Predstav si, že vypukla epidémia choroby, na ktorú v prípade, že nebude prijaté žiadne opatrenie, zahynie 100 000 ľudí.
Komu by nevadilo skúsiť si niečo také predstaviť, by urobil priam vynikajúci skutok pomáhajúci s výskumom, ktorý môj spolužiak robí na univerzite vo Viedni, ak by odpovedal na niekoľko otázok v nasledujúcom linku.
@weishaupt
sú tam tak isto ľudia ako my, ktorí chcú žiť, pracuju, milujú a veria v krajšiu budúcnosť....
a nakoniec, Slovo Božie nam káže milovať svojich nepriateľov, odpúšťať im a modliť sa za ich spásu duše....
@zajkousko nie .. taki ludia su na vychode a juhu a su to nasi bratia slovania ... zapadni germani nas maju za nieco "pod" ... oni nam nikdy nechceli a ani nam nebudu chciet nic dobre ... oni sluzia satanovi a ich ulohou je vykonavat nepravosti nam bozim detom - slovanom ... musime sa postavit na odpor a On bude viest nase ruky
@weishaupt
tvoje myšlienky sú veľmi nebezpečné, Cirkev Kristová už nikdy nesmie niesť krv na svojich rukách, Ona musi byť prave tou silou, ktorá zjednotí všetkých ľudí pod svoj kríž.....
@miaja
autor fora zrejme myslel nejaku epidémiu, ktorá je v počiatočnom štádiu a teda strata by už bola 100 tisíc ľudských životov a ďalej by sa rozširovala ak by sa nezačali robiť epidemiologicke opatrenia...
v takomto prípade si nyslím, že každe opatrenie by bolo pre postihnutých možným vykúpenim....
Ono, tak je to najlepšie, ak by to každý len porovnal z hľadiska očakávaných hodnôt zachránených/zhynutých (ako ja, manták) tak by sa z tých výsledkov moc vyvodiť nedalo
Vyplnit som vyplnil, ale tych 100000 ludi bolo nestastne zvolene cislo. Clovek sa inak stavia k smrti 100k ludi - tam je viac priestoru na "hrdinstvo" ako keby slo o celu svetovu populaciu.
V takom pripade by si clovek velmi velmi dobre rozmyslel, ci necha vyhynut cely svet pri 50% sanci.
Presne ako vravíš, je to niečo úplne iné, čo je presne dôvod toho, že zadanie vyzerá práve takto a nie je tam zahrnuté vyhladzovanie sveta, ani nič podobné
Mal by som byť schopný sa k tomu dostať, dúfam, že nezabudnem.
Ak by som náhodou zabudol a spomenieš si, neváhaj sa pripomenúť, do pár týždňov by mal mať spolužiak zrejme výsledky spracované
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
» t0.gstatic.com/images?q=tbn:AN...
Vďaka.
Keď bude spolužiak top-level výskumný psychológ, tak vám dám vedieť, že sa môžete chváliť, ku koho profesionálnemu vývoju ste prispeli
No, keď si predstavíš, že tých 100 000 ľudí môže byť jedno mesto, zdá sa ti to menej zanedbateľné?
Super, díky
Veda sa vám poďakuje ... Neviem, či slovenská, alebo rakúska, alebo globálna, ale nejaká určite!
blíži sa doba, keď aj ty budeš prosiť Boha o zmilovanie za skutky, ktoré tu tak nezmyslene dávaš
sú tam tak isto ľudia ako my, ktorí chcú žiť, pracuju, milujú a veria v krajšiu budúcnosť....
a nakoniec, Slovo Božie nam káže milovať svojich nepriateľov, odpúšťať im a modliť sa za ich spásu duše....
tvoje myšlienky sú veľmi nebezpečné, Cirkev Kristová už nikdy nesmie niesť krv na svojich rukách, Ona musi byť prave tou silou, ktorá zjednotí všetkých ľudí pod svoj kríž.....
@weishaupt
chlapci rozpravate sa tu, akokeby ste vedeli/chapali co je to posluhovac Zleho
autor fora zrejme myslel nejaku epidémiu, ktorá je v počiatočnom štádiu a teda strata by už bola 100 tisíc ľudských životov a ďalej by sa rozširovala ak by sa nezačali robiť epidemiologicke opatrenia...
v takomto prípade si nyslím, že každe opatrenie by bolo pre postihnutých možným vykúpenim....
Ono, tak je to najlepšie, ak by to každý len porovnal z hľadiska očakávaných hodnôt zachránených/zhynutých (ako ja, manták) tak by sa z tých výsledkov moc vyvodiť nedalo
V takom pripade by si clovek velmi velmi dobre rozmyslel, ci necha vyhynut cely svet pri 50% sanci.
Presne ako vravíš, je to niečo úplne iné, čo je presne dôvod toho, že zadanie vyzerá práve takto a nie je tam zahrnuté vyhladzovanie sveta, ani nič podobné
@delica
Mal by som byť schopný sa k tomu dostať, dúfam, že nezabudnem.
Ak by som náhodou zabudol a spomenieš si, neváhaj sa pripomenúť, do pár týždňov by mal mať spolužiak zrejme výsledky spracované
No, ja neviem, prečo by si si ho mala vybrať.
Máš pocit, že by si si ho mala vybrať?