@narazuvzdornaa "Tvorba vazby je v chemickém systému doprovázena úbytkem energie (obvykle se uvolní v podobě tepla). Naopak dochází-li ke štěpení vazby, musí se energie do systému dodávat" John McMurry s.6, neviem mozno je v knihe chyba ale dava mi to zmysel... v ktorej prosim ta su spravne dve? diky moc, len sa učím
Tak uhh ano povedzme, ze moze v dosledku vzniku vazby dojst k ubytku Gibbsovej energie reagujucich molekul (je dolezite povedat, odkial energia pribuda, lebo v okolo reagujucej sustavy energia - tepelna - pribuda), k narastu alebo ubytku vnutornej energie (podla toho, ci je sustava izolovana/otvorena), k ubytku kinetickej energie, k vzrastu napatovych sil...
Podla mna nema zmysel ta otazka, ale oznacila som ubytok, lebo viem, co sa tym mysli, ale je to velmi velmi nespravne
@narazuvzdornaa Ak sa smiem opýtať, odkiaľ to vieš? študovala si to alebo máš nejakú super literatúru k tomu? s tou otázkou súhlasím s tebou ale aj na strednej to tak máme definované tka to nechám tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Tvorba vazby je sprevadzana:
a) dodavanim energie
b) ubytkom energie
c) dodavanim tepla
d) nicim
??
podla mna si to trosku nepochopil, nemozes povedat, ubytkom energie. Akeho druhu energie a odkial ubyva?
A v inej otazke mas 2 spravne moznosti, ale nepovolene viacnasobne zaznacenie
Podla mna nema zmysel ta otazka, ale oznacila som ubytok, lebo viem, co sa tym mysli, ale je to velmi velmi nespravne