Dokáže preventívna prehliadka odhaliť akékoľvek nádorové ochorenie resp. nádorové ochorenie akéhokoľvek orgánu? Pretože pri preventívnej prehliadke sa odoberá moč a krv na rozbor a tam by sa to malo ukázať. Čo myslíte vy?
Nie, preventívna prehliadka nedokáže odhaliť akékoľvek nádorové ochorenie !
Pri odbere kví sa nezisti či ma človek rakovinu , výsledne hodnoty však dokážu lekára nasmerovať aby urobil ďalšie vyšetrenia ktoré rakovinu môžu odhaliť!
z krvy sa zisťujú aj onkomarkery, ktoré ukazujú na prítomnosť rakoviny (samozrejme nie 100-percentne)
-onkomarkery neukazujú na pritomnosť nádoru ! Aj keby boli výsledky zle , stále to neznamená že ma človek nádorové ochorenie ! Tie výsledky skresľuje aj môj pohlaď na ne !
-samozrejme nie je ani 10 % , preto sa opakuje a ked sa výsledky zvýšia stále to neznamená ani prd , štandardne sa robia iné vyšetrenia !
z odberu krvi by sa dalo dačo zistiť, ale určite nie všetko. z moču sa nedá zistiť nič extra ohladom rakoviny vzhladom na to, že tam len sestrička pichne tú farebnú paličku...
Nie nedokáže. Onkomarkery sa bezne nevysetruju, maju pomerne nizku specifitu a senzitivitu. Človek moze mat aj pri pokrocilom nadore vysledky na preventivnej prehliadke v poriadku. Nemyslim, viem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
okrem toho, nádorové ochorenie sa prejaví aj inými sprievodnými reakciami tela-
Pri odbere kví sa nezisti či ma človek rakovinu , výsledne hodnoty však dokážu lekára nasmerovať aby urobil ďalšie vyšetrenia ktoré rakovinu môžu odhaliť!
@1
Somarina !!!
z krvy sa zisťujú aj onkomarkery, ktoré ukazujú na prítomnosť rakoviny (samozrejme nie 100-percentne)
-onkomarkery neukazujú na pritomnosť nádoru ! Aj keby boli výsledky zle , stále to neznamená že ma človek nádorové ochorenie ! Tie výsledky skresľuje aj môj pohlaď na ne !
-samozrejme nie je ani 10 % , preto sa opakuje a ked sa výsledky zvýšia stále to neznamená ani prd , štandardne sa robia iné vyšetrenia !