veta protiklady sa priťahujú má asi takú hodnotu ako všetko zlé je na niečo dobré, nehovorím že nie je, ale je to hlavne slovná hračka ktorá má za ulohu nastoliť dve opozitá a vyvrátiť im zmysel .. je to iba zaužívaná veta a logicky nemá skôr zmysel pretože môj protiklad by ma asi skôr odpudzoval ako priťahoval, skôr ma priťahujú vlastnosti aké mám sám (nech to ale neznie priliš sebavedomo) ..
v partnerstve si myslím, že je dôležité, aby mali ľudia veľa spoločného, ale niečo predsalen odlišné... lebo také úplne protiklady (aj keby sa najprv priťahovali) väčšinou nedokážu dlhodobo spolu fungovať.
Tak napr my dvaja sme v niecom fakt protiklady,ale ovela viac toho mame spolocneho (nazory a tak).
Myslim,ze odlisni ludia sa mozu pritahovat,avsak musia maj aj nejaky spolocny zaklad a nemozu byt uplne ze jeden plus a druhy minus.
nazory na zivot/buducnost/dolezite veci nemozu byt protikladne, ale zaluby napriklad kludne, ak su ludia tolerantni
na druhej strane, kazdemu by som odporucila mat taky vztah s uplnym protikladom aspon raz v zivote mna to hrozne vela naucilo, o tom, ze fakt su ludia ktori veci vnimaju zo svojej podstaty inak a ze nie vsetko, co pokladam za spravne ja, je spravne pre inych viem, ze je to "basic vec", ale ja som si to uvedomila az ked som to realne zazila.
môžu sa priťahovať, ale ak sú tie odlišnosti moc veľké, tak to nemá dlhú budúcnosť
zas je fajn, ak sa dvaja tými odlišnosťami dopĺňajú..ale ako som písala, nemôže to byť extrémny rozdiel
Práveže ľudia majú tendenciu zamilovávať sa do ľudí, ktorí sa na nich trochu podobajú, alebo na niekoho z ich rodiny (a to často fyzicky). Pretože podvedome v tom človeku cítia kúsok domova. Tuším sa robil taký experiment, že ľudia museli byť pár dní v jednom tričku a potom sa tie tričká rozložili a opačné pohlavie malo stále povedať, ktoré z nich im najviac vonia/najmenej smrdí a ľudia, čo si navzájom voňali nakoniec niektorí aj skončili spolu... a potom sa zistilo, že mali veľmi podobný telesný pach lebo presne veľakrát si neuvedomujeme, ako hľadáme domov a rodinu v našej polovičke
ano pritahuju, jak cert ale podla mna po case sa to da nejako znormalizovat aby to fungovalo, ale hlavne po tej fyzickej stranke je to ale pritazlivost no
@annyejnji nebolo to práve naopak, že ich práve priťahoval pach, ktorý im NEpripomínal rodinného príslušníka a teda z genetického hľadiska bolo nižšie riziko, že by ich potencionálny potomok trpel nejakou vadou?
Mno..
Asi hej, a je to fajn do istej miery, aby neprišla nuda.
ale... na dlhodbejšie fungovanie by to asi HLAVNE, aby mali tí dvaja viacero dákych spoločných vlastností, na ktorých sa dá stavať.
Nie určite by sa to nedalo dať dokopy s niekym kto nemá rád hudbu čo počúvaš ty, nemá rád šport čo miluješ, netrávi voľný čas podobným spôsobom ako ty, nemá rád to čo ty. Proste ako by ste boli spolu keď by ste nič spolu nerobili, nebavili sa, netrávili spolu čas pretože jeden robí to druhý to ? ... To by bol vztah možno len o tom jednom... a po rokoch ked vam dojde ze ste uspesny podnikatelia(alebo aj nie) sa rozidete a deti chudaci budu cele nadšené...
Môj je asi úplný môj protiklad, jediné čo máme spoločné je lenošenie...
Protiklady ti vedia otvoriť oči, je to náročnejší ale aj produktívnejší vzťah. Aj ked ho mám občas fakt chuť dakam poslať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
veta protiklady sa priťahujú má asi takú hodnotu ako všetko zlé je na niečo dobré, nehovorím že nie je, ale je to hlavne slovná hračka ktorá má za ulohu nastoliť dve opozitá a vyvrátiť im zmysel .. je to iba zaužívaná veta a logicky nemá skôr zmysel pretože môj protiklad by ma asi skôr odpudzoval ako priťahoval, skôr ma priťahujú vlastnosti aké mám sám (nech to ale neznie priliš sebavedomo) ..
nie sme predsa magnety
Myslim,ze odlisni ludia sa mozu pritahovat,avsak musia maj aj nejaky spolocny zaklad a nemozu byt uplne ze jeden plus a druhy minus.
ale zasa zalezi ze v com protiklady
na druhej strane, kazdemu by som odporucila mat taky vztah s uplnym protikladom aspon raz v zivote mna to hrozne vela naucilo, o tom, ze fakt su ludia ktori veci vnimaju zo svojej podstaty inak a ze nie vsetko, co pokladam za spravne ja, je spravne pre inych viem, ze je to "basic vec", ale ja som si to uvedomila az ked som to realne zazila.
zas je fajn, ak sa dvaja tými odlišnosťami dopĺňajú..ale ako som písala, nemôže to byť extrémny rozdiel
Súvisí to aj s imunitným systémom
Asi hej, a je to fajn do istej miery, aby neprišla nuda.
ale... na dlhodbejšie fungovanie by to asi HLAVNE, aby mali tí dvaja viacero dákych spoločných vlastností, na ktorých sa dá stavať.
Protiklady ti vedia otvoriť oči, je to náročnejší ale aj produktívnejší vzťah. Aj ked ho mám občas fakt chuť dakam poslať...