Niekedy nemôžem zaspať aj hodinu a len ležím a premýšľam.. niekedy to tak je aj je spln.. no teraz posledný týžden(tiež je teraz spln) nemôžem spať vôbec.. je už ráno vidno,, 6 hodín a ja stále len ležím a nedarí sa mi zaspať .. potom nachvílu zadriemem a
mne sa to stava ravidelne : tak som si povedala ze skusim par dni potom vstavat o takej 8 9 aby som o tej polnoci v pohode zaspala aspon. ale isla osm si totalne znicena lahnut do postele a zase som nikdy nemohla zaspat aspon do 3.
ja som už od nedele nespala poriadne spolu ani 5 hodin.. neviem ako sa vobec teraz držím pri živote...ale proste nemožem zaspať ako sa snažím tak sa snažím
Tiež som mala problémy so zaspávaním. Ono nešlo ani o to, žeby som nebola unavená, ale tie otravné myšlienky...
Potom som začala dochádzať do školy a spávala som cca 5 hodín denne celý týždeň a odvtedy také problémy nemávam. Dokonca zaspím aj v autobuse, čo sa mi predtým nikdy nepodarilo.
Ale ono mám ešte také fázy, že keď prekonám istý bod únavy tak potom sa mi ťažko zaspáva, ale to už sa dá zvládať.
Najhoršie je myslieť na to, že nemôžeš zaspať potom sa to len a len zhoršuje. Ja som myslela väčšinou na niečo nereálne a potom som sa prichytila, že moje myšlienky už plynú voľne, vtedy viem, že už zaspávam, ale keď už na to veľmi myslím, začnem ich znova kontrolovať a to isté dookola... Komplikované.
Neviem, skúšaj čo na teba funguje, možno vezmi nejakú nudnú knihu a zaspíš po prvých 2 vetách, alebo sa začni učiť predmet, ktorý ťa uspáva a keď nebudeš spať, aspoň sa niečo naučiš.
Ja mam teraz uz dva tyzdne take ze nemozem zaspat pred polnocou az niekedy po polnoci a potom vstanem rano eeste pred 6 a som vyspata uplne som hire...proste poruchy spanku a neviem cim to je ale takyto stav by mi vyhovoval skor ked budem chidit do skoly a nie teraz ked mozem soat dokedy chcem kedy chcem
mne sa to vstava, ked mam na druh den nieco hrozne stresujuce. takze to musim riesit tak, ze si pred takym dnom vybavim vsetky dolezite veci, aby som mala pokojne podvedomie...lebo darmo si poviem, ze kliidek, ked si nestihla a teraz je noc, teraz nic uz nevyriesis...potom ma to stoji prebdenu noc, takze bud alebo...
Vypni počítač aspoň hodinu pred tým ako si ideš ľahnúť, nejedz neskoro večer a hlavne maj cez deň nejaký program. Choď si zabehať, aj 2x denne, cvič, choď sa prejsť, vytvor niečo, čítaj, jednoducho nejako cez deň zamestnaj tú myseľ, aby bola večer vyčerpaná.
niekedy aj ja mám..hlavne na internáte keď ostatní ešte nespia :/
dôležité je skorej ráno vstávať, počas dňa robiť aktivity + športovať, nejesť pred spaním a urobiť niečo dobré/užitočné/potešiť sa..aby si mohla zahnať myšlienky na to a spokojne zaspať
no tak cez den chodím aj na cyklák a tak .. unavím sa fest a zničím a nespím na nervy to je brutálne a nechcem nejak riešiť tabletkami lebo potom si na to ešte zvyknem a to nechcem zase
no stáva sa, väčšinou to má psychickú príčinu ako stres a také debiliny, väčšinou pomáhajú "babské" recepty, ako mlieko pred spaním a podobne aj ked každému pomôže niečo iné normálne by som ti tu vedela vymenovať 100 tipov na dobrý spánok, tak ak nebudeš vedieť zaspať napíš v tom sa vyznám
jeden nemec nespal už asi 30 rokov, len mykal nohami...a zistili, že má parazita v mozgu, ktorý sa mu tam dostal po črevnej chrípke...to bolo v da vinci nedávno...ale zas ked nemykáš miesto spánku nohami, tak to nebude také vážne...tak stačí vzduch pred spaním alebo ukľudnujúci čaj ako napr.rooibos
Som zásadne proti riešením liekmi, ale ak naozaj nedokážeš zaspať, skús melatonín. Môj brat má ADHD a ak to uspí dieťa s hyperaktivitou, uspí to aj slona...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Potom som začala dochádzať do školy a spávala som cca 5 hodín denne celý týždeň a odvtedy také problémy nemávam. Dokonca zaspím aj v autobuse, čo sa mi predtým nikdy nepodarilo.
Ale ono mám ešte také fázy, že keď prekonám istý bod únavy tak potom sa mi ťažko zaspáva, ale to už sa dá zvládať.
Najhoršie je myslieť na to, že nemôžeš zaspať potom sa to len a len zhoršuje. Ja som myslela väčšinou na niečo nereálne a potom som sa prichytila, že moje myšlienky už plynú voľne, vtedy viem, že už zaspávam, ale keď už na to veľmi myslím, začnem ich znova kontrolovať a to isté dookola... Komplikované.
Neviem, skúšaj čo na teba funguje, možno vezmi nejakú nudnú knihu a zaspíš po prvých 2 vetách, alebo sa začni učiť predmet, ktorý ťa uspáva a keď nebudeš spať, aspoň sa niečo naučiš.
a to mám deň celkom únavný a vstávam každé ráno o 8.. chcem ísť sspať o polnoci a sú z toho dve, je to na nervy :/
založ si vlastný fight club!
(alebo choď ku doktorovi, určite je nejaká príčina)
dôležité je skorej ráno vstávať, počas dňa robiť aktivity + športovať, nejesť pred spaním a urobiť niečo dobré/užitočné/potešiť sa..aby si mohla zahnať myšlienky na to a spokojne zaspať