Keď si pomyslím na ľudí, s ktorými komunikujem po anglicky, vtedy si prehrávam/vytváram/dotváram rozhovory. Potom zvyčajne už len tak uvažujem lebo mi to pekne znie
ale inak ja to v poslednom čase robím často lebo teraz som v maturitnom ročníku a nemám s kým poriadne komunikovať po anglicky tak sa sama zhováram jak debilka
Niekedy mám také chvíľky,že danú situáciu alebo názor by som lepšie vedela vyjadriť po anglicky a potom tak premýšľam následne..ale som rada,že sa to stáva viacerým a niesom taká divná (ach) a minule sa mi stalo, že som zo sna rozprávala vraj plynulo po španielsky (ráno mi povedala spolubývajúca),čo je pre mňa záhada,keď mám za sebou len 2 hodiny španielčiny
Sám so sebou sa nerozprávam jedine ak zahreším A rozmýšlam dakedy slovensky dakedy anglicky. Ak som celý deň doma sám tak po slovensky. Ak som celý deň vonku a používam celý čas angličtinu tak automaticky aj rozmýšlam v angličtine
Stale. Ked som nervozna, vystresovana, alebo aj nie, zrazu ako keby sa mi mozog prepol na anglictinu. Doteraz som si myslela, ze to len ja som taka svihnuta.
niekedy ked som sama a rozmyslam nad niecim a potom mi napadne ze ako by som to povedala po anglicky, tak si to sama pre seba skusam hovorit ale inak sa nerozpravam sama so sebou urcite
často nadávam po francúzsky niekomu nielen v hlave, a najlepšie na tom je to že 99 percent mi nerozumie... ale v hlave je to podstatne častejšie zhovaranie so sebou
ja uz ani neviem. prestavam rozlisovat aky jazyk pouzivam v urcitych situaciach a toto je jedna z nich. takisto ako filmy/knihy. neviem si spomenut v akom jazyku som to videla/pocula/citala.
hej, po anglicky zvačša, vzhľadom na to, že mám menšiu slovnú zásobu v angličitne, tak to zjednodušuje myšlienky celkom a občas to aj treba.
ale najlepšie je keď začnem rozmýšľať jazykom z ktorého viem pár fráz a slovíčok a tvoriť jednoduché vety, potom som úplne blbá na chvíľu kým nezmením jazyk
@marttina ja som si dnes sama rozpravala v backroom a tak mi islo a ked som si uvedomila ze si recnim celkom nahlas a zastavila sa za boha som si nevedela spomenut ci som rozpravala po anglicky alebo po slovensky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
ale inak ja to v poslednom čase robím často lebo teraz som v maturitnom ročníku a nemám s kým poriadne komunikovať po anglicky tak sa sama zhováram jak debilka
Ale stava sa mi aj, ze sa s niekym rozpravam a ked je debata prilis naruziva, prejdem do anglictiny
a este ma teraz napadlo, ze niekedy ked som nervozna zvyknem pisat hociake anglicke slova co ma prve napadnu stylom pis ako pocujes
relation= relácia
ship= som dal ako ovca ze ovčia relácia aj ked ship je loď D
a raz sa mi snivalo že som vedela aj po francuzsky, hoci franinu som sa nikdy neučila
ale najlepšie je keď začnem rozmýšľať jazykom z ktorého viem pár fráz a slovíčok a tvoriť jednoduché vety, potom som úplne blbá na chvíľu kým nezmením jazyk