Ahojte chcem sa spýtať, stále ma ťahá k oborom ako biochémia, biotechnologiea génové inžinierstvo, molekulárna a bunková biológia, len neviem ako je to s matikou a fyzikou na tých školách. Dá sa to zvládať?
By the way, chodím na gymo so seminármi z biologie, chémie a fyziky pre medikov. Tieto obory si vyberám skôr ako záložné popri medi, mala by som byť prijatá bez príjmačiek.
@patrixo milujem tie ironické komentáre ked sa prídem niečo v depresiách spýtať na túto stránku DDDDDDD ale nie pohoda, ja len že napr. nemám seminár z matiky a pod. a práve tieto predmety sú klúčové nie ?
@patrixo áno to určite, ale prečo sa neopýtať kompetentných ako to funguje, nemám záujem si domýšlať, že mám na všetky odbory sveta a potom sa trápiť nad niečím na čo nemám
kym neskusis nevies a nikto tu nevidi do teba, ci na to mas, alebo nemas.. takze stale to vidim ako bezpredmetnu otazku typu, pride ma zajtra navstivit mimozemstan?
@simka4161 nie, mam na medicine to a viem že je to neskutočná **************** a srať sa stým 5 rokov nestojí za to. Aspoň ja to tak vnímam, radšej to génové inžinierstvo, ale ja ti prajem aby si sa dostala na medicínu.
@freedef no idem skúsiť medicínu olomouc a brno (ostravu zvažujem), no a tieto predmety sú v olomouci na prirodovedeckej a zaujalo ma to, že by som nemusela možno robiť príjmačky tak prečo neskúsiť
@habitat vzhladom na to, ze sa s nami na rozdiel od teba este nepodelila o to, ze si az vcera vsimla, ze trava je zelena, ju isto nebudem dojebavat mojimi (neexistujucimi) nazormi na jej inteligenciu. Ale chvalim ta, ze si ma tam aspon netagol.
K teme: u nas (v Prahe) je na biochemii po kkt matiky, fyziky neviem. Na biologiach jej (pravdepodobne) tolko mat nebudes. Ale je to strasne individualne, pretoze napr. v brne toho maju o dost viac nez my...respektive to maju povinne a my nie. Ale akoze isto sa to da zvladnut.
A inak akoze...na medicine je toho imho viac (nez napr. na tej biole), minimalne co sa tyka fyziky, minimalne tu.
Je to v pohode, minimalne na MUNI.
Su tam 2 semestre matiky a 1 fyziky, ale ani jeden z nich nie je spraveny tak, aby vyhadzoval ludi. Fyzikalna chemia je tiez bez problemov (resp. ten smer badania ma sam o sebe velmi vela problemov, ale skuska je spravena tak, aby to aj normalny smrtelnik vedel zvladnut .
V kazdom pripade je velmi velky rozdiel medzi chemickymi odbormi ako biochemia a biologickymi ako molekularna biologia. Ak ti matika a fyzika nesedia, vyber si nieco zamerane viac biologicky a si v pohode (staci si pozriet ake predmety su povinne a povinne volitelne na ktorych odboroch a podla toho posli prihlasku).
@zoorko nie na medicínu. Ale na biochem a tie co som hore vypísala, som do Olomouca, mam tam socku z chem aj priemer. Medicínu idem na prijímačky ale toto sa mi tiež páči.
pokiaľ pôjdeš čisto biologickým smerom (t.j. žiadna technologická uni, ale prírodovedcká a nie chemický odbor), tak s matikou a fyzikou sa stretneš minimálne, neminie ťa možno nejaká bioštatistika a niečo tomu podobné, ale to sa dá prežiť
@simka4161 ja som v BA na biochémii a máš v prváku v zimnom matiku čo by si mala dať lebo to nie je až také hrozné a v letnom teraz máme fyziku...no úprimne ju plánujem prenášať to je smrť..ale inak je to odbor zaujímavý určite pokiaľ ťa baví veľa chémie mikroorganizmy plesne a pod ..ja som na biochémii zistila že tú bio v tom nechcem a radšej teda na čistú chémiu by som pokračovala l
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
K teme: u nas (v Prahe) je na biochemii po kkt matiky, fyziky neviem. Na biologiach jej (pravdepodobne) tolko mat nebudes. Ale je to strasne individualne, pretoze napr. v brne toho maju o dost viac nez my...respektive to maju povinne a my nie. Ale akoze isto sa to da zvladnut.
A inak akoze...na medicine je toho imho viac (nez napr. na tej biole), minimalne co sa tyka fyziky, minimalne tu.
Su tam 2 semestre matiky a 1 fyziky, ale ani jeden z nich nie je spraveny tak, aby vyhadzoval ludi. Fyzikalna chemia je tiez bez problemov (resp. ten smer badania ma sam o sebe velmi vela problemov, ale skuska je spravena tak, aby to aj normalny smrtelnik vedel zvladnut .
V kazdom pripade je velmi velky rozdiel medzi chemickymi odbormi ako biochemia a biologickymi ako molekularna biologia. Ak ti matika a fyzika nesedia, vyber si nieco zamerane viac biologicky a si v pohode (staci si pozriet ake predmety su povinne a povinne volitelne na ktorych odboroch a podla toho posli prihlasku).
» www.sci.muni.cz/katalog/katalog...