Opäť raz ohľadom vysokej. Kópiu maturitného vysvedčenia mám mať "notársky overenú". Treba to mať fakt overené u notára, alebo to stačí dať overiť na matriku? Otec mi stále tvrdí, že mám ísť tam potvrďte alebo vyvráťte túto skutočnosť, prosím ďakujem
treba pozriet ake instrukcie presne mas. pokial viem, v drvivej vacsinu skoly vyzaduju "uradne overenú" t.j. moze byt overena notarom alebo na matrike (matrika byva lacnejsia). ak mas vyslovene napisane notarsky overenu, tak si asi nuteny ist ku notarovi.
neviem, podľa mňa by stačilo ísť s tým na matriku.. ako hovorí @1 je to tam aj lacnejšie.. ale neviem či pravdu hovorím, najlepšie bude keď zavoláš na študijné a budeš vedieť najlepšie
@igorV - pamatam si, ze ideš na rovnaky odbor do KE ako ja, ze? no ale aby som ti odpovedala.. do košic som davala vysvedčenie overovať notárom, lebo to je v tom liste vyslovene napisane, ved vieš. ale napriklad do prešova a do bratislavy im stači uradne overené. takze ja by som na tvojom mieste šla radšej za notarom, aj ked to vyjde o trošku drahšie
RIĽI? A ja som myslela, že sa prihláška podá a oni si už vyžiadajú od školy čo potrebujú ... ďakujem za podobné diskusie ... aspoň sa niečo priučím ...
@storm8 Je tu super, nie je to perfektné, je tu veľa vecí, ktoré treba zmeniť.
Pesimista vidí dôvod na odchod zo Slovenska.
Ja vidím priestor na realizovanie mojich schopností a ideí
@igorV ja som to dala overiť u nás na matrike v pondelok a hned som to aj poslala, a až dnes som si všimla že tam je napísané že notársky overené.. tak som volala na študijne oddelenie normalne a tam mi ta pani čo to ma na starosti povedala že može to byť matrikou notarom, hocijako uradne len školou to nemože byť overene ale že akceptuju aj matriku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Niekedy píšu, že ju treba mať úradne overenú, tak to stačí na matrike.
Všetkým ostatným ďakujem za podnety ste super
Pesimista vidí dôvod na odchod zo Slovenska.
Ja vidím priestor na realizovanie mojich schopností a ideí