sama neviem a rozmýšľam nad tým často - ale dala som sľub niekomu, kto tu už nie je, že budem svoj život žiť aj za ňu - je toľko ľudí, čo chce žiť a nemajú toľko času ako ten čo je zdravý
tak teda sprostá odpoved - zijem pre sproste odpovede (ked si pisal, ze sa na ne tesis).
a skutocna odpoved - no preto, aby som mohol pracovat na sebe, zdokonalovat sa a tym zvacsovat svoju radost zo zivota a uzitocnost pre inych...cize zit pre seba a pre inych, keby sa to malo dako zhrnut...
Žijem pretože som dostala krásnu šancu žiť..Niektorí ju nedostali a niektorým bola zobratá skôr ako mala, preto si svoj život vážim, vážim si každú sekundu .
myslim ze mam...moja zvedavost je neskutocna ze co bude a tak...a mam nejake tuzby co by som chcel aj ked vyzeraju byt momentalne docela nerealne...inac tiez nic...nie je toho tak vela ako sa zda pre co hej
očuj, niektoré mozgy si nedokážu uvedomiť svoj potenciál pretože není človeka ktorý by im dal najavo svoju jedinečnosť ,primitívni ľudia si žijú často lepšie ako tí inteligentnejší pretože sami veria tomu že maju vysoký potencál bez toho aby bol niekedy overený z vonka..
je pravda svata to, že treba si donekonečna vsugerovať svoje nove vlastnosti, snívať o sebe, premýšlať, vystavovať sa veciam z ktorých máš strach, skratka, musíš žiť inak si budeš klásť taketo blbé bezzmysluplné otázky ktoré so zmyslom života ani nemajú nič spoločné, pretože vesmír te sem nepřinéš aby te moh srát, tak si daj facku a najdi si činnosť ktorá ťa naplnuje, od nej sa odpichneš dalej velmi zľahka
lebo som zdravá a na svete je toľko možností ako nájsť čo je úžasné ľudia ktorí zaujmu a celkovo viem si predstaviť veľa vecí v budúcnosti čo budem robiť a proste milujem tu úplne všetkého od ranného vstávania ktoré vlastne neznášam ale človeka ked baví žiť tak ho to azčne aj abviť sa prekonávať
ked uz pre nic ine tak aby mal stat koho zdierat ale ludia, nebudte taki negativisticki, to potrebujete dovod ? a co tak neico ze: lebo chcem ? a just budem ?
@igros žijem aj pre takéto filozofické otázky o zmysle života ale žijem hlavne kvôli sebe, aby:
- som cítila na pokožke slnečné lúče
- počula smiech kamarátov
- prejedala sa čokoládou
- ma boleli prsty od gitary
- tancovala do vyčerpania
- spala 10 hodín v kuse
- som sa naučila aspoň 4 cudzie jazyky
- prechádzala sa bosá po mokrej tráve/piesku
- som bola prvá v mojom okolí, ktorá bude robiť to čo ju bude baviť a ešte bude aj zarábať
- presvedčila niektorých ľudí, že život nie je len o peniazoch
Aby som dokázala ostatným, že život nie je taký zlý, aj keď je dosť často úplne ale že úplne na hovno ... treba sa tešiť z maličkostí, a keď dokážeš toto, tak sa už nikdy nebudeš zožierať otázkou, prečo sa oplatí žiť.
chcel by som byť tak pozitívne naladený ja som tiež dosť depresívny, teiž mám občas pocit, že život nemá zmysel, ale sú predsa ľudia, pre ktorých žijem, zbožňujem hudbu, bez ktorej by som neprežil...a to je asi tak všetko
lebo život je super! aj ked teraz mám nejaké suché obdobie,ale som plná očakávaní. proste každý den sa môže niečo stať,čo ťa zmení,čo zmení tvoj pohlad na svet,proste je úplne super. môžeš robiť čo chceš....ty sám si vyberáš
ani ja neviem prečo snáď preto, že nemám gule na samovraždu a nechcem aby niekto po mojej smrti rozširoval, že som to spravila, lebo som bola EMO tak preto
No ked sa hned zobudím prve naco pomyslím "Božeeeeeee škola" .. a druhe že "Aaaaaaa jedlo!" .. ale mam ešte prečo žit .. ked už tu neni pre mna rodina tak moj priateľ a škola)aj ked sa to nezdá) a priatelia ktorých spocitam na jednej ruke ... viac asi neporebujem.
kvôli tomu, aby som niektorým ukázala, že kvôli sa nepíše kôli.
a teším sa vždy na ráno, lebo milujem ranný horúci čaj a viem, že bez rána by nebol deň a bez dní dobrých či blbých by sa mi naozaj neoplatilo žiť
ale ja žijem pre to, lebo sa vždy na niečo teším, aj keď je príšerne, viem, že bude lepšie. ďalej zo zvedavosti, čo bude zajtra, o mesiac, o rok... či sa mi splnia sny a tak
aj keď vidina ďalekej budúcnosti ma desí, ale vždy je pre čo žiť. dôvodom by mali byť ľudia, ktorým na nás naozaj záleží. veciam na nás nezáleží, tak si nemýlme hodnoty len môj čajíček je výnimka
preco zijem? dovod? zivot je poslanie...jedina moznost, byt happy, spoznavat, ucit sa, tesit sa a mat radost zo vsetkeho co sa deje navokol, ci uz z kazdeho rana, ci zapadu slnka ...mas priority, ktore su pre teba tie naj? vdaka comu sa usmejes, co ta robi stastnou? co ta zaujima? zisti toto a potom sa s uuuuuuuuuuuusmevom prebud
..pretože život je krásny, no veľmi krátky, tak nemárni čas premýšľaním nad takýmito otázkami Dôvodov kvôli čomu žiť je veľa, naozaj.. stačí si len poriadne otvoriť oči Mne napríklad už len to, že ráno vyšlo slnko, dáva silu žiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
a skutocna odpoved - no preto, aby som mohol pracovat na sebe, zdokonalovat sa a tym zvacsovat svoju radost zo zivota a uzitocnost pre inych...cize zit pre seba a pre inych, keby sa to malo dako zhrnut...
A prečo žijem ? No už keď som sa narodil tak sa budem zabávať všade ,kedykoľvek a skymkoľvek popripade z kohokoľvek
ale tak oukej .. nooo už si im dal meno?
K teme: pokial sa zobudim dychajuc a bude co robit, preco nie...
očuj, niektoré mozgy si nedokážu uvedomiť svoj potenciál pretože není človeka ktorý by im dal najavo svoju jedinečnosť ,primitívni ľudia si žijú často lepšie ako tí inteligentnejší pretože sami veria tomu že maju vysoký potencál bez toho aby bol niekedy overený z vonka..
je pravda svata to, že treba si donekonečna vsugerovať svoje nove vlastnosti, snívať o sebe, premýšlať, vystavovať sa veciam z ktorých máš strach, skratka, musíš žiť inak si budeš klásť taketo blbé bezzmysluplné otázky ktoré so zmyslom života ani nemajú nič spoločné, pretože vesmír te sem nepřinéš aby te moh srát, tak si daj facku a najdi si činnosť ktorá ťa naplnuje, od nej sa odpichneš dalej velmi zľahka
aby som ničila život druhým
aby som bola pomocnou rukou kamarátovi
aby som bola oporou chlapcovi?
aby maminka mala nervy zo mňa celé dni... teda ja to tak vidím xDD
- som cítila na pokožke slnečné lúče
- počula smiech kamarátov
- prejedala sa čokoládou
- ma boleli prsty od gitary
- tancovala do vyčerpania
- spala 10 hodín v kuse
- som sa naučila aspoň 4 cudzie jazyky
- prechádzala sa bosá po mokrej tráve/piesku
- som bola prvá v mojom okolí, ktorá bude robiť to čo ju bude baviť a ešte bude aj zarábať
- presvedčila niektorých ľudí, že život nie je len o peniazoch
Aby som dokázala ostatným, že život nie je taký zlý, aj keď je dosť často úplne ale že úplne na hovno ... treba sa tešiť z maličkostí, a keď dokážeš toto, tak sa už nikdy nebudeš zožierať otázkou, prečo sa oplatí žiť.
chcel by som byť tak pozitívne naladený ja som tiež dosť depresívny, teiž mám občas pocit, že život nemá zmysel, ale sú predsa ľudia, pre ktorých žijem, zbožňujem hudbu, bez ktorej by som neprežil...a to je asi tak všetko
Verím, že raz zohrám dôležitú úlohu v boji za slobodu a lepší život pre moje i vaše deti.
Kedy to príjde, to sám neviem.
Občan sa stal znovu týraným ako v 18. stor. a zas si bude musieť vydobyť slobodu a vymaniť sa z rúk mocných.
Vymaniť sa z rúk tých, čo rozkrádajú štátny rozpočet, čo rozkrádajú štátny majetok legálnym spôsobom privatizáciou.
Samozrejme bez súhlasu občana, ktorý živí tú príživnícku zberbu v špinavej slovenskej politike.
Všetko je dôležité, iba život občana nie.
Euroval, transormácia nemocníc, to, či minister má limuzínu alebo niečo iné.
Občan je iba tlačený do úzadia akýmsi sprostým zákonom, ktorý vyhovuje mocným, ale nie nám ťažkopracujúcim občanom.
Ak mnohí nemáte prečo žiť, tak žite pre národnooslobodzovacie akcie.
Lebo nečinnosťou Slovákov sa dostaneme do záhuby.
Vzrastie policajná brutalita a skončíme v totalitnom režime.
Alebo úplne skrachujeme.
A to hádam nikto z vás nechce.
Netvrdím, že národ možno oslobodiť násilnou cestou.
Pokúsme sa o to v mieri, ak ústava a naše skorumpované právo nieje iba trhací papier.
Znovu opakujem, ak niekto nenachádza zmysel života, nech bojuje za Slovenskú vlasť, ktorá potrebuje každý odvážny nápad, ktorý by nás vrátil späť.
Aby občan mal vyžší plat, vyžšie postavenie, aby si policajti moc nedovolovali a podobne.
Aby právo bolo ozaj skutočným právom, nie právom akýchsi zbohatlíkov, čo si hovoria poslanci.
My sme občania, preto právo musíme tvoriť my.
My žijeme ťažký život.
Politici, poslanci a ostatní mocní sa iba priživujú na našich mozoľoch.
V podstate sú tu neužitočný.
Znovu opakujem:
Tí, čo nemáte zmysel života žite pre národ!
Pre lepšiu budúcnosť svojích príbuzních, či detí!
To by bolo odomňa všetko.
a teším sa vždy na ráno, lebo milujem ranný horúci čaj a viem, že bez rána by nebol deň a bez dní dobrých či blbých by sa mi naozaj neoplatilo žiť
ale ja žijem pre to, lebo sa vždy na niečo teším, aj keď je príšerne, viem, že bude lepšie. ďalej zo zvedavosti, čo bude zajtra, o mesiac, o rok... či sa mi splnia sny a tak
aj keď vidina ďalekej budúcnosti ma desí, ale vždy je pre čo žiť. dôvodom by mali byť ľudia, ktorým na nás naozaj záleží. veciam na nás nezáleží, tak si nemýlme hodnoty len môj čajíček je výnimka