Od septembra budem študovať biológiu a hľadám potenciálnych spolužiakov, alebo študentov staršieho ročníka. Som zvedavá na všetko, čo súvisí s fakultou Ďakujem.
neviem ti povedať ale myslim že možno dačo aj hej skus pozrieť rozvrhy na stranke či sa zhoduju predmety..sice ja ešte neviem či tam idem, lebo prijata som ale čakam ešte za odvolaniim z inokadiaľ
ahojte! tak sme viacerí ako som si myslela! hellium: áno, chcem kúpiť, ale iba v septembri, teraz hľadám informácie o živote študentov a hlavne o biológii: aká je to, je ťažká? atď. Ja mám problémy hlavne z chémie, pozrala som, že v prvom semestri máme anorganickú chémiu. Neviete o tom niečo?
Teda sa určite vidíme! Tiež idem mať bio na Prifuk. A tiež mám podobný problém...a to des z chémie. Nie že by som sa to nedokázala naučiť, ale tak dobrovoľne ako bio to teda ani náhodou nejde .
@agnesho aleeee chemia je v pohode - ja nenavidela chemiu na strednej, ale tuto ten prvy rocnik sa to dalo bola to dokonca aj celkom zabava hlavne organika - lebo budete mat prvy semester aj anorganiku aj organiku, ale vravim ze pohodicka..dokonca ma to aj bavit celkom zacalo ked som to konecne pochopila co a ako to tam chodi..aa to na strednej mala strasne problemy s chemiou..ale fakt toho sa bat nemusis..su tam aj horsie veci ako botanika a spol..
@trapnakoca ďakujem za informácie na strednej som mala jednotky a dvojky z chémie, dúfam, že to bude fajn aj na prifuku no, botanika je strašné. mali ste botaniku v prvom semestri? na stránke univerzity ešte nie je nový študijný program na 2011/12.
@agnesho nie nie botanika je az v letnom semestri a je to fakt zabijak..ale da sa to ak mas otazky z predoslych rocnikov
v prvom semestri tam boli tie chemie, zoologia - to sa dalo, etologia - to tiez lavou zadnou a este bio bunky a to tiez nebola nejaka katastrofa.. tak tak asi nejak
@agnesho ale nebudeees mat problem..do toho dostanes..sak keby nieco a mala nejake problemy zohnat nejake veci alebo co..tak mi tu napis a potom by sme sa dohodli nejak..
@trapnakoca velmi pekne dakujem neviem ti povedat, aká som vdacná. ked bude nieco, tak poviem teraz mám este jednu otázku: musíme sa ucit dva cudzie jazyky? a co s tým vyrovnávacím kurzom? viem, ze musím dosianhut 65%. na strednej som mala anglictinu aj nemecky jazyk, ale som maturovala iba z anglictiny. nemcinu neviem tak dobre. niekde som cítala, ze na zápise musíme písat nejaky test.
jeden cudzi jazyk je ktory si vyberes aaa ten vyrovnavaci kurz to sme spisali v letom semestri az aa bolo to nad 60% treba napisat a to bol taky test z anglictiny aa 3 alebo 4 moznosti a vybrat si jednu - take doplnovacky, ale bolo to jednoduche podla mna dost a na compe sa to pisalo takze toho nemusis bat..a anglicnu vlastne budem mat teraz v dalsom rocniku
noo na antropologii sa to prebera dost po latinsky - viec menej vsetko, ale vies co da sa to - ked prides na ten system..ako ja som si nemala latincinu v zimnom a myslela ze to nebudem zvladat - ale dalo sa to viac menej v pohodicke ale je to viac menej na tej antropo to iste co medici maju na anatomii, ale zase prijemnejsi ludia povacsinou ako na lekarskej..takze aj to robi svoje
horsia je ta botanika - to ma cely rastlinny system a vsetko po latinsky to bol strasny zabijak sa to naucit
@trapnakoca no, tak uvidím. ďakujem a aké sú skúšky? mali ste aj ústne, alebo len písomné? (preto sa pýtam, lebo som počula, že na Fif UK mali iba jednu ústnu skúšku v prvom semestri)
@agnesho vies co v zimnom neni ziadna ustna len pisomne, aa v letnom je ekologia ustna skuska, ale ze vraj sa to da lavou zadnou, aj ked mne sa to na prvy krat nepodarilo a caka ma este druhy pokus..
@trapnakoca to je super DD a good luck! kedy prídeš na opravný? a ešte mám takú otázku, že budú také testy alebo "normálna" písomka? viem, že na lekárskej preferujú testy.
super , ja som prijaty bez prijimaciek na environmentalistiku ... sice som zalesak a v biologii sa venujem konkretne "odborne" len entomologii , dufam ze to dam ... , lebo s chemiou mam dost problem a matematika je tiez moja nocna mora , tak snad ma to tam niekto douci
@agnesho opravny mam posledny augustovy tyzden..takze uz by som sa aj ucit zacat mohla..
aa co sa tyka tych testov a pisomiek - to je rozne..ako z ktoreho predmetu - najradsej som mala testy, ale tak to bolo asi len 2 alebo 3 krat..ostatne su normalne pisomky - je otazka a ty pises odpoved..ale da sa to fakt toto ustne co ma caka je najhorsie..://
teraz som dostala mail, ze dostanem intrák na átriákoch. vies mi povedat nieco o tom? mám nerekonstruovanu izbu s internetom, ale uz som videla fotky, a nie sú velmi pekné. nie som spokojná aj so spolocnou sprchárnou.
ale budem byvat s mojou najlepsou priatelkou, aj ona je na prifuku, iba na ucitelstve. na to sa tesím
aa tak ked budes byvat s takym blizkym clovekom ti tak to vyspite aj na schodoch.. ale nie..atriaky - no je to taky nizky standard.. alebo ako to nazvat - bracho tam byva uz 4 roky a uz si zvykol a neda na to dopustit.. ja mam intrak na manzelakoch - tiez nezrekonstruovana cast - to je kusok od atriakov..a som spokojna lebo tiez konecne budem byvat so svojimi spoluziackami a kamaratkami takze bude fajne...aj ked manzelaky trosku na lepsej urovni ako tie tvoje atriaky..ale tak zvykne sa na vsetko ti vravim..
no uz sa zacnem spriatelit s atriákom aj moja matka povedala, ze nie taká zlá tá izba, ktorá je na fotkách, ona si myslela, ze bude horsia tá nezrekonstruovana cast. no, uvidime. nechcem sa vopred bát.
no, ty si na manzelákoch, urcite sa budeme stretnut aj v skole, aj na intráku a ked más skriptá, a chces predat, tak sa mozeme dohodnut osobne
@agnesho si ma zabudla oznacit tak zabudla, ze mi sem pisala este aj o tych skriptach jasne mame nejake, aj ked nievseky su moje - popripade poziciam na semester..alebo co.. skorej do letneho mam nejake vlastne skripta - ale ako vravim pozicat nieje problem..
aa k tej imatrikulacii - no jasne, ze budes mat - to patri k tomu a je celkom pekny taky ceremonial, alebo ako to nazvat niekedy v novembri alebo tak nejak to budete mat
@agnesho sak rozvrh ti oni urobia + rozdelenie do skupin aby ti to vychadzalo vsetko aj ked velakrat to je nahovno..a daju to tak do obehu par dni pred zaciatkom skoly - mozno len par hodin.. oni maju totizto vzdy kopu casu na vsetko..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
inak, vítame ťa
v prvom semestri tam boli tie chemie, zoologia - to sa dalo, etologia - to tiez lavou zadnou a este bio bunky a to tiez nebola nejaka katastrofa.. tak tak asi nejak
jeden cudzi jazyk je ktory si vyberes aaa ten vyrovnavaci kurz to sme spisali v letom semestri az aa bolo to nad 60% treba napisat a to bol taky test z anglictiny aa 3 alebo 4 moznosti a vybrat si jednu - take doplnovacky, ale bolo to jednoduche podla mna dost a na compe sa to pisalo takze toho nemusis bat..a anglicnu vlastne budem mat teraz v dalsom rocniku
a je to pravda, že odborné slová sa musíme naučiť aj po latinsky ako lekári na lekárskej fakulte? matka mi povedala a neviem to uveriť
horsia je ta botanika - to ma cely rastlinny system a vsetko po latinsky to bol strasny zabijak sa to naucit
inak vsetko len pisomne mali
aa co sa tyka tych testov a pisomiek - to je rozne..ako z ktoreho predmetu - najradsej som mala testy, ale tak to bolo asi len 2 alebo 3 krat..ostatne su normalne pisomky - je otazka a ty pises odpoved..ale da sa to fakt toto ustne co ma caka je najhorsie..://
teraz som dostala mail, ze dostanem intrák na átriákoch. vies mi povedat nieco o tom? mám nerekonstruovanu izbu s internetom, ale uz som videla fotky, a nie sú velmi pekné. nie som spokojná aj so spolocnou sprchárnou.
ale budem byvat s mojou najlepsou priatelkou, aj ona je na prifuku, iba na ucitelstve. na to sa tesím
no, ty si na manzelákoch, urcite sa budeme stretnut aj v skole, aj na intráku a ked más skriptá, a chces predat, tak sa mozeme dohodnut osobne
aa k tej imatrikulacii - no jasne, ze budes mat - to patri k tomu a je celkom pekny taky ceremonial, alebo ako to nazvat niekedy v novembri alebo tak nejak to budete mat
imatrikulácia.. hm, dúfam, ze bude fajn
a kedy mozeme urobit rozvrh?