny protokol a tym to hasne. Jediny, ktory by ako tak mohol splnat obe kriteria (funkcionalita a privetivy design) je Spark ale ten sa uz par rokov nevyvija. Po funkcnej stranke je super jabbim, ale ten je pomaly ako trenky (PyQT takze sa ani necudujem). Taky Synapse IM je zas velmi pekne graficky spracovany, ale aj pekne zabugovany (a len pre linux). Takto by som mohol pokracovat do rana..
lebo je to adware, ktory vam vnucuje reklamu, a nainstaluje vam plugin na vyhladavanie do prehladaca, aj ked s tym nesuhlasite, dodnes ked nespravne napisem adresu vyskocimi ICQ search aj ked mam iCQ davno odinstalovane, a search som ani neinstaloval ...
lebo licenčné podmienky na základe ktorých čokoľvek čo napíšeš sa stáva majetkom AOLu, centralizovaný server, tzn ten padne a padnú všetci, povinnosť pozerať si reklamy a používať len originál icq klienta (čokoľvek iné, prípadne používanie nejakého adblockera je porušenie licenčných podmienok a aol sa s tebou môže súdiť a vyhrá), a lebo si AOL môže licenčné podmienky kedykoľvek zmeniť a nemusí ťa o tom informovať.
a lebo ICQ klient je obrovský, hnusný, a neskutočne pomalý.
@tommyhot mas pravdu s tym msn, vo svete to je najpouzivanejsie, ja to mam, a je to v pohode, ale ani icq neni take strasne, ale cez to msn si pisem s kamosmi zo zahranicia...
Mám skype,s lepšou kvalitou telefonovania a obrazu Teda po mojich skúsenostiach.
A píšem si tam aj tak iba s jednou osobou,ktorá je pre mňa ale moc výnimočná
Uprednostňujem gmail,kde si píšem s každým,s kým chcem,ďalej facebook.
Birdz nie je miesto kde by som mala nejako komunikovať s tými čo poznám,čo sú pre mňa takí dôležitý..Píšem si tu s ľuďmi čo majú rovnaké názory a podobne
MSN - Najnovšia verzia sakra narúša súkromie. Nepoužívať.
SKYPE - Je síce fasa, ale len do chvíle, kým vás nepovýšia na supernode. To znamená, ak vám namerajú dobrú konektivitu, stanete sa ústredňou, cez ktorú pôjdu hovory, čiže vám to bude robiť zbytočný traffic. Sami s tým súhlasíte pri prijímaní licencie. Nepoužívať.
Jabber - Možno.
Doporučujem si nakódiť vlastný chat, alebo použiť napríklad phpFreeChat, alebo si písať TSky na Birdz
Konektivita je kvalita a parametre spojenia s internetom. To znamená, rýchlosť uploadu, rýchlosť downloadu, agregácia (koľko užívateľov zdieľa jednu linku)...
@rav0o ako narusa najnovsia verzia MSN (btw MSN neexistuje uz par rokov) sukromie?
Naco robit vlastny chat? Existuje kopa alternativ na komunikaciu. Ja osobne, keby existuju poriadne klienty pouzivam SILC. Je rychly, bezpecny a mozem tam pouzivat hociaky sposob komunikacie, ci uz IM, VoIP, group chaty atd.
@Lettheflamebegin velmi nestastne prirovnanie To, ze nie je komunikacia sifrovana este automaticky neznamena, ze kazdy vidi co tece po sieti. Treba mat nejake to know how, naproti tomu pri rozhlase ti staci otvorit okno, alebo vybehnut na ulicu a pocuvat...
A ??? čítal niekto podmienky licenčnej zmluvy na facebooku? a ste tam skoro všetci.. to sú miliónkrát väčšie svinstvá ako toto keby ste všetko čítali tak sa ani neodvážite prihlásiť ani do internetového obchodu, lebo aj tam sú také až absurdné veci.. ale je to poistka istým spôsobom
Mne osobne icq vyhovuje, klienta mám starú dobrú hacknutú 5.1ku a nemám problém
@Tommyhot dakujem pekne budem sa hrabat do nejakeho satronetu s jednou verejnou IP nie? keby som sedel s notebookom na rovnakej ulici ako si ty tak je to ine... to ze som povedal ze to nie je tazke neznamena ze je to lahke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
pc spomaluje len oficialny klient
Jabber je pre obycajneho cloveka este v plienkach. Milionpatsto klientov a ziaden poriadny, ci uz co sa tyka funkcionality alebo designu. Multi protokolove klienty su zvycajne vyladene pre jeden primarny protokol a tym to hasne. Jediny, ktory by ako tak mohol splnat obe kriteria (funkcionalita a privetivy design) je Spark ale ten sa uz par rokov nevyvija. Po funkcnej stranke je super jabbim, ale ten je pomaly ako trenky (PyQT takze sa ani necudujem). Taky Synapse IM je zas velmi pekne graficky spracovany, ale aj pekne zabugovany (a len pre linux). Takto by som mohol pokracovat do rana..
a lebo ICQ klient je obrovský, hnusný, a neskutočne pomalý.
Ja nepoužívam icq
Mám skype,s lepšou kvalitou telefonovania a obrazu Teda po mojich skúsenostiach.
A píšem si tam aj tak iba s jednou osobou,ktorá je pre mňa ale moc výnimočná
Uprednostňujem gmail,kde si píšem s každým,s kým chcem,ďalej facebook.
Birdz nie je miesto kde by som mala nejako komunikovať s tými čo poznám,čo sú pre mňa takí dôležitý..Píšem si tu s ľuďmi čo majú rovnaké názory a podobne
MSN - Najnovšia verzia sakra narúša súkromie. Nepoužívať.
SKYPE - Je síce fasa, ale len do chvíle, kým vás nepovýšia na supernode. To znamená, ak vám namerajú dobrú konektivitu, stanete sa ústredňou, cez ktorú pôjdu hovory, čiže vám to bude robiť zbytočný traffic. Sami s tým súhlasíte pri prijímaní licencie. Nepoužívať.
Jabber - Možno.
Doporučujem si nakódiť vlastný chat, alebo použiť napríklad phpFreeChat, alebo si písať TSky na Birdz
Naco robit vlastny chat? Existuje kopa alternativ na komunikaciu. Ja osobne, keby existuju poriadne klienty pouzivam SILC. Je rychly, bezpecny a mozem tam pouzivat hociaky sposob komunikacie, ci uz IM, VoIP, group chaty atd.
Mne osobne icq vyhovuje, klienta mám starú dobrú hacknutú 5.1ku a nemám problém