Sestra dnes došla domov s tým, že prepadla. Rodičia sú z toho mimo, trepú jej do hlavy, že skončí ako vpp, nezoberú ju na vysokú... Proste totálne "pičoviny". Dokonca sa o tom nechcú baviť ani so mnou. Ako mám doma trocha ukľudniť situáciu?
Ide mi to na nervy jak to berú, chápem, že sú sklamaný ale tvária sa, že sa jej zrútil svet a nič nedokáže. Ona je z toho tiež mimo aj keď to vedela ale oni ešte prilievajú olej do ohňa.
@4 tvoje to možno nie je, ale zdá sa, že vo väčšine prípadov clovek nemá vplyv na to, ako sa k veciam stávajú druhí ľudia a často je najlepšie nechať ich a dbať radšej o svoj vlastný pokoj. Snažiť sa za každú cenu vyriešiť problémy iných veľakrát nijako nepomáha a ešte aj j tebe to uberá vyrovnanosť
@fury tak dva roky dá a ďalšie dva už nevydrží nechápem niekedy ale to nevadí, je to jej problém nestaraj sa do toho aj tak nijako nepomôžeš v tomto, jedine psychicky podporiť ale tak čo chcela toho sa aj dočkala toto sa nestane zo dňa na deň, keď niekto nerobí a fláka sa ako to ovplyvníš ?
Nechápem ľudí, ktorí tu píšu, že sa do toho nemáš starať, veď je to tvoja sestra Mal by si s ňou pokecať o tom, prečo prepadla, či nemá náhodou nejaké problémy, ktoré treba riešiť atď...
Neboj sa, rodičia na to rýchlo zabudnú, len teraz sú z toho v šoku, tak sú nervózni
Myslím si, že na výšku ju zoberú, otázkou však ostáva, či tam vôbec chce ísť.
@marjy77 Nepoznám celý príbeh, ťažko sa mi robí nejaký záver.
Avšak podľa môjho názoru je dosť dôležité vedieť dôvod jej prepadnutia. Je rozdiel, keď nezvláda učenie. V tom prípade nemá, čo hľadať na výške. Na to by však prišla aj sama, hneď v prvom skúškovom...
No, ak má naozaj nejaké problémy (psychické/ hociaké) tak si myslím, že ich treba začať riešiť a kľudne z nej môže byť ešte super študentka na výške
@marjy77 ja som skoro prepadla na zakladnej (ale iba na pol roka v siedmej triede z fyziky lebo sa mi zrútil svet a minuly semester som dala Geofyziku na vysokej skole na externom studiu aplikovanej geologie
ako povedala naturalis.... nepozname cely pribeh...sice je viac pradepodobne ze fakt na tu vysku asi nema (hlavne motivaciu) ale napr. na zs a strednej soms i nemylslea ze pojdem na vysoku skolu
@marjy77 ??? mne ziadno nepomahali rodicia... maximalne som dostala zaracha na dva mesiace co nicomu nepomohlo... a studujem sama a byvam sama a rpacujem sama ... proste vselico sa moze cloveku prihodit a vseliako moze clovek zvladnut dane situacie
@fury sredna skola i tak zbytocna v realnom zivote... ja mam len zakladnu a mam v dvore 4 avta sice moj zivot nema zmysel ale ne musim sa prosit nikomu o love
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
@Nun12 Ta nestarať sa to nieje moje
Neboj sa, rodičia na to rýchlo zabudnú, len teraz sú z toho v šoku, tak sú nervózni
Myslím si, že na výšku ju zoberú, otázkou však ostáva, či tam vôbec chce ísť.
Avšak podľa môjho názoru je dosť dôležité vedieť dôvod jej prepadnutia. Je rozdiel, keď nezvláda učenie. V tom prípade nemá, čo hľadať na výške. Na to by však prišla aj sama, hneď v prvom skúškovom...
No, ak má naozaj nejaké problémy (psychické/ hociaké) tak si myslím, že ich treba začať riešiť a kľudne z nej môže byť ešte super študentka na výške
ako povedala naturalis.... nepozname cely pribeh...sice je viac pradepodobne ze fakt na tu vysku asi nema (hlavne motivaciu) ale napr. na zs a strednej soms i nemylslea ze pojdem na vysoku skolu