Keď sa vraciatie z brigošky v zahraničí, ako to riešite..beriete výplatu v hotovosti? nebojíte sa že vás okradnú? alebo...akým spôsobom sa dajú previezť peniaze na SK účet? díku dík
Daj si tie peniaze niekam, kde sa ti nikto nebude hrabat... najlepsie do podprsenky... S kreditkami mavate kazdemu cirkusantovi, ale trasete sa, ked mate pri sebe 5 korun
hlavne tu nezabudni este napisat konkretnu sumu a presny plan tvojej cesty... (ach)
a nieco ako klasicky internet banking? medzinarodny prikaz na prevod penazi? ked to ma uz taka banka ako Prima Banka, tak neverim, ze Barclays alebo ina UK banka takuto zakladnu vec nepodporuje...
Jasné lebo každý zlodej v UK vie že práve si si vytiahla z bankomatu svoje výplaty, tak ťa okradne
K veci, dá sa poslať cez western union, ale poplatky sú príliš vysoké (podla mojho názoru sa naoplatí). Kamarát tak posielal okolo 2000libier a zaplatil zato okolo 80libier len za prevod... Ďakujem, radšej budem riskovať že ma okradnú
Lepšia možnosť, nemáš tie peniaze komu poslať na SK účet? mame? alebo na svoj účet na SK, ak nejaký máš? V Barclays prevody cez internet banking do zahraničia stoja tuším 10 libier ak máš účet
inak si otvor ucet napriklad v hsbc, tam nepotrebujes proof of address, staci ti obciansky alebo pas. cash sa da vkladat na ucet uplne jednoducho - v bankomate co funguje obratene. a potom si peniaze vyberies z bankomatu na slovensku.
keď som bola v gr, tak nám tam založili náš vlastný účet. kebyže si to chcem previesť tak by poplatok bol vyše 10 euro, tak som radšej ako aj všetci ostatný vybrala všetky prachy a išla domov s peknou ruličkou peňazí vo vačku v rifliach a ja duplom väčšou lebo som si predtým raz vyberala 700 euro a debili mi to vyplatili v 20 eurovkách grécka logika
Ja som využil iné riešenie od tvorcov Skype a PayPal. Spoľahlivé, rýchle a veľmi výhodné (kurz stred, nízke poplatky). Podporovaných je veľa mien, ja som využil konkrétne prevod z GBP na EUR a došlo to za necelý deň.
BTW, prvý prevod cez toto odporučenie je zadarmo » transferwise.com/u/dc031...
@lienka91
Skúste použiť ten transferwise, bežne posielam peniaze z uk na slovenský účet a v porovnaní s podobnými službami mi vyšiel ako najvýhodnejší peniaze môžu byť prevedené na účte ešte ten istý deň, ak sa pošlú ráno, cely postup je veľmi jednoduchý a rýchly. Ak použijete nasledujúci link, máte prvý prevod zdarma. Som fakt spokojná
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a nemôžu poslať rovno na účet, platia v hotovosti..
radšej nejaké tie rady?
» www.opaltransfer.com/...
Keď sme boli v UK cez toto sme domov posielali peniaze a stálo to tri libry...
sanca ze ta len tak njekto prepadne je fakt miziva..
a nieco ako klasicky internet banking? medzinarodny prikaz na prevod penazi? ked to ma uz taka banka ako Prima Banka, tak neverim, ze Barclays alebo ina UK banka takuto zakladnu vec nepodporuje...
K veci, dá sa poslať cez western union, ale poplatky sú príliš vysoké (podla mojho názoru sa naoplatí). Kamarát tak posielal okolo 2000libier a zaplatil zato okolo 80libier len za prevod... Ďakujem, radšej budem riskovať že ma okradnú
Lepšia možnosť, nemáš tie peniaze komu poslať na SK účet? mame? alebo na svoj účet na SK, ak nejaký máš? V Barclays prevody cez internet banking do zahraničia stoja tuším 10 libier ak máš účet
inak si otvor ucet napriklad v hsbc, tam nepotrebujes proof of address, staci ti obciansky alebo pas. cash sa da vkladat na ucet uplne jednoducho - v bankomate co funguje obratene. a potom si peniaze vyberies z bankomatu na slovensku.
ked sa ti ich nechce prevazdat.
ale aj ostatným ďakujem za pomoc..a to už myslím vážne..
BTW, prvý prevod cez toto odporučenie je zadarmo
» transferwise.com/u/dc031...
Skúste použiť ten transferwise, bežne posielam peniaze z uk na slovenský účet a v porovnaní s podobnými službami mi vyšiel ako najvýhodnejší peniaze môžu byť prevedené na účte ešte ten istý deň, ak sa pošlú ráno, cely postup je veľmi jednoduchý a rýchly. Ak použijete nasledujúci link, máte prvý prevod zdarma. Som fakt spokojná
» transferwise.com/a/2f297...