Prečo si ľudia myslia, že angličtina je ľahký jazyk?
Je to len kvôli tej gramatike? + Ok, je angličtina všade okolo nás, ale čo sa týka výslovnosti a naučiť sa ju, alebo niekoho, to je dosť ťažké žiadne normálne pravidlá na výslovnosť ako v iných jazykoch
Zas a opat sa budem opakovat, anglina nema AZ taku lahku gramatiku na dobrej urovni - C1/C2
Ale je to jazyk, ktory si vies ultra lahko prisposobit, otacat a tvorit vety ako potrebujes, a co sa tyka vyslovnosti, kazdy jazyk sa naucis najlepsie pocuvanim a hovorenim
Anglictina je lahka oproti latincine. Ale to je len take formalne zdovodnenie. Anglictina je tazka, ked ma mat vysoku kvalitu. Som niekde cital, ze treba sa naucit 10_000 slov (v nejakom tvare, ci co; nevyznam sa) a to nie je vsetko. Zalezi to teda od urovne.
@willbebetter tak ja len opakujem, čo som niekde čítala a počula, ževraj má angličtina ľahkú gramatiku
Ja len, že pri nemčine a španielčine sa stačí naučiť pravidlá ako sa čo číta a vieš prečítať 99% textu, ale pri angličtine to tak nefunguje stále si musím slovíčka gúgliť a hľadať ako sa vyslovujú a davať si ich v nejakej aplikácií vysloviť... a aj tak sa bojím vyslovovať niektoré slová
To prisposobenie a otacanie a tvorenie viet na tom niečo bude
@nats to sa musím zamyslieť nad tým, že kto mi tvrdil, že je to ľahký jazyk
ako Duolingo používam, ale necítim sa nejako brutálne múdro potom pomáha mi to to hej, ale nie na mega úrovni
pretoze na rozdiel od mnoha inych jazykov sa vies na jej zakladnu komunikacnu uroven dostat pomerne lahko. dost sme toto riesili v skole. francuzstina je tazka napr od zaciatku do konca, anglictina je lahka v tom, ze zacnes tvorit vety pomerne jednoducho, ale potom ked chces ist na B2, C1, tam je to uz fakt narocne, ale malokto tam ide takze malokto to vie
Alysia - nie kazdy funguje rovnako, niekto ma zas rad presne pravidla, tak mu viac vyhovuje nemcina. Ale nevesaj hlavu, ja sa ucim anglinu asi 14 rokov cca a teraz konecne sa zacinam priblizovat k c2, proste to trva, ak niekto tvrdi ze jazyk vie za rok dva, tak to isto trepe
Ja som teraz v Manchestri a napríklad niektorým nerozumiem nič ked rýchlo hovoria také vety kde sa používa get, in a tak ... proste krátke slová ktoré povedia rýchlo som stratený ... a cez telefón nerozumie takmer nič zrejme to chce čas a prax
Anglictina sa da velmi lahko naucit..pre mna urcite lahsia vo vsetkom ... ked porovnavam naprikad s nemcinou ktoru som sa ucila 6 r ..( gramatika..vyslovnost..a akcent si lahsie osvojit) samozrejme ak clovek nie je Rus ..ti su beznajdejni( tito maju taku tvrdu vyslovnost ze az to boli
No, vcelku pomáha vedomie, že rodení anglicky hovoriaci ľudia často tiež poriadne ten jazyk nevedia
A iste, sú aj ľahšie jazyky na naučenie na komunikatívnu úroveň, ale keď sa zrazu nemusíš učiť desať sklonovacích, dvadsať časovacích vzorov a k tomu ešte fúru výnimiek, nemusíš sa učiť 14 pádov a ako v nich skloňovať ešte aj slovesá alebo nepotrebuješ pochopiť úplne iné písmo, tak je to zrazu ľahučké, no
(Nemčina nie je ťažká, respektíve výrazne ťažšia ako angličtina podľa mňa, práve kvôli tej pomernej logike a pravidelnosti, ale tým, že nie je tak všadeprítomná, nelepí sa na človeka tak ľahko)
Pretože základy sú jednoduché, stačí sa vlastne naućiť základne časy a človek sa bez problémov dorozumie všade. Akurát byť v nej fakt dobrý, to už nie je pre každého. Mizivé percento ľudí má angličtinu, že to na ňom nepoznáme, že neni native english speaker. A ľahká ako ľahká, variť je tiež ľahké pokiaľ varím praženicu
Pretože na úroveň B1 ja sa dostaneš pomerne ľahko a rýchlo potom je to už horšie, ale väčšina ľudí ďalej nejde a B1 ti stačí aby si poriesil to čo potrebuješ..
Výslovnosť je síce zadrhel.. ale veď ani angličania nevyslovuju všetci všetko rovnako a už vôbec nie správne
No ja si nemyslím, ja to viem.
Absolútne žiadny problém s výslovnosťou,
gramatikou, konverzáciou, prízvukom podľa
potreby - US, rôzne časti USA, rovnako tak GB,
Keď máš dokonalý hudobný sluch plus iné danosti,
tak naozaj to nie je žiaden problém.
Moja prax mi hovori..ze to vsetko cosa clovek nauci v skole ohladom jazykov .je len minimum...ked nema "experience " tak pride do cudziny a bude valat ocami..a kazde jeho druhe slovo bude. ..excuse me..can u please again ..
Lebo nemá veľa slov ani napríklad. My tu máme strašne veľa pomenovaní už len ako nadávky oni majú stále iba to fuck. Alebo možno ešte pár iných. Ale aj všeobecne. Podľa mňa má dosť ľahkú výslovnosť aj gramatiku. No to je asi podľa toho či ten človek má nejaký vzťah k tomu a talent samozrejme
@unicornwp to s tými slovami sedí o talente si myslím, že to nie je, vidím ako niektorí vyslovujú a niektorí nie a neprídu mi talentovanejší. Možno skôr ten hudobný sluch by som v tom videla.
Ja som asi divná, ale mám problém zopakovať nejaké slovo po anglicky, keď ho počujem pri španielčine, nemčine či gréčtine mi to taký problém nerobí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
aj je lahka na dorozumenie sa, ale ked chces rozpravat naozaj profi tak to lahke neni
Ale je to jazyk, ktory si vies ultra lahko prisposobit, otacat a tvorit vety ako potrebujes, a co sa tyka vyslovnosti, kazdy jazyk sa naucis najlepsie pocuvanim a hovorenim
a teraz nejake dovody, preco je lahsia
- ziadne sklonovanie
- ziadne rody
- abeceda latinka
Ja len, že pri nemčine a španielčine sa stačí naučiť pravidlá ako sa čo číta a vieš prečítať 99% textu, ale pri angličtine to tak nefunguje stále si musím slovíčka gúgliť a hľadať ako sa vyslovujú a davať si ich v nejakej aplikácií vysloviť... a aj tak sa bojím vyslovovať niektoré slová
To prisposobenie a otacanie a tvorenie viet na tom niečo bude
Ruština a vietnamčina majú náročnú výslovnosť.
ako Duolingo používam, ale necítim sa nejako brutálne múdro potom pomáha mi to to hej, ale nie na mega úrovni
tak sme ludia, tak povieme, preco si to myslime
A iste, sú aj ľahšie jazyky na naučenie na komunikatívnu úroveň, ale keď sa zrazu nemusíš učiť desať sklonovacích, dvadsať časovacích vzorov a k tomu ešte fúru výnimiek, nemusíš sa učiť 14 pádov a ako v nich skloňovať ešte aj slovesá alebo nepotrebuješ pochopiť úplne iné písmo, tak je to zrazu ľahučké, no
(Nemčina nie je ťažká, respektíve výrazne ťažšia ako angličtina podľa mňa, práve kvôli tej pomernej logike a pravidelnosti, ale tým, že nie je tak všadeprítomná, nelepí sa na človeka tak ľahko)
Výslovnosť je síce zadrhel.. ale veď ani angličania nevyslovuju všetci všetko rovnako a už vôbec nie správne
Absolútne žiadny problém s výslovnosťou,
gramatikou, konverzáciou, prízvukom podľa
potreby - US, rôzne časti USA, rovnako tak GB,
Keď máš dokonalý hudobný sluch plus iné danosti,
tak naozaj to nie je žiaden problém.
Ja som asi divná, ale mám problém zopakovať nejaké slovo po anglicky, keď ho počujem pri španielčine, nemčine či gréčtine mi to taký problém nerobí