nazdars, chcem sa spytat ci niekto mate overene informacie ake prostriedky mozem pri sebe nosit ciastocne viditelne (napr zavesene na opasku s tym, ze nieco s pod bundy trci) pripadne uplne skryte, (vo vrecku, taske, batohu).. Mam totiz teleskopicky kalen
@n0win0u@3 na utínanie hláv takých chujov ako Ty... nič proti, ale tá Tvoja profilovka je strašne nechutná, ked ju niekde vidím by som Ti tú škaredú kotrbu rozmlátil tehlou...
Kazdopádne, na Slovensku niesu žiadne zakony, ktoré by obmedzovali držanie/nosenie/používanie chladných zbrani. Zatial som nemal žiaden problem, keď som chodil s nožom za opaskom. Vždy to ale bolo, keď som išiel z nejakej stanovačky a zabudol si ho zložiť do batohu.
@stormmast3r kazdopadne mu je to ale nanic , pretoze ho moze mat vonku na okrasu.
Ani keby ho niekto napadol ze mu ide jebnut ho nemoze pouzit. Nie je to primerana sebeobrana. Takze kym nestretne niekoho co nanho vytiahne macetu , alebo aspon podobne velky noz ako ma on tak problem bude mat aj tak.
@aversio no ja som si len nedavno kupil teleskop 21" a nosim ho za opaskom ale len v noci..a som hladal na nete ako to s tym je..ale malo by to byt legalne ak ho mas normalne za opaskom a mas 18 a viac..minule som s nim takto cestoval aj vo vlaku a nebol problem aj ked neviem ci si to niekto vsimol..a v noci ho nosim stale tak..ale ten nôź maj radšej v taške alebo niekde skryty.. lebo to by mohol byt problem
@aversio ak neberiem do úvahy polišov, ak čokoľvek nosíš viditeľne strácaš taktickú výhodu. Ak niekto vie, že máš pri sebe bodák / pištol / atď prispôsobí tomu svoj útok. Takže už len kvôli sebe nosiť skryto. Čo sa týka chladných zbraní zákon nepoznám ale zdá sa mi, že treba nosiť skryto.
@mm47 v prípade trvajúceho útoku môže použiť čo chce. Všetko záleží na správnom vyhodnotení primeranosti obrany a nakoniec na sudcovi ale poznám prípady kedy sa bránil chlapík s pištolou proti holým rukám a bolo to vyhodnotené ako nutná obrana.
(1) Je zakázané nosiť na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky, bodáky a šable okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, historického alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl a ozbrojených zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania, ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností prípadu alebo zo správania osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím.
@klaudiqaaa slzny plyn vybehnu na teba dvaja traja a chcem ta vidiet ako na nich budes vytahovat slzak. Obuskom sa vies aspon ohanat hlava-nehlava, ale kym ostriekas viacerych slzakom, tak medzi tym dostanes 2-3 po hube a to uz mozes davno lezat na zemi s rozbitou hlavou o obrubnik. To je taka ochrana max na diskoteku na otravnych kokotov. I ked zas neviem si predstavit, ze zena nosi obusok v kabelke
Nosiť iné veci na obranu je hĺuposť, v očiach verejnosti aj polície budeš ty ten zlý a magor. A kým ty vytiahneš niečo svoje, tak ťa medzitým 10x bodne cigán s nožičkom z Tesca za euro.
Choď na specnaz.cz, tam sa niečo dozvieš.
Najlepšou obranou ja aj tak útek. Ak žiješ v tom, že ak ťa obstane 5 chlapov a ty vytiahneš nôž alebo teleskop, tak by si mal prestať pozerať americké filmy. Neprežiješ.
Pre holky odporúčam obranné spreje s látkou CP, ani ten najväčší "mačo" to nerozchodí do 2 hodín. Slzáky a korenie je tak vhodné do polievky
Keď si dobre paätám, tak nie je zakázané nosiť chladné a iné zbrane na svoju obranu. Len tá zbraň, prípadne nástroj musí byť schovaný aby si nepôsobil pre verejnosť nebezpečne. zákon na to nie je, ale keď sa zamyslíš, má to logiku. A k tomu nožu. na sebaobranu je to zlý nástroj. V prípade svojej obarny môžeš útočníkovy spôsobiť vážne zranenia a vyslúžiš si klepetá. radšej mu jednu uvaľ a vypakuj sa z miesta roztržky.
Teleskop je dobra volba ale naco mat zo sebou taky nôz? Hod si to vacku nejaky Victorinox a nikomu nebudes napadny ten tvoj gerber by som nosil len to lesa a na sebaobranu je to uplna hlupost.
Ja mám nôž podobných rozmerov a chodím s ním všade. Veď v tejto dobe sa môže vždy niečo stať. Podľa mňa sú nože celkom účinná zbraň, ak s ňou viete dobre narábať.
Jasneže nie, keď sa pred vás postaví 5 svalovcov. Môj nôž som mal aj v nákupnom centre a nemal som z toho problém nikdy. Ale blbé bolo, že som v každom obchode pípal. Ale poznám pár ludí, čo chodia s 80 cm mačetou alebo s katanou a so .45 / .50 cal. pištolami a dokonca aj s SMGčkami chodia a doteraz nemali žiaden problém. Ja si tiež často nosím aj iné zbrane, ale vždy môže niekto začať do teba, že to s čím tu chodíš ukrytom v bunde alebo kde a už je problém.
na Slovensku sa chladné zbrane môžu nosiť len ukryté, a nesmú byť na viditeľnom mieste - ináč pôjdeš na policajnú stanicu pre nedovolené ozbrojovanie, s výnimkou noža ktorého čepeľ nepresahuje 9cm...
osobne by ma však zaujímalo prečo chceš so sebou nosiť teleskop - to je na tom Slovensko až tak biedne že sa treba báť útoku z každej strany? Spejete tam kde američania, ktorí si kupujú zbrane preto lebo sa potrebujú chrániť...potom čítame v novinách alebo vidíme v televíznych správach že sa stala nehoda a nejakému idiotovi preplo...
ono noz je v podstate ukryty, vidno len kusok z toho puzdra, ak rozdelime to puzdro od napisu geber dole, tak polovicu toho, cize asi jednu petinu celkovej velkosti puzdra
Na Slovensku su vsetky obranne prostriedky ako noze,dyky,paralyzeri,spreje,boxeri,teleskopy atd legalne a ich nosenie neobmedzuje ziadny zakon.Ale nesmies nimi nikoho ohrozovat,a ani ich nosir na vselijake sportove podujatia,demonstracie,protesty atd lebo tam je velke riziko ze o ne prides.Na obranu ty odporucam nosit poriadny kaser s latkou CP lebo tie su najucinejsie a plus teleskop.A co sa tyka noza ten je iba na situacie ked naozaj ide o krk a neexistuje ziadne ine riesenie ako sa ubranit.Takze noz kludne pri sebe nos ale hlavne si bud vedomy ze sa s nim da velmi lahko zabit,alebo sposobit trvale zranenie plus nasledkov ake to prinasa a nevytahuj ho dokial to nebude naozaj nevyhnutne
Ja som si nedavno kupil Glock 78. Musum povedat ze ja by som ho radsej na verejnosti nenosil pretoze je to noz s 17 cm cepelou. Ked idem von a nahodou na pochibnejsie miesto alebo nekedy vecer tak nosim suriken. Je to sice taka akokeby jednorazova zbran lebo keby som ju uz raz do niekoho hodil tak nebudem bezat k nemu aby som si ho vitiahol ale da sa velmi dobre schovat do zadneho vrecka nohavic a ak s nou viete dobre narabat tak je aj ucinna.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
aj ked teda uznavam, skovavat 30cm noz moze byt problem. ale tam sa skor javi otazka na kery kkt ti do mesta je maceta, ale tak waeva
btw oboje nos v batohu, ak to je mozne.
Policia by mala zatvarat takychto.
Ani keby ho niekto napadol ze mu ide jebnut ho nemoze pouzit. Nie je to primerana sebeobrana. Takze kym nestretne niekoho co nanho vytiahne macetu , alebo aspon podobne velky noz ako ma on tak problem bude mat aj tak.
@stormmast3r ty si myslíš, že nie?
@mm47 v prípade trvajúceho útoku môže použiť čo chce. Všetko záleží na správnom vyhodnotení primeranosti obrany a nakoniec na sudcovi ale poznám prípady kedy sa bránil chlapík s pištolou proti holým rukám a bolo to vyhodnotené ako nutná obrana.
§ 48
(1) Je zakázané nosiť na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky, bodáky a šable okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, historického alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl a ozbrojených zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania, ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností prípadu alebo zo správania osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím.
na sebaobranu slúži paralizér, obušok, slzný plyn... nosiť 30cm nôž na opasku? kde to žiješ? na L.IX?
Nosiť iné veci na obranu je hĺuposť, v očiach verejnosti aj polície budeš ty ten zlý a magor. A kým ty vytiahneš niečo svoje, tak ťa medzitým 10x bodne cigán s nožičkom z Tesca za euro.
Choď na specnaz.cz, tam sa niečo dozvieš.
Najlepšou obranou ja aj tak útek. Ak žiješ v tom, že ak ťa obstane 5 chlapov a ty vytiahneš nôž alebo teleskop, tak by si mal prestať pozerať americké filmy. Neprežiješ.
Pre holky odporúčam obranné spreje s látkou CP, ani ten najväčší "mačo" to nerozchodí do 2 hodín. Slzáky a korenie je tak vhodné do polievky
Jasneže nie, keď sa pred vás postaví 5 svalovcov. Môj nôž som mal aj v nákupnom centre a nemal som z toho problém nikdy. Ale blbé bolo, že som v každom obchode pípal. Ale poznám pár ludí, čo chodia s 80 cm mačetou alebo s katanou a so .45 / .50 cal. pištolami a dokonca aj s SMGčkami chodia a doteraz nemali žiaden problém. Ja si tiež často nosím aj iné zbrane, ale vždy môže niekto začať do teba, že to s čím tu chodíš ukrytom v bunde alebo kde a už je problém.
osobne by ma však zaujímalo prečo chceš so sebou nosiť teleskop - to je na tom Slovensko až tak biedne že sa treba báť útoku z každej strany? Spejete tam kde američania, ktorí si kupujú zbrane preto lebo sa potrebujú chrániť...potom čítame v novinách alebo vidíme v televíznych správach že sa stala nehoda a nejakému idiotovi preplo...