Mám už dlhšiu dobu takú dilemu... hlásim sa na právo, zrejme do TRUNI(Trnava . Skrátka to je jedno kam, budem si aj na iné podávať prihlášky. Zaobstaral som si testy + lexikón, mám však obavy, že 4 000 otázok sa naučiť nedá, ešte som to nevzdal, ale po
ja este nestudujem pravo takze odpovedat ti adekvatne nemozem , ozaj ten lexikon to mas na mysli lexikon k prij. skuskam na prav. fakulty ... rozmyslam ze si to objednam cez net a hmm je to dobra kniha ? oplati sa ?
no hej.. zíde sa to dosť, máš tam stručne vysvetlené všetko podľa abecedy... a dejiny sa zasa sucasne chronologicky od zacaiatku az po sucasne dejiny slovenske taktiiez... mas tam potom stat a pravo, filozofiu, najvyznamnejsie osobnosti dejin, ekonomiu + svetove organizacie jak OSN, OPEC bla bla.. je to dobra vec, len neviem ci mi na neico bude bo v tom lexikone ne su zodpovedane vsetky tie otazky, co ams v tych testoch... ja mam ten lexikon od sesterky, cize tak
no ja som si zo skol. skladu zohnal ucebnice dejepisu a inak mam nejaku ekonomiu prefotenu , psychologiu a taketo knihy na maturitu ohladom nosky + nejake otazky zo starych prijimaciek na uk tak uz len to do hlavy dostat .. akoze nwm nosky sa az tak nebojim lebo to sa staci len fakty naucit a celkovo noska je fajn predmet .. dejepis mam rad len ten mi kus zakerny pripada , clovek aby kus rozmyslal pri tom hh .. inak uz si sa zacal nejako svedomite ucit na prijimacky ?
svedomite... tak sa to asi nazvať nedá ale vlastne, z čoho sa mám vôbec učiť? to z tých testov a z toho lexikónu? bo iné knihy nemám... a btw : nevieš čo ej to politický zemepis? Sládkovičovo to má ako podmienku na skúšky..
netusim ale tam nechod .. objektivne ti nemozem povedat ako to tam na tej skole chodi ale zatial som o tom pocul len ohlasy typu : nevydarena parodia na vysoku skolu a pod. a okrem toho uz len z toho statusu ze je to vysoka skola a nie univerzita tak to je nic moc .. tak ja som na zaciatku roka v pohode pomaly si vyplnoval tie otazky co boli do trnavy ale nejako ma to preslo .. necham si to na vianoce a neskor ..
nj asi tak... ja viem, že to Sládkovičovo je velice "prestížna" škola, neboj len som sa dopočul, že zo Sládkovičova sa dé prestúpiť na UK... tie zdroje neviem, či sú dôveryhodné... zrejme nie
ako som uz spominal.. Trnava, možno BB, v tom najkrajnejšom prípade na Čarnoburgského a keď si to v posl. chvíľu ozmyslím do NR na UKF : Filozofická fakulta - zrejem dejiny a ty kdeže plánuješ?
ja si dam na pravo do trnavy kosic - tam by som sa chcel dostat najviac a este vaham nad umb .. uvidim este .. inak som si objednal cez net ten lexikon tak snad ma to nesklame .. fuh vcera stuzkova brutalne dobre bolo .. sice sme kus dojebali program ale dalo sa ..
fuh a ozaj momentalne co beriete z nosky a dejepisu ? .. hej v podstate dalo sa .. len nwm ani velmi slinu som nemal tak som iba kus pil .. nevadi nabuduce si to vykompenzujem nejako .. ty mas kedy stuzkovu ?
ja som už mal teraz som ma lchripkove a predtym sme cely tyzden pred stuzkovou nacvicovali len program viac-menej.. z NOSKy berem filozofiu a zo seminaru pravo... a z dejepisu sme zacali Slovanov
my sme na tom pozadu... ved mesiac sme z NOSky nic nebrali a o dejepise ani nehovorim... ak nwa pridam ta k priatelom a pisme s icez TS, bo sa mi nechce stale do tejto temy pisat ak nemas nic proti ovsem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov