Ahojte, chcem sa spytat niekoho kto tuto skolu navstevuje ako sa mu tam paci a ci je spokojny.
Tiez by ma zaujimalo, ze ako je to s prijimackami. Ci sa tam da dostat aj bez nich. Pocula som take reci, ze sa tam da dostat v pohode aj s trojkami a ze to nie
bakalárske štúdium je fajn, prvý rok si treba zvyknúť na nový systém, zmieriť sa s novým režimom a cvikami do zotmenia - okrem písania niekoľkých protokolov za týždeň a učenia sa na niektoré cvičenia (na malé písomky) len chodíš do školy, v niektoré dni máš aj voľno a potom koncom druhého ročníka si nájdeš tému na bakalárku a v tretiaku ju už píšeš na jednej z katedier a máš špecifické predmety
teraz sa mení akreditácia, takže niektoré zbytočnosti bifľovacieho typu možno vyhodia, ale aj tak je tam predmotov, ktorými musíš prejsť, aj keď sa im nechceš v budúcnosti venovať
po minulé roky zobrali véľmi veľa ľudí, raz dokonca asi 400 prvákov a potom ich nemali kam napchať, teraz to už snáď strážia lepšie, ale s dobrými známkami sa asi dá dostať aj bez, pozri si na stránke podmienky prijatia... a na teste na prijímačkách sú otázky z biológie a chémie, vraj zvládnuteľné
iné školy, hmm STU - biotechnológie na chemicko-potravinárskej, ale tam je veľa chémie, matiky a fyziky, prípadne do Brna na bio
a magisterské štúdium závisí od katedry... genetika ma momentálne ničí
drzim ti palce na genetike ja som sa chcela vyhnut hlavne fyzike a matike, lebo ako sa hovori, nie kazdy ma dar na vsetko..
inak na fakulte genetiky som bola nedavno robit si projekt na maturitu, najprv som pobludila, potom som sa cudovala, ze preco je to tam ako v sklade.. ale pri druhej navsteve to bolo fajn, dokoncila som si co som potrebovala a isla som spokojne domov
Ja som počul, že berú v pohode (minimálne na geografiu a geológiu všetkých), niekedy vraj rozhodujú prijímačky v prípade chémie a biológia si údajne stále potrpí na prijímačky, takže tam to také ,,v pohode" nebude. Ale hovorím, mám to len z druhej ruky...
na biologiu sa robia prijimačky, pokial maš dobre znamky vezmu ta aj bez nich....no len potom je to teror kedže biologov naberu kopu a cez zimny semester neprejde ani polka, a rataj s tym že cvika z chemie napr..do tmy ale odborov je tam vela treba si vybrat čo ta bude baviť geigrafia vraj nie je zla. ja osobne prvy rok som bola spokojna,ale druhy som bola viac menej sklamana a lutovala že som tam aj šla pretože ma to prestalo uplne baviť
soouuuhlaaas,v šéééfe!
a urcite budu veci, ktore ta bavit nebudu, a veci ktore ta bavit budu, treba si zvyknut na novy rezim a tento semestr som mala dost zly rozvrh,chodila som tri krat do tyzdna domov az vecer, ale zas v prvom rocniku som mala superuzasny rozvrh, tak zalezi aj v akej skupine by si bola
a vzdy je na začiatku dost ludi a potom sa to preriedi, vela ludi poodchadza, ale mne sa paci .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
teraz sa mení akreditácia, takže niektoré zbytočnosti bifľovacieho typu možno vyhodia, ale aj tak je tam predmotov, ktorými musíš prejsť, aj keď sa im nechceš v budúcnosti venovať
po minulé roky zobrali véľmi veľa ľudí, raz dokonca asi 400 prvákov a potom ich nemali kam napchať, teraz to už snáď strážia lepšie, ale s dobrými známkami sa asi dá dostať aj bez, pozri si na stránke podmienky prijatia... a na teste na prijímačkách sú otázky z biológie a chémie, vraj zvládnuteľné
iné školy, hmm STU - biotechnológie na chemicko-potravinárskej, ale tam je veľa chémie, matiky a fyziky, prípadne do Brna na bio
a magisterské štúdium závisí od katedry... genetika ma momentálne ničí
drzim ti palce na genetike ja som sa chcela vyhnut hlavne fyzike a matike, lebo ako sa hovori, nie kazdy ma dar na vsetko..
inak na fakulte genetiky som bola nedavno robit si projekt na maturitu, najprv som pobludila, potom som sa cudovala, ze preco je to tam ako v sklade.. ale pri druhej navsteve to bolo fajn, dokoncila som si co som potrebovala a isla som spokojne domov
a vsak uvidime, ako to bude.. ci nebudem menit po prvom roku ale zatial som motivovana
soouuuhlaaas,v šéééfe!
a urcite budu veci, ktore ta bavit nebudu, a veci ktore ta bavit budu, treba si zvyknut na novy rezim a tento semestr som mala dost zly rozvrh,chodila som tri krat do tyzdna domov az vecer, ale zas v prvom rocniku som mala superuzasny rozvrh, tak zalezi aj v akej skupine by si bola
a vzdy je na začiatku dost ludi a potom sa to preriedi, vela ludi poodchadza, ale mne sa paci .