rozmyslali ste niekedy preco sa nieco vola tak ako sa vola? napr. materinaduska. co to ma spolocne s materou? je nejaka vec nad ktoroj ste rozmyslali preco sa vola ako sa vola?
ja som vkuse rozmyslala ked sme sli v aute a cakali na semafore .. ze preco sa to tak vola ze semafor.. ze preco sa nevola telefon .. a keby sa semafor volal telefon .. tak by som mohla doma povedat ze mami prosim podaj mi semafor musim zavolat kamaratke.... sisi decko
a z toho vyplýva že na slovách vlastne nezáleží proste sú to len inak vyjadrené myšlienky.... aby si to ľudia mohli medzi sebou dajako povedať... keby napríklad neexistuje slovo STROM tak ako by si povedala že si bola na prechádzku a okolo teba boli také hnedé dačo so zeleným dačím ?
proste nezáleží na slove ale na myšlienke ktorú chceš povedať...
veď si zober že je X jazykov a v každom sa dajaká vec povie iným slovom.... ale pritom keď ukážeš napr ten spomínaný STROM japoncovi,slovákovi,maďarovi všetci vidia to isté... ale keby im všetkým povieš že "toto je strom" tak by ti všetci nerozumeli
Z tohto vyplýva jedna vec: keďže slovo LÁSKA sa nedá nijak ukázať , nemôžeš ju vidieť (doslova), chytiť... tak preto na túto tému existuje kopu diskusií a každý si pod tým slovom predstaví dačo iné ale keď povieš STROM každý si predstaví proste strom(pretože už dajaký v živote videl)
@jaro1991 uhorka - skús zjesť takú staršiu uhorku alebo čo sú tie veľké tak hneď s kraja keď zahryzneš, čo si povieš ? - Ú , horká ! myslím si že je to ozaj kôli tomu
dobrá tema xD aj ja kolko razy ták nad tým uvažujem ,. alebo s kamratkami.. tieš to nedava zmysel ..xD presne zopakujem si to niekolko razy po sebe xD a ptoom to už nejako skomolím že už ani neviem ako sa to ma správne vysloviť že je to uplná hovadina xD
@bunniska ,ono je uz otravne riesit ze co bolo skor ci vajce alebo sliepka tak som zacala riesit ci zebra alebo breza no ja som krupica preto ze som chcela byt skorica ale to uz bolo obsadene tak krupica bola hned druha vec co ma napadla...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
@bluepanter mne sa skor zda potom strasne smiesne a neviem vobec preco!
@krupica vidis aj to je dilame! alebo preco je krupica krupica!
@zizisko ani ja nie! :/
@kesuoriesok ty si to uplne zabila! mas zlatou!
a potom mi to prišlo ako take riadne odveci slovo, že kto to mohol vymysleť
lebo vyzerajú ako dve nohy.. xD
naposledy som riesila slovo "CHLAP" =D Povedze si to nahlas desatkrat po sebe =D=D=D=D=D=D
proste nezáleží na slove ale na myšlienke ktorú chceš povedať...
veď si zober že je X jazykov a v každom sa dajaká vec povie iným slovom.... ale pritom keď ukážeš napr ten spomínaný STROM japoncovi,slovákovi,maďarovi všetci vidia to isté... ale keby im všetkým povieš že "toto je strom" tak by ti všetci nerozumeli
Z tohto vyplýva jedna vec: keďže slovo LÁSKA sa nedá nijak ukázať , nemôžeš ju vidieť (doslova), chytiť... tak preto na túto tému existuje kopu diskusií a každý si pod tým slovom predstaví dačo iné ale keď povieš STROM každý si predstaví proste strom(pretože už dajaký v živote videl)
@bunniska .. hej ? som si zasluzila ? ooo podcta !