Čo si myslíte o tom, že vysoké školy (ne)prihliadajú na prospech študentov v posledných rokov štúdia na stredných školách/gymnáziách pri prijímaní? Malo by sa prihliadať alebo nie?
Mne je to vlastne ukradnuté, na niektoré odbory by malo byť prihliadanie rovnaké.... ja som robila na mojom odbore prijímačky asi všade, len na jednej škole brali na základe známok čo bola podľa mňa blbosť..aby brali na taký odbor bez vstupného testu a na niektorých odboroch by som to nechala.
ja si myslím, že je to fajn. každý je dobrý na niečo iné. Matematik nepotrebuje excelovať v biológií tak ako angličtinár vo fyzike ... A tiež sa môže človek časom zmeniť, dozrieť ... na strednej bola/je väčšina z nás fagani čo si myslia, že im patrí celý svet ... poznám veľa prípadov, kedy človek flákal strednú a ma vysokej maká a robí to, čo ho baví a skutočne robiť chce...
myslím si, že je to veľmi rozumné od nich, príde mi to hlúpe ak na ot berú veľký ohľad. je totiž veľký rozdiel mať 1 zo slovenčiny na škole x a na škole y. tak isto to veľa ráz nemusí odzrkadlovať schopnosti študenta
Príde mi logické a rozumné si postaviť vlastný test, na základe ktorého budú študentov príjimať.
Každá stredná škola má iných učiteľov a známky na strednej nie sú vôbec objektívne, tobôž nie matura. Aj keď aspoň tá by mala.
Preto som za príjimačky na každej VŠ a aj strednej škole. Monitor tiež je to, čo bývalo. Aspoň nebude toľko študentov, nebude inflácia diplomov. Lenže to školy nedopustia, pretože nebudú študenti = nebudú peniaze.
Niekto sa práve kvôli známkam, ktoré mal z predmetov, ktoré vôbec nesúviseli s jeho vysokou školou na ňu nedostal, lebo škola nerobila prijímačky ale brala do úvahy známky zo strednej priemerovo, no a to nie je správne podľa mňa.
ako to už bolo spomínané - na vysoké školy sa hlásia ľudia z rôznych druhov stredných škôl, na ktorých študenti musia zvládnuť rozdielne náročnosti učiva...preto by aspoň pri prijímačkách mali mať všetci rovnaké podmienky...kto sa chce skutočne dostať vyššie, nech na sebe pekne maká, zaujíma sa a nespolieha sa pasívne len na svoje výsledky zo strednej...možno by to vyriešilo i posmešky o "kapacitách", ktoré sa pohybujú po výškach...inak tu nastáva otázka, či gymnázia, ktorých absolventi sú oproti iným školám zväčša odkázaní naozaj len na ďalšie štúdium na vysokej škole (na ktoré sa samozrejme nie všetci dostanú), majú v dnešnej dobe ešte zmysel....najmä tie so všeobecným zameraním, na ktorých sa študent 4 roky driluje niečo, čo mu je prakticky nanič
Podla mojho skromneho nazoru by sa malo prihliadat na tie podstatne predmety. Napriklad pokial sa hlasis na studium literatury (dajme tomu), tak si myslim, ze taka chemia ci fyzika nie su az take dolezite. Pretoze mozno to ma aj svoj dovod, ze sa nehlasis na nejaky ten matfyz. Napriklad mne matika, fyzika a chemia nejdu vobec a teda by mi bolo dostvluto, ak by ma na skolu nevzali len kvoli tomu, ze som z tychto predmetpv bola vzdy fakt velmi slaba.
som za prijímačky jednoznačne prípadne ak by sa brali do úvahy len predmety, ktoré súvisia s odborom...to keby sa nerobili prjímačky, ale len podľa známok zo strednej tak by som sa dostala takmer všade, lenže myslím si, že známky z väčšiny predmetov neodrážali moje skutočné vedomosti (napr. 1 z fyziky ) a čo som si aj všimla, lepšie školy organizujú prijímačky
po piatich rokoch na bil. gym. so samými jednotkami som musela robiť prijímačky rovnako ako ostatní na obe školy, kam som si poslala prihlášky... nemala som žiadne plusové body ani nič podobné, takže v mojom prípade sa na to neprihliadalo vôbec
je to somarina, teda kebyze ja o tom mozem rozhodovat, tak urcite by som neprijimala studentov na zaklade toho. ale teraz zase z mojej strany ako studenta to povazujem za vyhodu ofc
zas si myslim, ze ked sa tam dostane niekto len na zaklade priemeru, a inak na tu skolu nejako nema, tak na nej dlho nevydrzi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Lebo na niektorých VŠ sa berie pri p.konaní do úvahy len známky zo strednej alebo sa za to dostávajú body.
Mne je to vlastne ukradnuté, na niektoré odbory by malo byť prihliadanie rovnaké.... ja som robila na mojom odbore prijímačky asi všade, len na jednej škole brali na základe známok čo bola podľa mňa blbosť..aby brali na taký odbor bez vstupného testu a na niektorých odboroch by som to nechala.
Každá stredná škola má iných učiteľov a známky na strednej nie sú vôbec objektívne, tobôž nie matura. Aj keď aspoň tá by mala.
Preto som za príjimačky na každej VŠ a aj strednej škole. Monitor tiež je to, čo bývalo. Aspoň nebude toľko študentov, nebude inflácia diplomov. Lenže to školy nedopustia, pretože nebudú študenti = nebudú peniaze.
zas si myslim, ze ked sa tam dostane niekto len na zaklade priemeru, a inak na tu skolu nejako nema, tak na nej dlho nevydrzi