Ja s tebou súhlasím, pre mňa tiež slovo "priateľ" evokuje skôr niekoho naozaj blízkeho. Aj môj muž je môj priateľ, ale myslím si, že priateľov môže mať (a zvyčajne aj má) človek viac, nielen svoju lásku
akooo...ked je to taky vaznejsi dlhotrvajuci vztah, tak priatel/ka ale ked taki v mojom veku co su sotva spolu dva roky, tak je mi smiesno volat priatel/ka
ale inak suhlasim s @4
tak u mňa sú kamaráti ľudia, ktorých stretávam v partiách, keď idem von, alebo s ktorými si viem prehovoriť na bežné témy typu záľuby, škola...
priatelia sú pre mňa najbližší kamaráti (zvyčajne je ich do 7), ktorým môžem povedať všetko, rozmýšľať pred nimi nahlas a zveriť sa im s problémami aj radosťami a nemusím sa obávať, čo si pomyslia, ak spoznajú moje zlé stránky...
zároveň priateľ je pre mňa označenie aj človeka, s ktorým niekto chodí... väčšinou, ak by som chcela niekomu povedať, že ten človek je mojou polovičkou, povedala by som: je to môj priateľ... zatiaľčo ak je to veľmi dobrý kamarát, použila by som: sme blízki priatelia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale inak suhlasim s @4
priatelia sú pre mňa najbližší kamaráti (zvyčajne je ich do 7), ktorým môžem povedať všetko, rozmýšľať pred nimi nahlas a zveriť sa im s problémami aj radosťami a nemusím sa obávať, čo si pomyslia, ak spoznajú moje zlé stránky...
zároveň priateľ je pre mňa označenie aj človeka, s ktorým niekto chodí... väčšinou, ak by som chcela niekomu povedať, že ten človek je mojou polovičkou, povedala by som: je to môj priateľ... zatiaľčo ak je to veľmi dobrý kamarát, použila by som: sme blízki priatelia
on je môj dobrý priateľ=kamarát
ahoj, toto je mj priateľ=partner
frajerka - partnerka
@13 takto nejak