nhoo...pravda je, ze kedysi som bola zavisla na citani knih... a teraz som poriadne knihu nedrzala v rukach asi pol roka... okrem skolskych,kt. mi uz poriadne lezu na nervy ale tak...cim to moze byt? tou blbou bednou,pocitacom, internetom? je asi lepsie
podal mna to bude internetom, teraz , v dnesnej dobe tam najdes naozaj vselico, od knih az po scenare filmov ale zas, veda ide dopredu, stare vytlacky knih nahradi elektronicka podoba
Tiez si myslim, ze netom. Filmami to nebude kazdy predsa vie, ze knihy su ovela lepsie ako filmy. Vo filmoch su zmenene sceny, niektore uplne vypustene, nehovoriac o tom, ze tam uz nie je fantazia...
od knih sa neviem odputat.. .nikdy nechcem televiziu,len obera o cas.. .bude to internetom a pocitom ze uz nemame proste cas v dnesnej dobe,mame ho.. .bude to tym ze potrebujeme velky rozruch a ten je von ked sme ozraty alebo pri pozerani nejakej sracky.. .
Podľa mňa preto, pretože ľudia sú od prírody lenivci... Dnes je oveľa jednoduchšie vyložiť si nohy a pasívne prijímať informácie, napr. pozrieť si film...
hlavne kovli inetrenetu a nedostatku casu a lenivosti...
ja knihy milujem,ale zase ich encitam vela..teraz mi tu jedna lezi tri mesiace na strane 149 a ja nie a nie sa k nej dostat...mozno by aj cas bol...ale ta lenivost
no vauu...taze suhlasim tu s viacerymi, co sa tyka tej lenivosti, to je urcite pravda..a tak mna ani moc filmy neberu...a tak najprv som si raz precitala jednu knihu a potom som videla film, ktory ma rjadne sklamal... noo...najlepsie casti vynechane, to je pravda, kebyze to je naopak a najprv si pozriem film, tak tu knihu by som ani neotvorila...
phantasia: no suhlasim, treba aj viac koncentracie... ked citas knihu a dve strany si duchom niekde inde, tak uz nevies o com to je,ale ked film, odides na 5 minut, malo co ti ujde a pointu mas istu, kdezto u knihy nehrozi
Keď človek číta knihu zapaja sa fantázia a rozširuje sa slovná zásoba...Myslím, že viac ma človek plusov z čítania kníh ako pozeranie filmov.Ja rada čítam knihy no v poslednom čase to dosť zanedbávam...Internet ich u mna nahradil a uplne vyradil.Ale taktiež záleži od toho aku knihu...Nie je kniha ako kniha...Knihy sa nečítaju preto,lebo človek je radšej von ako doma sedieť nad knihou alebo sa niekde fláka s kamosmi alebo lieta po nete,kuka dvd a počuva hudbu...ehm je ina doba..netvrdim,že u všetkých..su ludia co uprednostnuju knihy harpya nefiem cim to je,ale jutro ti poviem aj to čo nechces
niklinka neser ma a nemeň tu temu tu je to seriozne o knihach, vieees ... zaloz si inu temu...ze chaty alebo daco inak zemina: sa mi zda ze v kazdom fore si vsade chces byt?
A k téme: Ja som napríklad už dlho nedržala v ruke knižku, ktorá by ma tak vtiahla do deja že by som mala problém ju odložiť a tak si radšej po príchode domov zapnem počítač a čítam napríklad fórum... Je to smutný prístup, ale je to tak...
Ale chcem sa polepšiť, opäť som si začala baliť knihu do tašky keď idem ráno do školy
hm , ja mam pocit že to nie je tak, že by sa knihy čítali menej a menej...podľa mňa sa v minulosti nečítalo nejako extremne viac, ako dnes.... proste keď niekto chce čítať, tak číta, ak nie, tak si už vyhovorku najde, či je to v 20, alebo 21. storočí..
kniha je vynalez, ktory s abude citat vecne, a nenahradia ho pocitace , a ano, je to kvoli pc, kvoli zivotnemu stylu stredoskolokov a napokon dospelych ludi, nedostatok casu, je to ako s destkymi hrami, v detstve sledujeme oblaky a prirovnavame ich k zvieratkam, v dospelosti sa na nebo pozrieme raz za rok, aj to len ked kritizujeme pocasie...cas nas meni
Nenávidím predpoklady o nahradení knihy jej elektronickou verziou... desí ma to... Kniha je... nenahraditeľná. Držať ju, čítať z nej, MAŤ ju, to je niečo, čo žiadny hlúpy súbor v pc-čku skrátka nenahradí. Tí, čo knihy milujú, vedia, o čom hovorím..
ani som nemala poňatia ze existuje tolko ludi co ma uprimne rad knihy a nenahradzuje ich netom i flakanim sa po vonku...kvoli tomu som jednoducho stastna...suhlasim s Inkheart-om...knihy su fakt nenahraditelne...som rada ze existuju papiere obalene väzbou pretoze bez nich by som umrela od nudy...:p:p
Navine je asi net....telku uz dnes kukava malokto mimo cas vyhradeny pre nase milovane serialy! Kazdy bludi po nete kolko sa da.....vidim to na sebe, vidim to na kamosoch...proste e-maily(aj ked uz prezitok), TS-ky, RP-cky, blogy, clanky, hry.....na vsetko mame cas, ale prestavame skutocne zit. Skutocny svet nam unika medzi prsty(kt. stale trieskaju do klavesnice). A tato ignoracia zivota sa tyka aj knih. Kedysi som knihy miloval a dnes mi zapadaju prachom aj ked mam doma svoje milovane a stale neprecitane kusky....skoda toho a HANBA mi....
Ja milujem knihy, milovala som ich ako malá, milujem ich aj teraz... nedokazem si predstavit zivot bez nich... ta nuda... lebo predsa len internet nedokaze vsetko... a ked nejde alebo vypadne elektrina, chybalo by mi vecerne citanie pri nocnej lampe, alebo v noci ked nemozem spat... zlepsovanie si slovnej zasoby, nove slova, ktore mi poskytuje... proste, knihy mi pomahaju prezit, nemusim pri nich mysliet na nic ine, pomahaju mi rozvijat predstavivost... takze asi tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Čítanie vyžaduje viac dušebného úsilia
ja knihy milujem,ale zase ich encitam vela..teraz mi tu jedna lezi tri mesiace na strane 149 a ja nie a nie sa k nej dostat...mozno by aj cas bol...ale ta lenivost
phantasia: no suhlasim, treba aj viac koncentracie... ked citas knihu a dve strany si duchom niekde inde, tak uz nevies o com to je,ale ked film, odides na 5 minut, malo co ti ujde a pointu mas istu, kdezto u knihy nehrozi
A k téme: Ja som napríklad už dlho nedržala v ruke knižku, ktorá by ma tak vtiahla do deja že by som mala problém ju odložiť a tak si radšej po príchode domov zapnem počítač a čítam napríklad fórum... Je to smutný prístup, ale je to tak...
Ale chcem sa polepšiť, opäť som si začala baliť knihu do tašky keď idem ráno do školy