Ahojte,
idem do TT na učiteľstvo SJ-NJ (ak to dakto studuje, tagnite ma)
Prihlásila som sa tam preto, lebo ma oba jazyky bavia a myslela som si, že učitelia majú robotu vždy a prekladať môžem aj tak, len bez pečiatky.
Ale aj tak uvažujem nad prekladateľs
sestra akurat dostudovala bc "nemecký jazyk v odbornej komunikácii" v TT UCM a robotu uz ma no vobec nie ako prekladatelka to ze vie nemecky jej nieco pomohlo k dostaniu prace ale nebolo to vsetko o tom. A co sa tyka narocnosti studia prislo mi to tak ze sa ucila len rped skuskami inak len chodila do skoly a doma ziadne ucenie..
Nie v zlom, ale toto je velmi chybny predpoklad, okrem ineho sa statne skoly rapidnejsie rusia ako vznikaju nove a ucitelia vo vseobecnosti pracuju omnoho castejsie ako ini zamestnanci aj v dochodkovom veku.
závisí od školy a zvoleného odboru...a ani po skončení prekladateľstva neprekladáš automaticky úradné listiny "na pečiatku", na to potrebuješ cca 3 tisíce eur vo vačku a prejsť skúškou organizovanou ministerstvom, na ktorú sa teda učia aj 40-roční ľudia s dlhoročnou praxou...a ešte aj tí z nej majú rešpekt...ale inak si myslím, že sa prekladatelia nemajú zle, pokiaľ nerobíš pre agentúru, tak si zapísaná vo zväze, môžeš si zriadiť web a pod...ale je veľmi výhodné mať min jeden neštandardný jazyk...ja študujem na UK, a dvojodbor považujem za zabijak, ale zároveň jedinú príležitosť, ako sa k takému neštandardnému jazyku dostať i prinútiť...je to na odhodlaní...a čo sa týka práce, o tú taký absolvent núdzu nemá, ale zas treba si vážiť samého seba a nebrať napr. ponuky asistentiek s expertnou znalosťou toho a oného jazyka, kde budeš za drobné robiť takpovediac všetko, vrátane prekladu, ktorý ani nedostaneš zaplatený v tých cca 600eurách...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty
Nie v zlom, ale toto je velmi chybny predpoklad, okrem ineho sa statne skoly rapidnejsie rusia ako vznikaju nove a ucitelia vo vseobecnosti pracuju omnoho castejsie ako ini zamestnanci aj v dochodkovom veku.