ale nie, teraz vážne mne bola na srdci identifikovaná arytmia. chodil som na pravidelné prehliadky ku detskému kardiologovi, ale ked som mal 18-19, tak som išiel ku kardiologovi pre dospelých, a ten mi povedal, že tam nič nevidí, že už nemám chodiť na kontroly.
to, čo opisuješ v prvom príspevku robí aj mne. ale okrem toho občas, ked prudko vstanem, sa mi velmi, velmi rozbúcha srdce. a 3x som už aj na pár sekúnd odpadol, z čoho 2x to bolo PO tej kontrole, kde mi už akože nič nenašli.
inak ked som chodil na strednú školu, tak som mal tie problémy skoro stále. snad každy den som sa bál, že dostam infarkt, alebo niečo podobné...ale od skončenia strednej školy (aj na vysokej) som začal spávať ovela viac a ovela lepšie a dosť sa mi zlepšil môj stav. tak spánok v tom môže zohrávať obrovskú úlohu. kolko spávaš?
a ešte teda - určite chod ku lekarovi. a ak máš niečo so srdcom, tak dúfam, že ti to aj na rozdiel odo mna najdu. keby sa mi takto rozbúchlao srdce, ako tu opisuješ (a ako sa mi rozbuchavalo inokedy) práve vtedy, ked som bol na EKG...kto vie, čo by na to povedali.
@asceticjunkie vdaka za rady snazim sa spat aspon 8 hodin denne, cez vikend podrichmem aj dlhsie ja mam nizky tlak a mavam s tym problem obcas, zahmlieva sa mi zrak ked prudko vstanem a podobne, klasika... mozno to bude mat aj s tym nieco spolocne, mno, neviem, @plyn bohuzial to aj boli... jaaaaaj do prdele
@16 povedala by som, že arytmia v kombinácii s problémami s tlakom nie je sranda... určite choď k lekárovi. pri najlepšom to bude "len" o chvíľkovom nepríjemnom pocite.
ja mam to iste, z času na čas mi vynecha tep, a okrem toho mam diagnostikovanu sinusovu tachykardiu, beriem tabletky .. nic si z toho preskocenia nerob, je to normalne, moze to byt aj dosledok nedostatku niektorych ionov, potom pytaj od kardiologicky nech ta posle na krv ono vo vacsine pripadov ti nezistia nic, ja som tiez mal ekg aj echo v poriadku a moze to byt aj psychickeho povodu, hlavne ked si citliva povaha (co som aj ja) .. nebolo by naskodu aj zajst potom k psychologovi
na to pozor, treba sledovat akykolvek druh poruch srdcovej cinnosti .. zjavne mas arytmiu .. ale s tym sa da zit, no nepodcenuj to .. ja mam diagnostikovanu tazku sinusovu tachykardiu s castym hyperventrikularnym zlyhanim .. a kedze som ignorovala signaly tela .. skoncila som ako 25 rocna s 2 infarktmi na koronarnej JISke .. netreba dramatizovat , ale suhlasim s tym, ze pojdes co najskor k lekarovi .. napoja ta na EKG, pripadne ti daju 24/48 hod holtera .. aby sa odsledovala cinnost .. pripadne sa nasadia lieky .. a budes v poriadku drzim palce, velmi
mal som a boli to dosť nepríjmné obdobia. Doktorka mi diagnostikovala sínusovú tachykardiu, mal som nejaké lieky, ale najviac mi pomohla jedna poriadna dovolenka v taliansky Alpách, proste som bol prepracovaný. Odvtedy si dávam väčší pozor a zatiaľ mám pokoj (klop, klop, klop)
..ale som mladá, čo ma nezabje teraz, zabije ma o 20 rokov, alebo 40...kumulovať potenciál v čakárňach lekárov je pre mladých zdraviu škodlivejšie...treba sa socializovať a ak aj zomrieme mladí aspoň s pocitom, že sme niekam patrili a nie že nás vyriešili ako problém a kým sme problém, nie sme zaraditeľní nikam...je to depka, nájsť si zdravotný problém a vedieť o jeho vývoji...drvivá väčšina zdravotných problémov je totiž nevyliečiteľná, takže ťa len liečia, (aby miernili príznaky aj to málokedy vedia )až kým sa chceš sám odpísať, aby ťa už neriešili a potom k nim prestaneš chodiť s tým, že ti nepomohli...
Ja mam vysoky tlak a hypertrofiu. Srdce mi tlaci na rebra (lavy cecek mam trochu vacsi nez pravy) a na pluca a ked dostanem arytmiu, tak to na tych plucach aj patricne pocitim. A asi tak 1-2x do roka mam take bolesti (niekedy aj 2 dni takmer bez prestavky), ze sa bojim aj zmurknut, nie to este dychat. Kardiologicka mi predpisala milionpatsto liekov, ale po skusenostiach s liekmi proti alergii uz tieto svinstva odmietam zrat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
to, čo opisuješ v prvom príspevku robí aj mne. ale okrem toho občas, ked prudko vstanem, sa mi velmi, velmi rozbúcha srdce. a 3x som už aj na pár sekúnd odpadol, z čoho 2x to bolo PO tej kontrole, kde mi už akože nič nenašli.
inak ked som chodil na strednú školu, tak som mal tie problémy skoro stále. snad každy den som sa bál, že dostam infarkt, alebo niečo podobné...ale od skončenia strednej školy (aj na vysokej) som začal spávať ovela viac a ovela lepšie a dosť sa mi zlepšil môj stav. tak spánok v tom môže zohrávať obrovskú úlohu. kolko spávaš?
good luck.
najväčší kráľ tohto fóra!!! Máš môj rešpekt
bol som s tym aj za lekarom, povedal, ze to mava vela mladych ludi, hlavne pocas skuskoveho-co je v 98% vyskytu aj moj pripad
odporucila mi aj nejake lieciva na prirodnej baze ale nekupoval som si to, ani si ich nehladal
arytmia je podla mna u kazdeho cloveka obcasnym javom, ze proste obcas jeden "takt" vynechá, aj motor občas neprskne iskru a môže byť úplne v poho
len pri činnosti si to človek neuvedomí, ke´d si v klude tak si uvedomíš že sa niečo stalo.
» img7.joyreactor.cc/pics/comment/... мама-Internet-Explorer-крестный-отец-283117.png
..ale som mladá, čo ma nezabje teraz, zabije ma o 20 rokov, alebo 40...kumulovať potenciál v čakárňach lekárov je pre mladých zdraviu škodlivejšie...treba sa socializovať a ak aj zomrieme mladí aspoň s pocitom, že sme niekam patrili a nie že nás vyriešili ako problém a kým sme problém, nie sme zaraditeľní nikam...je to depka, nájsť si zdravotný problém a vedieť o jeho vývoji...drvivá väčšina zdravotných problémov je totiž nevyliečiteľná, takže ťa len liečia, (aby miernili príznaky aj to málokedy vedia )až kým sa chceš sám odpísať, aby ťa už neriešili a potom k nim prestaneš chodiť s tým, že ti nepomohli...