V podstate sa jedná o dvojročný bilingválny program (namiesto 3. a 4. ročníka strednej školy), ukončený medzinárodnou maturitou. Žiak si vyberie 6 predmetov (samozrejme musí aj angličtinu v rozšírenej forme) a tým sa venuje do hĺbky v priebehu celých dvoc
@andry ono ale ťažko povedať, či to tak úplne otvára možnosti.. totiž, v zahraničí sa často stáva, že nepoznajú úroveň slovenskej maturity a napríklad na prijatie na genetiku v Británii stačí zmaturovať z chémie na 1. Zato úroveň IB je im tam známa (keďže IBD programy sú rozšírené aj v iných krajinách) a tým pádom sa človek namaká na ťažkej škole a nakoniec ho nevezmú, lebo podľa štandardov mu bude pár bodov na maturite chýbať.. pričom zmaturovať z chémie by zvládol ľavou zadnou
skôr to vnímam ako prípravu na to, čo na tej výške potom budú požadovať - IB sa približuje západnému štýlu výučby, založenom na písaní strašne veľa esejí a labákov a takých tvorivých vecí, nielen memorovaní nejakých častí učebnice
a čo sa mňa týka.. ja tam asi od budúceho roka nastupujem, ale dosť ma to desí hlavne teda moja úroveň angličtiny je dosť zlá a neviem, ako to zvládnem..
ja by som nesla tie 2 roky sa mi zdaju na bilingvalnost prilis malo /koncim 2.rocnik bilingvalneho gympla/ a tak celkovo ked su nejake nove veci a nove pristupy zvycajne trva dost dlho kym sa to nejako vypracuje dostane sa to na uroven. takze nie
@kaylee tá škola funguje už tuším 15 rokov alebo tak, ak si to myslela takto a čo sa týka bilingválnosti.. ide o to, že tam to nebude ako na normálnom bilingvále, že máš rok na to, aby si sa jazyk naučila.. tu už by ten človek mal nejaký základ mať, a nemal by to byť len základ (prijímačky z AJ boli podľa mňa strašne ťažké.. ale tak, aj som ich mala najhoršie z prijatých .. a áno, presne to je dôvod, prečo sa toho ja desím
@nenay ja som myslela konkretne ten program...nevadi ale neviem si predstavit napriklad studovat tam taku chemiu ked vela casu zabijes len tym ze sa nanovo ucis nazvoslovie a take veci
@kaylee ech.. možno sa stále nechápeme GJH ako škola má už asi 50 rokov, IB program sám o sebe neviem, ale na GJH je tuším od "94 či ešte dačo iné si myslela?
..a ja napríklad chémiu nechcem ak tam budem, tak budem mať zostavu ANJ, SJ, MAT, ECO, PHY, INF .. a síce napríklad z matiky neviem po anglicky nič, stále verím, že sa to naučím
@kaylee keďže na gymko chodím už teraz, tak takých dôkazov som už v živote videla spústu.. a ja sa bojím všetkého po anglicky, ja po anglicky totiž fakt moc neviem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
skôr to vnímam ako prípravu na to, čo na tej výške potom budú požadovať - IB sa približuje západnému štýlu výučby, založenom na písaní strašne veľa esejí a labákov a takých tvorivých vecí, nielen memorovaní nejakých častí učebnice
a čo sa mňa týka.. ja tam asi od budúceho roka nastupujem, ale dosť ma to desí hlavne teda moja úroveň angličtiny je dosť zlá a neviem, ako to zvládnem..
..a ja napríklad chémiu nechcem ak tam budem, tak budem mať zostavu ANJ, SJ, MAT, ECO, PHY, INF .. a síce napríklad z matiky neviem po anglicky nič, stále verím, že sa to naučím