Dobry vecer chcem sa opytat na vas nazor. Chodim na 4 rocne gymnazium no velmi mi to nejde. Ucim sa pravidelne priblizne 2 hodky denne {okrem piatkov}. Vybral som si gymnaziu z toho dovodu ze chcem ist na VS no uvazujem nad prestupom na odbornu skolu. Tu
prvom ročníku tak v pohode ešte prestúpíš. Len to treba riešiť hneď a nie odkladať. Zbytočne sa budeš trápiť keď ti to nejde, aj tak 90 percent z toho nikdy nevyužiješ.
A čo potom? Chceš ísť na VŠ? Tam to asi tiež nebude najružovejšie... Osobne som na odbore, ale nemysli si, že tu budeš mať všetko jednoduché a všetko využiješ, ale je to určite lepšie
Na gympel som isiel lebo som bol a som penve rozhodnuty ze chcem ist na VS a este koli tomu ze moj brat tiez chodil na gympel a teraz studuje technicku univerzitu v BA. Myslel som si ze to bude jednoduhsie.. v jeho podani to tak vyzeralo
Ja som n odbornej škole, umeleckého zamerania. Ak mám byť naozaj úprimná,.... matematika, fyzika, biológia, chémia, zemepis,.... nemám páru. Slovenčina a angličtina, oproti gymnazistom viem približne 60%. Na druhú stranu viem perfektne dejiny umenia.
Ide o to že vedomosťami v bifľovačkách sa im nemám šancu vyrovnať, ale oni zas nemajú páru o praxi. V životopise mám zapísanú jednu stranu len tým s akými materiálmi som už pracovala, mám skúsenosť, ovládam. Pokiaľ nechceš byť lekár, právnik, slovenčinár,... tak gymnázium nemá veľmi zmysel pokiaľ ti nejde o všeobecný prehľad. Ja viem že matematiku nevyužijem keď budem robiť grafický dizajn, tak haha, načo sa ju štyri roky učiť?
Keby som bola na základnej škole, znova by som išla na odbornú školu. A to som mala veľkú dilemu.
A je blbosť keď povieš, že na gympel si šiel lebo chceš ísť na výšku. Veď aj z odbornej školy chodia na výšku. Aj ja idem, všetci ideme. Pokiaľ nejdeš na kuchár/čašník....
@Kiko132 chodím na gymko tiež prvý rok a mám bohužiaľ podobné pocity mám totálne nahovno kolektív a to učívo je strašné ale zase mám 1,2 niekedy sa pritrafí 3 čiže vlastne nemám dôvod na prestup ak neprepadáš ostaň tam počuj potom v poslendom ročníku nebudeš mať problém dostať sa na výšku akú chceš, budeš mať prehľad z každého odboru ale ak vieš napr. že pôjdeš študovať IT na 10000% tak prestúp na odbornú nestojí ti to zato trápiť sa
Aj ja chodím na gympel, dokonca bilingválny .. je to riadne ťažké ale kvôli tomu by som určite neprestúpila. Sprav ako ty chceš ale určite nechoď na odbornú školu len kvôli tomu ,že si myslíš, že to bude ľahšie. Na každej strednej sa musíš učit, hlavne keď si prvák a odvykáš si od zš. A ak by si sa už aj rozhodol prestúpiť, vyber si takú škoku v ktorom obore chceš sa 100%pracovať
trik je v tom,že sa treba učiť až keď ti horí pod zadkom
a dve hodiny denne nie je veľa podľa mňa trochu preháňaš,určite sa intenzívne neučíš každučičký deň 2 hodiny
ale choď na odbornú,však výška je ešte ťažšia a zo samotného gymplu mať nič nebudeš
a na akú VŠ sa chystáš? lebo keď nejaká biológia, fyzika.. medicína alebo niečo také tak ostaň na gympli to je jasné..
ale pokiaľ chceš ísť na niečo "neprírodné" tak kľudne prestúp podľa mňa, načo sa trápiť nepotrebnými predmetmi.....
a ak chceš ísť do ČR tak sú tam väčšinou testy všeobecných predpokladov a tam je úplne jedno či si študoval gympel alebo odbornú..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
A čo potom? Chceš ísť na VŠ? Tam to asi tiež nebude najružovejšie... Osobne som na odbore, ale nemysli si, že tu budeš mať všetko jednoduché a všetko využiješ, ale je to určite lepšie
Nechápem ľudí, ktorý idú na gympel
PS: Neviem prečo napísalo len ten kúsok...
Ide o to že vedomosťami v bifľovačkách sa im nemám šancu vyrovnať, ale oni zas nemajú páru o praxi. V životopise mám zapísanú jednu stranu len tým s akými materiálmi som už pracovala, mám skúsenosť, ovládam. Pokiaľ nechceš byť lekár, právnik, slovenčinár,... tak gymnázium nemá veľmi zmysel pokiaľ ti nejde o všeobecný prehľad. Ja viem že matematiku nevyužijem keď budem robiť grafický dizajn, tak haha, načo sa ju štyri roky učiť?
Keby som bola na základnej škole, znova by som išla na odbornú školu. A to som mala veľkú dilemu.
a dve hodiny denne nie je veľa podľa mňa trochu preháňaš,určite sa intenzívne neučíš každučičký deň 2 hodiny
ale choď na odbornú,však výška je ešte ťažšia a zo samotného gymplu mať nič nebudeš
ale pokiaľ chceš ísť na niečo "neprírodné" tak kľudne prestúp podľa mňa, načo sa trápiť nepotrebnými predmetmi.....
a ak chceš ísť do ČR tak sú tam väčšinou testy všeobecných predpokladov a tam je úplne jedno či si študoval gympel alebo odbornú..