chcel by som svoj voľný čas venovať štúdiu buď programovanie alebo grafiky. Čo sa podľa vás viac oplatí do budúcnosti, prípadne aký programovací jazyk alebo grafický program. Môžte mi napísať aj prečo si to myslíte.
Ak by ste mali aj nejakú liter
To k čomu máš väčší cit a čo už aspoň ako tak vieš aj teraz. Ja som šiel študovať grafiku a podľa mňa to bola chyba.. Vôbec ma to nebaví a myslím že sa tomu v budúcnosti ani nebudem venovať.
Ak chceš skusit grafiku tak ako program odporučam bud trial verzie nejakých kvalitných(Maya,3DSMax,Modo...)alebo freeware Blender.No a už ti stačí si len pustit tutorialy a ideš nato.
Tak to vidím takto. Naučím sa najprv HTML kódy, PHPčko potom a nakoniec sa vrhnem na Cčko, kde už to nebudú len skriptovacie jazyky a budem môcť programovať niečo na mobil prípadne PC.
Ja som sa rozhodol pre programovanie Záleží na tom, čo ťa viac nadchlo a čo si myslíš, že ťa bude viac baviť HTML kódy sú super a taký prvý program som robil s Delphi
@gibi si si vybrat nanic cestu, cez HTML/PHP ist k "programovaniu", ono totiz je rozdiel "programovanie" a "kodenie" ...
v podstate je jedno aky jazyk, potom uz len programatori robia v tom co sa im najviac paci ako take jazykovo, alebo pripadne aky jazyk(a jeho frameworky, kniznice) si konkretny projekt vyzaduje ...
programovanie je hladanie rieseni
@matwejo Dostal som to trošku vysvetlené. Ide len o to, že sa chcem naučiť tvoriť webové stránky a potom sa vrhnem na to programovanie, aby som mal väčší rozhľad.
Pracuješ ako programátor?
proste ludia, ktori sa tym zivia realne (a v dnesnej dobe sa zivit tvorenim webov je fakt tazke, pretoze konkurencia je gignaticka, lebo to "vie" robit kadekto uz - to uz inde mozeme polemizovat, co je dobry web a dobry webovy vyvojar) sa nepytaju take kraviny na komunitnom portali pre teenagerov
@14 samozrejme som mal na mysli viacmenej freelancing, alebo +grafik ... firmy zoberu uz pomaly kadejakych failerov, aj preto, ze zakaziek maju vela (prebiju ponuky freelancerov, pretoze su firma a + maju silnejsi marketing) a musia brat ludi na vsetky aspekty, lebo odmietnut zakazku je zle pre meno ...
v skratke: chces robit weby? zacni pouzivat weby najprv
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
A začal by som C. C je základ. Podľa toho, čo ma učili.
Dík za odozvy, cením si rady.
v podstate je jedno aky jazyk, potom uz len programatori robia v tom co sa im najviac paci ako take jazykovo, alebo pripadne aky jazyk(a jeho frameworky, kniznice) si konkretny projekt vyzaduje ...
programovanie je hladanie rieseni
Pracuješ ako programátor?
a poznas take, ze google?
» www.google.sk/#q=ako+zacat+s+...
proste ludia, ktori sa tym zivia realne (a v dnesnej dobe sa zivit tvorenim webov je fakt tazke, pretoze konkurencia je gignaticka, lebo to "vie" robit kadekto uz - to uz inde mozeme polemizovat, co je dobry web a dobry webovy vyvojar) sa nepytaju take kraviny na komunitnom portali pre teenagerov
v skratke: chces robit weby? zacni pouzivat weby najprv