Ahojte chcela by som sa len opýtať,že či je možné odísť počas prednášky..teda ja konkrétne by som potrebovala 20 minut pred koncom aby som sa stihla dostať na stanicu a na vlak.Som na UK PedF.Viem,že mi asi poviete,že to závisí od vyučujúceho,ale mne je t
prednášky nie sú povnné kludne ani nechoď, príd neskôr alebo skôr....len bacha na to čo za človeka ti to prednáša
Ja teda študujem na STU, tam to nie je povinné a myslím, že ani u vás nie je. Proste ak potrebuješ odísť, tak tam ani nechoď
vo viedni mali ti profaci na haku. ci prides o polhodinu neskor alebo odides 10 minut po tom, co zacne rozpravat nikoho netrapilo..
inak, situacia tu by ma tiez zaujimala ale co som pocula, tak treba prist pred profesorom, lebo sa moze stat, ze ta vyhodi a co sa tyka odchodu, tak to netusim...
@5 jj na sukromných môžeš aj cez štátnice odísť preč a nik nebude riešiť že máš titul
k téme: ako hovoríš nepoznáš učitela.... a ak ti je trápne prísť za ním sama predtým a normalne mu povedať že sa zdekuješ preč kvôli vlaku tak ak sa pred všetkými spýta kam sa balíš... tak nwm čo budeš robiť
@barky Super tak teraz neviem čo,lebo niekto vraví,že nemusím povedať nič..ja na tú prednášku idem celú,len potrebujem odísť 20 minut pred koncom hodiny tak teraz nwm čo robiť
ja by som nepovedal nič a jebal na to.. lenže keby sa tam pred salou plnou ludí opýta že kam idem tak by mi to bolo asi maximalne jedno a povedal že nestíham vlak.. lenže ked to ty považuješ za trápne povedať učitelovi sama čo ak sa ti stane že sa to opýta tam pred všetkými... budeš robiť čo?
však sa chovaj ako samostatný dospelý človek čo je na vysokej nie v pomocnej dpc ak sa bojíš strápnenia alebo je ti normálna vec trápna chod a povedz mu to pred hodinou...ak to máš uplne u prdele proste odíd a hotovo
ak ju nemas povinnu tak v klude ale potom ta aj tak budu brat ich to netrapi ze nestihas nieco vidia ze ides prec a hned si ta zapamataju a uz ti mozu narobit dost velke problemi vlastna skusenost
a inac, prednasky su povinne/nepovinne podla vyucujuceho/podla toho, aky je ten predmet
radsej sa toho cloveka opytaj, ci mozes odist, lebo ti ide spoj a podla toho ci ta pusti alebo nie, uvidis, ci mozes ist prec alebo nie
nie ale tak, lepsie je opytat sa, pripadne mu hned povedat, ze iny spoj ti nechodi a potrebujes chodit vzdy o 20 minut skor. ked sa dohodnete, potom mozes kludne chodit bez opytania hned prec
@luc.ka to nie je prvá prednáška..akože iba s tým človekom je to prvá a potrebujem ísť domov nakoľko to je posledný spoj,ktorý mi ide normálne domov a v piatok máme rodinnú akciu
@luc.ka nam to jeden pravnik, ktory s nami mali pracovne pravo hned v prvy den spravil a potom si ludia hladali nahradne spoje a odvoz
@hugoboss04 tak si zisti, kto ta bude ucit a zajdi za nim o den skor/vtedy, ked ti to bude vyhovovat kvoli cene listku a tak mu povedz ako sa veci maju
@hugoboss04 Ak to máš naozaj tak, že posledný spoj a máš rodinnú akciu, tak choď pred hodinou za ním a slušne sa opýtaj, či môžeš odísť kvôli rodinným záležitostiam. Ak je to len pre tento krát, si myslím, že by mohol povoliť Nikdy nič za opýtanie nedáš. A ak je taký, že si človeka pamätá z prvého dojmu, tak si ťa zapamätá isto lepiš,ekao keby si mu počas prednášky odišla bez slova
@chanteuse fúha tak to máte dosť naprd. My máme povinné len cviká a prednášky sú už nepovinné..ale nájde sa pár exotov, ktorý si robia prezenčky aj na prednáškach....
@hugoboss04 sadni si niekam k dveram na kraj, neze sa teraz 300 ludi bude musiet posuvat a stavat, aby si mohla prejst... ked dojde prednasajuci, normalne mu oznam, ze musis odist o 20 minut skor, ci je to v poriadku (je to vec slusnosti)... keby sa pytal na dovod, povedz vysetrenie alebo take nieco...
urcite mu nechod "zaklopat pred hodinou" väcsinou su to ludia vytazeni, nemaju cas vyjednavat o tom, ze mu niekto odpochoduje pocas prednasky...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Ja teda študujem na STU, tam to nie je povinné a myslím, že ani u vás nie je. Proste ak potrebuješ odísť, tak tam ani nechoď
inak, situacia tu by ma tiez zaujimala ale co som pocula, tak treba prist pred profesorom, lebo sa moze stat, ze ta vyhodi a co sa tyka odchodu, tak to netusim...
ale skus sa radšej vypýtať. Nemal by s tým byť problém
(už nie si na strednej)
k téme: ako hovoríš nepoznáš učitela.... a ak ti je trápne prísť za ním sama predtým a normalne mu povedať že sa zdekuješ preč kvôli vlaku tak ak sa pred všetkými spýta kam sa balíš... tak nwm čo budeš robiť
však sa chovaj ako samostatný dospelý človek čo je na vysokej nie v pomocnej dpc ak sa bojíš strápnenia alebo je ti normálna vec trápna chod a povedz mu to pred hodinou...ak to máš uplne u prdele proste odíd a hotovo
radsej sa toho cloveka opytaj, ci mozes odist, lebo ti ide spoj a podla toho ci ta pusti alebo nie, uvidis, ci mozes ist prec alebo nie
nie ale tak, lepsie je opytat sa, pripadne mu hned povedat, ze iny spoj ti nechodi a potrebujes chodit vzdy o 20 minut skor. ked sa dohodnete, potom mozes kludne chodit bez opytania hned prec
keď raz musí odísť, a on jej povie, že nemôže, čo urobí?
@hugoboss04 tak si zisti, kto ta bude ucit a zajdi za nim o den skor/vtedy, ked ti to bude vyhovovat kvoli cene listku a tak mu povedz ako sa veci maju
urcite mu nechod "zaklopat pred hodinou" väcsinou su to ludia vytazeni, nemaju cas vyjednavat o tom, ze mu niekto odpochoduje pocas prednasky...
btw, normálne sa zdvihni a odíď...najlepšie si sadnúť blízko dverí a profák si možno ani nevšimne, že mu niekto utiekol z hodiny
zalezi od skoly, dakde mozes mat aj problemy z toho