Mám taký problém s mojím PC, využíva ho viac ľudí a ja som admin, ale dnes som zistil že niektorý z používateľov sa nejako prepol tiež na správcu. Poradí mi niekto ako docieliť to, aby sa takto nemohol už nikto prepnúť ?
Ak sa vies dostat do toho konta tak tam chod a v ovladacom panely mas ze pouzivatelske konta tak tam si daj ze zmenit typ konta. A prepni na standartny uzivatel.
@mato4153 ak dotyčný človek nemá admin konto, a nemá sa ako dostať do niektorého iného admin konta na compe, tak zo seba nemá ako spraviť admina.
čiže zahesluj všetky kontá administrátorského typu, a následne aj konto Administrator (pozor, to sú dve veci, máš svoje konto v compe, ktoré sa volá ako si si ho pomenoval, a má administrátorské práva, a potom máš konto Administrator, ktoré sa vždy volá tak, a vždy má admin práva.)
pri inštalácii windowsu som si pomenoval administrátora podla mna a začal som ho používať takže nechápem ako sa to mohlo stať, iné kontá nemajú povolenia správcu...nedá sa to nejako zablokovať aby sa to už nedalo zmeniť ?
@mato4153 Predvolené konto administrátora je defaultne zakázané. Takže musíš si ho povoliť, prihlásiť sa naň, zaheslovať si ho a ak chceš, môžeš ho znova zakázať (nech sa ti nezobrazuje)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
čiže zahesluj všetky kontá administrátorského typu, a následne aj konto Administrator (pozor, to sú dve veci, máš svoje konto v compe, ktoré sa volá ako si si ho pomenoval, a má administrátorské práva, a potom máš konto Administrator, ktoré sa vždy volá tak, a vždy má admin práva.)