Tak som na normálnom 4-ročnom gyme a teraz tak začínam uvažovať či by nebolo dobré prestúpiť na to bilingválne.Určite sa tam lepšie naučím anglicky tak čo by ste poradili?
@twix14 sama chodím na bilingválne gym. už 4. rok a my sme v prváku mali napr. 18 hodín ANJ za týždeň... možno by si mohol prestúpiť na polroka, ale ak nie is z tej angličtiny fakt dobrý, tak ti to neodporúčam... pretože aj u nás sa našli žiaci, ktorí ten jazyk v prváku proste nezvládli tak, ako mali
choď, jednoznačne. Určite budeš musieť robiť skúšky z tých predmetov, čo sa na bilingválnom učia po anglicky (áno, skúšky sú v angličtine), ale nie je to nič, čo by sa nedalo zvládnuť (poznám človeka, čo tak prestúpil v 3. ročníku).
Súhasím s vysloveným. Prestúp ak máš rád angličtinu a ak si schopný v nej zvládať všetky predmety. Ide hlavne o bioogiu a chémiu. Fyzika a matika je prakticky to isté ako po slovensky..
@lexiee Ja zas chodím do triedy s 20timi ľuďmi čo sú tam od prvého ročníka a aj tak to nezvládajú teda, no, zvládajú, ale na trojky, štvorky, to by som si radšej dokončila normálnu strednú, neoplatí sa trápiť, zmaturovať na trojky, a nedostať sa na dobrú školu, to radšej gympel v slovenčine, a potom na rok do zahraničia
@twix14 ja chodim na bilg. a ak to ide ešte prestúpiť tak ti to odporúčam, to nevadí že si na zakladke nemal anglinu, takých je skoro poloviaca všetkých žiakov na bilingvalnom a preto je ta škola aj 5 ročná, pretože v 1. ročníku nerobíš skoro nič iba sa učíš anglinu
@candy36 veď jasné, to je už od každého individuálne, nie každý to zvláda. Ale ak @twix14 sa bude učiť, tak nevidím dôvod, prečo by to nemal zvládnuť ...
Ja chodím na biling. gympel a máme 6 predmetov len anglicky + 4 predmety že jedna hodina anglicky a jedna slovensky ..... a maturovať ideme z anj, sjl jeden predmet anglicky a jeden slovensky.... takže ak tú anglinu nevieš až tak dobre aby si plynule rozprával, tak si radšej sprav normálnu strednú
@lexiee Ja len že keď píše že na základke ANJ nemal, tak som myslela, že eŠte asi nevie plynule po anglicky, ale ak hej, tak dobre, ja mu do hlavy nevidím, hádať sa nebudem
@lexiee No to hej, rada by som videla pokračovanie, ak sa to chlapcovi podarí, tak ho obdivujem, pretože ľudia čo poznám aj keď sa od šiestich tú angličtinu učili, tak majú s bilingválnym brutálne problémy, ale tak, moji spolužiaci sú orangutani....
podobne to je aj v našej triede (tiež som na bilingválnom , tiež sme horda orangutanov ..ale do školy k nám chodí tiež dievča, čo sa absolútne neučilo angličtinu, išla normálne z deviatky, takže robila skúšky z angličtiny (to sa asi nejako cez prázdniny naučila, inak netuším, ako by sa k nám dostala). Takže určite to bolo ľahšie ísť z 9, lebo teraz bude mať skúšky z "odborných" predmetov. Tak ale nech to skúsi, za pokus nič nedá
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Aspoň to skús.
@crazykdi
Chodíš na SSAG? Alebo kde?
Nedajú sa všetky školy takto hodnotiť.. V Žiline sú aj veľmi kvalitné bilingválne gymnáziá, teda... jedno. Sučany nerátam..
Každopádne, držím palce